Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ROMÂNIA: Doua din zece persoane dependente de droguri sunt fete

La 20 de kilometri de Bucuresti, in localitatea Balotesti, se afla un loc in care tinerele gasesc sprijin pentru a-si reface viata si a trai libere, fara droguri. Centrul de fete „House of Joy” functioneaza in cadrul organizatiei Teen Challenge Romania. Necesitatea realizarii unui proiect dedicat fetelor a aparut in timp.

In timp ce ne ocupam de baieti a aparut si nevoia de a avea un centru pentru fete. Noi stiam statisticile pentru Romania, ca din 10 dependenti 2 erau fete. E adevarat ca majoritatea sunt baieti, dar cele doua efectiv nu aveau nicio optiune de reabilitare. A afirmat Catalin Baciu, director Teen Challenge – Romania.

Organizatia Teen Challenge Romania si-a indreptat atentia asupra fetelor din cauza pericolului la care sunt expuse si pentru ca situatia lor este mai complexa.

La fete este diferit pentru ca ele sunt controlate prin droguri. Ele sunt puse si sa duca drogurile dintr-o parte in alta, iar in loc de bani li se dau droguri. Este greu sa se lase, sa iasa de aici pentru ca ele sunt folosite in prostitutie, sunt folosite in alte combinatii si atunci este destul de rar sa ajunga in situatia sa plece. Gasim mai greu fete, cu alte cuvinte. Nu inseamna ca nu sunt. Repet, la un numar estimat de 100 mii de dependenti de droguri in Bucuresti ar trebui sa fie intre 10 mii si 20 mii de fete. A declarat Catalin Baciu, director Teen Challenge – Romania.

Tinerele sunt mai usor de ademenit cu ajutorul retelelor de socializare si cad victime retelelor de trafic de persoane si de droguri.

Sunt foarte multe fete tinere care sunt pacalite usor pe mediile de socializare. Sunt contactate de tineri care au o poza de profil atragatoare si care le complimenteaza, le spune cat sunt de frumoase. Apoi au cateva saptamani o discutie ziditoare si magulitoare pentru o fata. Dar baietii aia efectiv sunt niste rechini, sunt niste oameni care se ocupa de trafic de fiinte umane, se ocupa de tot felul de alte chestii oribile. A precizat Catalin Baciu, director Teen Challenge – Romania.

Centrul de fete „House of Joy” a fost deschis in septembrie 2015. Din echipa de conducere face parte si Vicky Dobre care a experimentat interventia lui Dumnezeu in viata ei. Sotul ei a finalizat programul Teen Challenge si amandoi au dorit sa ajute alti oameni care se confrunta cu dependente.

Mi-am dat seama ca vreau sa fac ceva mai mult. Asa cum Dumnezeu ne-a ajutat pe noi prin lucrarea Teen Challenge, familia noastra, pe Iulian, am simtit ca trebuie sa dam si noi mai departe, sa ajutam alti oameni care trec prin asta. Am tinut post cateva zile si m-am rugat. Nu exista atunci centru de fete. Exista doar centrul Teen Challenge de la Gradistea si am zis: „Doamne, vreau sa fac si eu ceva sa simt ca sunt si eu parte la schimbarea oamenilor, sa ii ajut pe oameni sa te cunosca pe Tine, sa ii ajut sa vada ca isi pot schimba viata.” A marturisit Vicky Dobre, staff Teen Challenge – Romania.

Directorul centrului pentru fete, Georgiana Moldoveanu, fosta persoana dependenta are o poveste incredibila, dupa cum spune Catalin Baciu.

Fata care conduce centrul de fete, Geo, si o face in mod incredibil de eficient, cu inima si cu o dedicare incredibila, a fost dependenta de heroina. A venit la Biserica 43 si spunea „Pocaiti spalati pe creier! Sunteti niste nenorociti!” Fratele ei era in program si isi batea joc de el. Ii spunea sa nu se lase pacalit de noi. Totodata, se purta urat cu baietii si ii provoca. Am auzit din nou acea voce interioara a Duhului Sfant care mi-a spus: „Asta va fi fata pe care o voi schimba si ea va fi directoare la centrul de fete atunci cand il vei avea.” A adaugat Catalin Baciu, director Teen Challenge – Romania.

Dependenta este o problema majora, iar tinerii nu au informatii complete si relevante in ceea ce priveste riscurile la care sunt expusi. Statisticile sunt sumbre si arata ca la nivel mondial in fiecare minut 7 persoane mor de supradoza.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 783 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.