Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Presedintele egiptean musulman el-Sisi inaugureaza cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu

Crestinii din Egipt sarbatoresc nasterea lui Hristos in ianuarie. Craciunul egiptenilor din 2019 va ramane in amintire pentru inaugurarea celei mai mari biserici din Orientul Mijlociu.

La slujba de Craciun, Papa coptic din Egipt a inaugurat catedrala Nasterea lui Isus, impreuna cu presedintele, care a fost prezent la festivitate.

Cladirea e un cadou pentru biserica din partea presedintelui Egiptului, el-Sisi. El a comandat constructia catedralei in 2017, ca parte din noua capitala administrativa din afara orasului Cairo si el spunea ca noua biserica sa fie un mesaj de pace si iubire pentru lume.

Joel Rosenberg a condus aici o delegatie de evanghelici pentru a participa la serviciul de dedicare. „Cred ca ceea ce am vazut aici e ceva istoric.

Cred ca e ceva ce schimba intregul joc. Va dati seama, un presedinte musulman sunnit, arab, al uneia dintre cele mai mari tari arabe, a construit o biserica, cea mai mare din Orientul Mijlociu, si a daruit-o crestinilor din Egipt. Asa ceva n-am mai vazut in toata istoria si cred ca presedintele Sisi transmite un mesaj nu doar poporului sau, ci tuturor musulmanilor. Musulmanii si crestinii pot trai impreuna. Iata un curs al lucrurilor extraordinar!” a spus el.

Presedintele Trump i-a trimis lui el-Sisi un mesaj pe Twitter prin care il felicita ca isi duce tara intr-un viitor mai inclusiv.

Johnnie Moore incuviinteaza ca Duhul lucreaza ceva in Orientul Mijlociu: „E un verset in Biblie care spune ca dusmanii au vrut sa faca rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine. Terorismul oribil din ultima decada, cu maximele din 2014 si 2015 ale gruparii SI, prin ceea ce au facut au creat un sol fertil pentru o noua miscare de acceptare in regiune. Apoi, ii avem pe liderii care faciliteaza aceasta.”

Parintele Andrea Zaki, presedintele bisericii protestante de aici, spune ca, la stiri, imaginea despre Egipt e una incompleta: „Cred ca Egiptul e in tranzitie. Schimbarile nu se petrec ca la computer: clic si ai un alt ecran in clipa urmatoare. Cultura, obiceiurile, natiunile, economia, toate acestea se schimba lent, dar aceste schimbari sunt palpabile.

Grupul s-a intalnit si cu Papa Tawadros, liderul celei mai mari biserici crestine din Orientul Mijlociu si cu liderii evanghelici. Ei au o relatare comuna.

„Raspunsul pe care l-am primit mereu e ca provocari sunt, dar situatia e mult imbunatatita de cum era sub Sadat, Mubarak si conducerea Fratiei Musulmane. Suntem incurajati, dar trebuie sa continuam sa facem presiuni pentru si mai multe schimbari.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: egipt

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.