Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ROMÂNIA: Casa Ray, un loc in care orfanii se simt acasa - reportaj AOTV

Caminul crestin pentru copii orfani din localitatea Dobresti, judetul Neamt, cunoscut sub numele de Casa Ray a reusit sa schimbe vietile a zeci de copii. Proiectul a fost demarat in 1995 de catre Misiunea Crestina Betesda Maranata cu sprijinul unor organizatii umanitare, biserici si persoane particulare.

Am inceput cu ajutorul Domnului acest proiect, aceasta provocare care se numeste Casa Ray sau camin de copii in anul 1995. Imediat dupa Revolutie am vizitat impreuna cu fratii nostri care au venit din strainatate mai multe orfelinate de stat si vazand dezastrul care era acolo ne-am gandit sa avem un camin propriu, un camin crestin in care sa adapostim copii pe care sa-i putem indruma si creste intr-un fel diferit fata de cum au fost crescuti pana atunci in Romania. A aratat Mihai Gavril, fondator, Casa Ray, Dobreni – jud. Neamt.

Din 1995 pana acum mai bine de 150 de copii au beneficiat de ajutor in acest camin unde au primit nu doar ingrijire, ci si calauzire spirituala. In centru se afla acum peste 20 copii.

Casa Ray este casa a 22 de copii. Avem copii cu varste intre 6 si 22 de ani. Ei locuiesc aici: mananca trei mese pe zi, dorm aici, merg la scoala, aici isi fac temele. Casa Ray e tot ce inseamna un camin pentru ei. A precizat Madalina Gavril, administrator, Casa Ray, Dobreni – jud. Neamt.

La caminul acesta am stabilit cateva prioritati: prima este Slava lui Dumnezeu, a doua prioritate e mantuirea, sa fie mantuiti, si a treia prioritate este ocrotirea orfanilor. A adaugat Mihai Gavril, fondator, Casa Ray, Dobreni – jud. Neamt.

Povestile copiilor sunt triste. Ei provin din familii defavorizate.

Am fost abandonat de mic, de cand eram doar un bebelus. Mama si tata erau certati din cauza ca tata era alcoolic, iar mama l-a parasit. A spus Alexandru Tulbure.

Am crescut o perioada, cam pana in clasa a doua, la bunici unde erau conditii grele. A spus Constantin Guguianu.

M-am nascut intr-o familie deficitara. Tata este inca un alcoolic si un fumator inrait, iar mama este bolnava datorita unor socuri pe care le-a trait pe parcursul vietii. A spus Antonio Vacaru.

Pana sa ajunga in centrul din Dobresti, pentru ei Dumnezeu era, cel mult, o poveste.

Nu stiam de Dumnezeu. Pentru mine Dumnezeu era doar o poveste sau un basm. Nu credeam in asa ceva. A spus Alexandru Tulbure.

Fiind copil nu prea intelegeam ce se vorbeste despre Domnul Isus si credeam ca sunt doar niste povesti. Am ajuns aici si am primit o Biblie. La un moment dat am vazut-o ca pe o carte de lecturi. A spus Antonio Vacaru.

Daca sistemul public de protectie a copilului din Romania nu ofera inca o solutie pentru tinerii care parasesc centrele de plasament dupa 18 ani, la Casa Ray ei sunt sprijiniti in continuare.

Multumim Domnului ca in acest centru sunt la ora acutala 22 de copii cu varste incepand de la 6 ani pana la 22 de ani. Noi ii tinem aici si pe cei care depasesc 18 ani. O parte sunt studenti, altii fac o scoala postliceala si ii tinem in acest centru pana cand ei isi gasesc un rost in viata. A subliniat Mihai Gavril, fondator, Casa Ray, Dobreni – jud. Neamt.

Ce inseamna pentru copii acest camin?

Casa Ray pentru mine este ca o familie, desi multi considera ca este doar un orfelinat. Dar Casa Ray este familia noastra, casa unde am crescut si unde am primit invataturi bune, unde l-am cunoscut majoritatea dintre noi pe Domnul Isus. A adaugat Antonio Vacaru.

Desi copilaria lor a fost marcata de greutati in familie, in Casa Ray din Dobresti, judetul Neamt, copiii au gasit dragoste si s-au apropiat de Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 784 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.