Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Liceul Crestin Logos din Bistrita formeaza tineri cu principii

Liceul Crestin Logos din Bistrita s-a infiintat in anul 2012 din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor o educatie de calitate fara discrimare de natura etnica sau religioasa. Initiativa realizarii unei institutii de invatamant crestine apartine fundatiei Gamaliel si a fost sprijinita de bisericile din oras.

Ideea infiinţarii unei şcoli aparţine membrilor Fundaţiei Gamaliel, care in principal este formata din oameni credincioşi, care sunt implicaţi in mediul de afaceri, şi pastori de biserici din Bistriţa. A aratat Remus Oniga, directorul Liceului Crestin Logos Bistrita.

Ne-a ajutat Dumnezeu sa punem bazele unui liceu la Bistriţa, Liceul Creştin Logos, in care avem acum sute de copii, dar a fost un inceput greoi in care a fost necesara şi o baza materiala. Se ajunge din nou la partea de investiţii. Suntem in colaborare cu toate bisericile din oraş şi astazi putem vorbi de un proiect foarte frumos care are impact in societate şi are impact in Bistriţa. A spus Victor Cimpean, pastor, Biserica Sfanta Treime din Bistrita.

Complexul scolar din zona Subcetate are in componenta gradinita, scoala gimnaziala si liceu teoretic cu profil real. In prezent, institutia are 15 clase si 32 cadre didactice, iar gradinita functioneaza cu 4 grupe si 6 educatoare. Valorile liceului pot fi sintetizate in trei cuvinte: caracter, carte, cariera.

Calitatea primului cuvant, masura in care atingem un nivel inalt de caracter, presupun ca va da şi un rezultat bun in ceea ce priveşte cartea pentru ca nimic nu ne poate motiva mai bine decat a avea o conştiinţa pentru ceea ce facem, pentru o mentalitate a lucrului bine facut. Avand carte avem parte. Eu zic ca spre deosebire de alte şcoli, noi ne gandim sa nu ne mulţumim doar cu un rezultat bun la bacalaureat, ci suntem direct interesaţi de ce vor face viitorii adulţi. A subliniat Remus Oniga, directorul Liceului Crestin Logos Bistrita.

Directorul Liceului Crestin Logos isi doreste ca in viitorul apropiat sa poata identifica acei profesori care au o inclinatie mai mare spre mentorarea tinerilor aflati in anii terminali de studiu.

Asta inseamna ca in clasele terminale, a XI-a şi a XII-a, dirigintele sa aiba strict un rol de administrator de catalog – prezenţe, absenţe. Dar mentorul sa aiba in jurul lui maxim 7 copii pe care sa ii consilieze in ultimii doi ani de liceu astfel incat atunci cand aceştia termina şcoala sa ştie exact ce posibilitaţi au, fie in urmarea unei facultaţi, fie in alegerea unei meserii. A marturisit Remus Oniga, directorul Liceului Crestin Logos Bistrita.

De asemenea, corpul didactic al scolii urmareste ca procesul de invatare sa se bazeze pe moralitate si excelenta.

Moralitatea ne motiveaza sa facem un lucru excelent. Daca suntem excelenţi, ca şi copii ai lui Dumnezeu, vom fi şi morali. Şi işi au loc in şcoala noastra, din plin, ambele idei. A precizat Remus Oniga, directorul Liceului Crestin Logos Bistrita.

Avem cateva valori la care ţinem foarte mult. Ţinem foarte mult la partea de excelenţa, adica fiecare elev sa inveţe foarte, foarte bine. Punem accent şi pe partea de integritate, pentru ca daca nu e integritate e greu sa ai excelenţa. Profesorii şi invaţatorii (care sunt in şcoala) sunt oameni deosebiţi, oameni de caracter, pentru ca un om de caracter poate sa aduca ceva bun şi in viaţa copiilor. A adaugat Victor Cimpean, pastor, Biserica Sfanta Treime din Bistrita.

In anul scolar 2018-2019, peste 400 de copii au urmat cursurile Liceului Crestin Logos. Totodata, in cele trei generatii care au absolvit pana acum institutia de invatamant bistriteana, promovabilitatea a fost suta la suta.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 778 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.