Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Case sociale pentru familii defavorizate din Bistrita - reportaj AOTV

Cu 15 ani in urma, la Bistrita s-au pus bazele unui proiect de suflet prin care s-au ridicat aproape 60 de case sociale in mai multe localitati din judetul Bistrita-Nasaud, destinate persoanelor fara adapost. Conditiile improprii de trai ale oamenilor au miscat inima lui Iacob Murza care s-a implicat in ajutorarea saracilor.

De 15 ani am pasiunea aceasta pentru cei care nu au adapost, deoarece in misiuni am intalnit oameni care primeau Cuvantul, ascultau, dar erau sub cerul liber, ori sub nailoane in condiţii extrem de grele. Atunci m-am gandit ca ar fi bine sa facem ceva pentru asta, iar viziunea mea cu viziunea bisericii s-a potrivit şi de 15 ani biserica susţine acest proiect, iar eu fac ce imi sta in putinţa. A declarat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Viziunea aceasta a fost sustinuta de la inceput de Biserica Sfanta Treime din Bistrita. In afara de fondurile adunate, membrii bisericii raspund prin voluntariat, cu hrana pentru lucratori sau cu materiale de constructii.

Membrii bisericii au o inima foarte buna pentru cei saraci. Mulţi dintre ei au trait in familii numeroase, au trecut prin greutaţi şi simt cu cei nevoiaşi. A aratat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Cand spun construirea caselor in general facem pentru cei care nu sunt din cultul penticostal. Ii ajutam mult şi pe cei care sunt din confesiunea noastra, din cultul nostru, dar in proporţie covarşitoare am construit pentru alţii. Avem aproape 60 case construite, cu ajutorul lui Dumnezeu. Suntem in parteneriat cu nişte fraţi din Anglia, cu o organizaţie de acolo, dar fraţii din biserica noastra au pusa atata inima in ceea ce priveşte şi darnicia, şi banii, şi lucrul fizic (merg şi muncesc) incat casa e ridicata intr-o saptamana. A precizat Victor Campean, pastor, Biserica Sfanta Treime Bistrita.

Beneficiarii proiectului sunt copii orfani si persoane care nu au un acoperis deasupra capului.

Iacob Murza: Suntem la Viişoara, casa familiei Moldovan Mihai. E o familie cu 7 copii.

Beneficiara: Ma numesc Moldovan Ancuţa Sanda, iar soţul e Moldovan Dumitru Mihai. Avem 7 copii prin harul şi bunatatea lui Dumnezeu. Noi am locuit in chirie mulţi ani: 4 ani la soacra, 4 ani la o femeie care ne-a dat o camera şi 4 ani la parinţii mei. Dar Dumnezeu s-a indurat de noi şi am primit o casa, o mare binecuvantare din partea lui Dumnezeu cu ajutorul unor fraţi cu inima mare.

Iacob Murza: Suntem in Şieu Magheruş. Aici e familia Hangan. Cum v-aţi simţit cand aţi intrat in noua casa? Vad ca aţi mai construit ceva. Ce animale aveţi?

Beneficiara: Am luat un cal...

Beneficiara (Ureche Ramona): Se fac 9 ani de cand a inceput construcţia la casa aceasta. Au trecut 9 ani! Chiar nu ne vine sa credem! Sunt o binecuvantare pentru noi toţi cei care au fost implicaţi: sora care ne-a dat terenul, fraţii care ne-au ajutat, fraţii din biserica, fraţii din Londra... Ne bucuram de 9 ani de zile de aceasta binecuvantare.

Casutele sunt modeste, suficient cat sa ii salveze pe oameni din pericolul traiului sub cerul liber. Dupa ridicarea locuintelor, acestea raman in proprietatea beneficiarilor. Tinta proiectului este ridicarea a 100 de locuinte pentru persoanele nevoiase.

Ne-am limitat la casuţe sociale cu minime cheltuieli, intre 20 şi 40 mp in funcţie de membri. Atunci cand mai mulţi pun mana nu este greu. A menţionat Iacob Murza, iniţiatorul proiectului.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 779 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine - https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.