Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Centrul Teen Challenge de la Grădiștea-Ilfov oferă ajutor persoanelor cu dependențe

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri. Primul centru pentru baieti din Romania a fost inaugurat in 2007 langa Bucuresti, la Gradistea. Din punct de vedere statistic se estimeaza ca in Bucuresti exista in prezent peste 100.000 consumatori de droguri.

Am vazut un program care mi-a placut foarte mult si care se plia foarte bine pe nevoile noastre aici, in Romania. Si am vazut ca resursele, modul in care se folosesc resursele, este incredibil de eficient. Pentru ca nu ii ajutam doar cu medicamente pentru nevoile lor, ci efectiv zi de zi (asta e programul Teen Challenge, are o structura foarte intensa). Cand mi-am dat seama de abordare, de model si observand ca in centrul acestui model este credinta in Dumnezeu, pentru mine a fost atat de logic si de natural sa spun „da” la asa ceva si sa creez un Teen Challenge aici sau sa reinventez dupa realitatea noastra romaneasca, dupa cultura noastra pentru ca fiecare tara e unica. A afirmat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

In timp, sute de tineri au beneficiat de acest program de recuperare. Absolventii reusesc sa se elibereze de dependenta, devin responsabili si eficienti.

Catalin Baciu: Cati ani ai locuit pe strada?

Student 1: 21 de ani de strada. De la 16 ani pana la 37 ani cat am acum am fost pe strada. Asta e! Asta e soarta omului.

Student 2: Sincer sa fiu e greu, foarte greu. Sincer, sa te lasi de droguri nu e atat de greu pe cat de greu e sa iti schimbi mentalitatea (obiceiurile). E greu.

Doresc sa raman in continuare pentru o perioada de internship in program, sa acumulez cat mai mult, sa fiu sigur ca sunt pregatit sa ies in lume. In momentul asta nu stiu ce imi doresc sa fac mai departe, insa stiu sigur ca vreau sa-i ajut pe altii. Poate Dumnezeu ma va ajuta sa imi reiau activitatea, sa impletesc avocatura cu partea spirituala pentru a putea da un sfat unui client si de natura umana nu numai juridica. A spus Alexandru Cherciu.

E senzational sa traiesti intr-o lume in care vezi minunile Domnului. Si vezi baieti cu 10-20 de ani de dependenta care au trecut prin inchisoare, care nu au avut mama, nu au avut tata si sunt persoane reabilitate astazi, iar la randul lor ajuta pe altii. Mi se pare senzational sa poti trai bucuria asta. A marturisit Catalin Nicolae.

Centrul este in regim rezidential, iar tinerii intra intr-un program care se deruleaza timp de un an. Modelul Teen Challenge are o abordare holistica ce vizeaza dimensiunea fizica, emotionala si cea spirituala.

Ne asiguram ca e motivatia lor, in primul rand. Si apoi ne asiguram ca ei inteleg in ce se baga, inteleg modelul nostru, abordarea noastra. Pentru ca nu se potriveste la toata lumea. Noi consideram ca omul nu e facut doar din trupul asta, fizic. Abordarea medicala se ocupa de trup: il bagam la dezintoxicare, il supunem la un tratament psihiatric, ne asiguram ca drogul este eliminat si il externam. In 99,9% din cazuri ei se reapuca de droguri imediat dupa ce pleaca sau in urmatoarele doua saptamani cu siguranta. Dependenta fizica e rezolvata, dar mai e cea psihica, emotionala pentru ca omul e facut din trup, suflet si duh. Asa cum spunea Pavel: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana pana la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Abordarea noastra la Teen Challenge este o abordare holistica- toate trei. A precizat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

Centrele Teen Challenge sunt amplasate, in general, in afara marilor orase asa cum este si cel de la Gradistea, in apropiere de Bucuresti.

Proprietatea asta era în paragină. Am preluat-o acum 11 ani și încet, încet cu ajutorul băieților, în baza planurilor pe care le aveam am pus la punct un loc în care să aibă un cadru potrivit. Aici, practic se întâmplă toată ucenicizarea. De dimineață de la 6 până seara la 11 aici are loc totul. Acest loc era diferit când am preluat. Acolo am construit o seră în care băieții lucrează începând din lunile decembrie-ianuarie și plantăm roșii cherry pe care apoi le vindem. Banii pe care îi obținem aproape că asigură bugetul necesar unui an de zile pentru hrana în centru. Aici, pe proprietate facem tot felul de lucruri. Au loc nunți. Mulți dintre ei se căsătoresc și le facilităm să organizeze nunta aici, la centru. A arătat Cătălin Baciu, director Teen Challenge România.

Misiunea programului este restaurarea tinerilor dependenti si incurajarea lor pentru a trai o viata noua in Hristos.

Pentru noi conteaza enorm sa existe mijlocitori, oameni care au aceasta chemare, acest har de a mjloci pentru astfel de tineri. Pana la urma e vorba despre niste lanturi, despre legaturi puternice care ii tin pe oameni in acelasi loc. Hristos a venit sa dea viata si sa o dea din belsug. Hristos a venit sa ne dea libertate. Pana ajungi la acest punct rugaciunea este secretul, este arma spirituala care conteaza enorm si de care avem nevoie. Pentru noi e o parte importanta a lucrarii si totodata e un ajutor pe care noi il cerem oamenilor. Si ma rog ca Dumnezeu sa lucreze inclusiv la inima celor care asculta discutia noastra sa se roage pentru astfel tineri, sa se roage pentru lucrarea Teen Challenge pentru ca doar Dumnezeu elibereaza, doar puterea Duhului Sfant e cea care sfarama lanturi, aduce libertate in viata cuiva si il duce in destinul lui adevarat. A subliniat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

Infiintat in anul 1958 de pastorul american David Wilkerson, programul Teen Challenge este prezent acum in aproximativ 130 de tari. De peste 60 de ani, sute de mii de vieti au fost schimbate cu ajutorul lui Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 782 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.