Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Creştinul la locul de munca

Am putea spune despre Romania ca este tara lui „merge si asa”? Sintagma isi are originea de pe vremea lui Ceausescu si se refera indeosebi la modul in care se munceste. Nici crestinii nu sunt straini de ea, mai ales daca separa credinta de profesie.

Cred ca am pierdut aceasta dimensiune a aducerii credinţei in spaţiul public şi am pierdut ideea de inchinare prin munca. A aratat Stefan Coman, director de operatiuni la Asociatia Good Bureau.

Cred ca responsabilitatea noastra, a fiecaruia individual, este sa inţelegem care este rostul pe care Dumnezeu il are cu noi acolo unde ne-a pus. A spus Marius Ungureanu, cercetator la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

Munca este un mod de a-i sluji lui Dumnezeu. Crestinul trebuie sa fie un exemplu pentru cei din jurul lui si prin felul in care se raporteaza la munca, nu doar atunci cand merge la biserica.

Tu trebuie sa fii credincios lui Dumnezeu in toate lucrurile, in modul in care iţi faci munca, prin excelenţa pe care tu o aduci prin munca ta. Aia este o inchinare. Eu cred ca unul dintre motivele pentru care biserica şi-a pierdut din influenţa este pentru ca a restrans inchinarea in nişte contexte mai instituţionalizate. Şi atunci ne-am pierdut o parghie in interacţiunea cu oamenii. Toate lucrurile sunt importante, dar daca cred ca sunt anumite aspecte pe care noi trebuie sa le redescoperim, ar fi inchinarea prin munca, prin tot ceea ce facem. A precizat Stefan Coman, director de operatiuni la Asociatia Good Bureau.

Fiecare dintre noi are chemarea lui şi are cercul de oameni pe care-i influenţeaza, in care lucreaza. Responsabilitatea primara trebuie sa fie chemarea individuala pe care Dumnezeu o are pentru noi. A menţionat Marius Ungureanu, cercetator la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Corectitudinea in munca si integritatea in afaceri sunt concepte care au fost foarte afectate in Romania si se vehiculeaza ideea ca nu se poate altfel.

Vreau sa va spun la modul cel mai serios: se poate! Se poate cu multa cinste, cu multa corectitudine şi in acelaşi timp cu demnitate, sa dezvoltam afaceri in Romania. Şi daca noi, oameni ai lui Dumnezeu, oameni de afaceri, slujitori in biserica, am promova mai mult ideea aceasta in relaţiile cu angajaţii noştri, in relaţia cu biserica şi in toate celelalte relaţii, cred ca in ţara aceasta nu s-ar mai vehicula ideea saraciei, ci din contra, Dumnezeu ar fi prezent in relaţiile noastre, in bogaţiile noastre, in ceea ce Dumnezeu ne-a dat sa gestionam aici, pe pamant. A subliniat Cornel Niste, om de afaceri din Dej.

Am stat de vorba cu oameni de afaceri şi am spus: “Dragul meu, daca nu Il onorezi pe Dumnezeu platindu-ţi taxele, eu iţi spun din start ca falimentezi cat de repede.“ A adaugat Ilie Popa, pastor la Biserica Peniel din Viena.

Aş incuraja credincioşii, nu in mod legalist, ci crezand ca e vorba despre inima noastra, sa spuna: “Doamne, eu ma incred mai mult in principiile Tale şi in promisiunile Tale decat in acţiunile pe care eu le fac de a fenta statul sau lucruri de genul acesta.“ A spus Fanel Serban, pastor la Biserica Punctul Zero din Brasov.

Studiind Biblia si cautand calauzire in ceea ce priveste modul in care crestinul traieste in spatiul public se poate observa ca Dumnezeu are grija de creatia Lui prin orice munca prestata. Crestinul este sare si lumina atunci cand face totul ca pentru Dumnezeu si nu doar pentru a fi vazut de oameni.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 764 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.