Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Responsabilitati in educatia tinerei generatii

De aproape 30 de ani asistam la reforma invatamantului din Romania. Schimbarile dese ale legislatiei in sistemul educational aduc adevarate provocari in familiile cu copii. Parintii trebuie sa fie la curent cu cerintele scolilor, dar nici biserica nu poate sa ignore rolul pe care il are in educatia tinerei generatii.

Sunt trei piloni atunci cand vorbim de educatia copiilor: familia (careia Dumnezeu i-a incredintat formarea copiilor respectivi), biserica (ce ar trebui sa sprijine familia si sa fie o sinergie intre familie si biserica in formarea caracterului copilului, a valorilor lui si a insuflarii credintei in Dumnezeu) si apoi este scoala. A declarat Adiel Bunescu, pastor la Biserica Missio Dei din Bucuresti.

Scoala, in general, este parte dintr-un proces educational mai larg. Noi stim ca educatia incepe de acasa. Romanii au o vorba: „sa ai cei sapte ani de acasa”. A precizat Cristian Soimaru, pastor la Biserica Internationala din Bucuresti.

Atunci cand vorbim despre educatie nu ne referim doar la acumularea de informatii sau la insusirea a tot ceea ce sistemele in care ne educam le pun inaintea noastra. Daca vorbim despre educatie trebuie sa avem in minte o afirmatie: adevarul este al lui Dumnezeu. A spus Radu Druta, de la Biserica Vox Domini din Timisoara.

Indiferent ca vorbim despre scoli publice, particulare sau crestine, este nevoie ca actul de invatamant sa fie de calitate si sa fie realizat de cadre didactice competente si dedicate.

Cred ca foarte important in orice scoala este calitatea actului educational. Profesorii si invatatorii care sunt acolo trebuie sa fie pusi pe baza de capacitate, de competenta. A afirmat Nicu Gramesc, pastor la Biserica Sfantul Andrei din Suceava.

Mediocritatea, din nefericire, se poate vedea in toate domeniile vietii. Eu cred ca noi trebuie sa ne asumam ca suntem partasi la aceasta situatie nefericita. A subliniat Ioan Badelita, pastor la Biserica Filadelfia din Suceava.

Cu resursele financiare limitate, cu un sistem in care politicul are un rol prea mare, nu poti sa ai scoli functionale, scoli cu rezultate foarte bune. Asta se vede in rezultatele de la bacalaureat, in problemele de formare profesionala si in frustrarea multor parinti. Mai mult, o statistica arata ca elevii romani sunt printre cei mai nefericiti din lume. A aratat Cristian Soimaru, pastor la Biserica Internationala din Bucuresti.

Educatia este un proces care se deruleaza pe tot parcursul vietii si determina formarea caracterului unui individ.

Educatia il formeaza pe om, ii formeaza caracterul, ii deschide orizontul catre mai multa informatie. A afirmat Catalina Butincu, din cadrul Fundatiei Star of Hope Romania.

In istoria crestinismului evanghelic au existat momente in care educatia nu a fost privita ca ceva necesar, dar un crestin educat poate influenta societatea.

Una dintre responsabilitatile noastre are de-a face cu prezentarea mesajului lui Dumnezeu sau a modului in care noi il intelegem pe Dumnezeu celor care nu il cunosc pe El sau nu au avut nicio legatura cu Dumnezeu. Pentru a intelege cum putem face lucrul acesta, pentru a intelege modul in care societatea functioneaza, pentru a folosi modurile in care oamenii pot sa perceapa adevarul lui Dumnezeu, cred ca e important sa facem apel si la educatie. A mentionat Radu Druta, de la Biserica Vox Domini din Timisoara.

Trebuie sa recunoastem ca educatia (competenta), mai devreme sau mai tarziu te face vizibil. Pana la urma, competenta iese ca uleiul deasupra apei. Eu vorbesc pe termen lung si vorbesc despre competenta castigata intr-un mod cinstit. A declarat Ioan Badelita, pastor la Biserica Filadelfia din Suceava.

Atunci cand familia si biserica sunt implicate in educatia copiilor, pot fi contracarate posibilele efecte neconstructive ale mediului scolar.

Eu cred ca Biblia e o chemare spre excelenta (in sens pozitiv), nu pentru noi, ci pentru slava lui Dumnezeu. A subliniat Ioan Badelita, pastor la Biserica Filadelfia din Suceava.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 758 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.