Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Proiectul zambetelor - 174 motive de a zambi

Dincolo de toate provocarile pe care fiecare dintre noi le avem zi de zi, viaţa merita sarbatorita pentru ca este un dar. Zilnic gasim motive pentru a zambi, spune Cristian Manta şi trebuie doar sa privim in interiorul nostru. Acesta a fost punctul de plecare in proiectul 174 motive de a zambi.

Ne trezim de dimineaţa şi pana seara inevitabil dam peste probleme. Uitandu-te in jur vei vedea foarte mulţi oameni trişti şi cred ca foarte mulţi dintre ei au uitat sa zambeasca. Atunci, acest proiect are menirea de a le reaminti oamenilor ca au motive in interiorul lor pentru care merita ca viaţa sa fie celebrata. A declarat Cristian Manta, fotograf.

Cristian Manta a surprins cu ajutorul obiectivului zambetele a mii de oameni şi a marturisit ca nu urmareşte un anumit fel de frumusete sau un statut social.

In proiectul acesta incerc sa includ tot felul de tipologii de oameni, de la cei care merg pe strada, de la omul care traieşte pe strada, pana la omul care este o persoana publica. Mesajul pe care eu doresc sa-l transmit este despre faptul ca toţi suntem oameni care simţim, oameni care avem un suflet in interiorul nostru şi, pana la urma, asta e ceea ce conteaza la final. A spus Cristian Manta, fotograf.

Proiectul 174 motive de a zambi a fost demarat in anul 2015. Artistul fotograf a surprins oameni din orase romanesti, dar si dincolo de granitele tarii.

Scopul meu este sa realizez cel mai mare proiect foto al zambetelor din Europa, asta insemnand calatoria mea in diverse oraşe din Romania şi din Europa. Am fost deja in Germania, Belgia, in Franţa. Şi acolo sunt oameni care sunt mult mai deschişi decat cei din Romania. Daca te duci şi ii opreşti pe strada sunt mult mai deschişi sa accepte sa faci o fotografie. A afirmat Cristian Manta, fotograf.

In 2018, a avut prilejul sa culeaga zambete unor copii internati in sectia de Oncologie a Spitalului Clinic Fundeni din Bucuresti care nu aveau foarte multe motive de fericire.

Anul trecut am fost in spitalul de oncologie din Bucureşti unde erau copilaşi bolnavi de cancer şi cu toate acestea ei zambeau. A precizat Cristian Manta, fotograf.

Cu ajutorul proiectului, Cristian Manta incearca sa ii faca pe oameni constienti de faptul ca nu lucrurile materiale sau pozitia sociala aduc fericirea.

Acum caţiva ani am intalnit un tatic, in oraşul Reşiţa, care ţinea un copilaş de 1 an in braţe şi m-am dus sa-l intreb daca imi da voie sa ii fac o fotografie cu copilaşul şi sa-l intreb, in acelaşi timp, daca are motive de a zambi. Omul s-a uitat foarte suparat la mine, aşa cum ne uitam noi, de multe ori, romanii şi mi-a spus: “Eu nu am niciun motiv de a zambi.“ Şi se vedea tristeţea. I-am raspuns: “Dragul meu, tu tocmai ţii in braţe un motiv pentru care ar trebui sa fii fericit!“ A subliniat Cristian Manta, fotograf.

Biblia vorbeste despre fericire si despre faptul ca Dumnezeu este sursa fericirii.

Fericirea vine de sus. Fericirea nu vine din lucrurile pamanteşti, pentru ca toate se vor consuma. In momentul in care ne ridicam privirea catre Dumnezeu şi in momentul in care inţelegem ca Dumnezeu este sursa fericirii noastre, inţelegem ca viaţa este mai mult decat “A AVEA“, decat “A DEŢINE“, ci viaţa este despre “A OFERI“. A menţionat Cristian Manta, fotograf.

Proiectul 174 motive de a zambi este despre oameni, despre suflet si despre nevoia de fericire autentica, spune Cristian Manta din Arad.

Incerc şi prin acest proiect sa le reamintesc oamenilor ca dincolo de tot ceea ce este gri in jurul nostru, Dumnezeu a creat un cer care este albastru, care este plin de culoare, şi cumva trebuie sa ne ridicam ochii catre acel cer. A aratat Cristian Manta, fotograf.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.