Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ROMÂNIA: Restaurarea identității și slujirii femeii în Biserică

De-a lungul Bibliei întâlnim femei credincioase care au împlinit diverse lucrări în casa lor, în biserică și în comunitate. Ele au avut o contribuție importantă la răspândirea creștinismului în lume.

Fundamentul vieții de creștin îl reprezintă înțelegerea și acceptarea identității în Isus Hristos.

Camelia Căpușan, Cluj-Napoca: Momentul în care tu îți asumi identitatea. Și identitatea noastră nu e doar de femei deștepte, frumoase, tinere sau mai puțin tinere. Identitatea noastră este în Regele regilor, în Împăratul împăraților care s-a îmbrăcat cu ființa umană. Și în Hristos nu este parte femeiască și parte bărbătească, deopotrivă cu bărbați și femei, cu roluri diferite dar deopotrivă. Hristos a îmbrăcat haina noastră și apoi ne-a chemat. Culmea! El s-a dezbrăcat de haina Lui și apoi ne-a chemat să îmbrăcăm haina Lui.

Adriana Dan, Fundația EBE România: Femeia e un ucenic al Domnului. Niciun ucenic nu ar trebui să stea pur și simplu, să stea fără să facă nimic. Dumnezeu a ridicat femeia, i-a acordat credit, a încredințat vestea Învierii unei femei. Cu siguranță toate femeile ar trebui să fie purtătoare de vești bune.

Despre locul femeii în biserică se discută mult în mediul evanghelic, acesta fiind un subiect destul de controversat.

Mihai Lundel, OCI România: Am fost jurnalist în trecut, am peste 50 interviuri cu necreștini. Ce părere aveți despre pocăiți? Și au zis trei lucruri. Majoritatea văd ipocrizie, judecată, și e interesant câți bărbați au spus: „N-am mai văzut oameni să aibă o părere mai proastă despre femeie decât la pocăiți.”

Domnul Isus a venit pe pământ pentru a răscumpăra atât bărbații, cât și femeile, așa că ei sunt la fel de importanți pentru Trupul lui Hristos.

Potențialul femeilor este o resursă importantă pentru biserică și pentru societate. Le regăsim în lucrări sociale, în politică sau în afaceri.

Amalia Georgescu, antreprenor, Iași: E provocator în mediile creștine să fii femeie, să-ți asumi anumite roluri și să ieși din mulțime. Atâta timp cât recunoști abilitățile și darurile pe care le-a pus Dumnezeu în tine și vrei să fii utilă și folositoare în direcția aceasta, și știi că poți să faci o schimbare, atunci în ciuda tutoror părerilor îți asumi acest rol și mergi mai departe, și rezultatele vor apărea ulterior, și bineînțeles vei ști dacă ești pe drumul cel bun.

Mihaela Brânzoi, București: Femeile din România au nevoie să învețe că prin Hristos pot să influențeze nu doar familiile lor, ci comunitățile din care vin, într-o măsură egală cu influența pe care a avut-o Estera în vremea ei.

Oltița Baciu, București: Mi-a plăcut foarte tare ce s-a evidențiat despre femeile în lucrare, despre femeile care acționează în lucrare în autoritatea soților lor.

Restaurarea identității și slujirii femeii în biserica din România este o preocupare importantă și actuală, motiv pentru care anual sunt organizate diverse evenimente.

Rahela Pană, California: Când mi-a pus conferința pe inimă, conferința de femei, am văzut femei care sunt rănite, care se ridică și devin mari luptătoare în Împărăția Lui. Am simțit că Dumnezeu ridică femei în acest timp nu numai în România, ci peste tot în lume.

Ligia Seman, coordonatoare, Conferința Națională a Femeilor de la Mamaia: A fost un timp în care Slava lui Dumnezeu a fost printre noi. Ne-am dorit mult lucrul acesta. Am pregătit asta. Punerea noastră deoparte pentru Domnul am pregătit-o cu multă rugăciune și mult post.

Tibi Seman, coordonator, Conferința Națională a Femeilor de la Mamaia: Am văzut femeile atinse de Slava Domnului, femei vindecate, femei care au plecat de aici cu dorința de a sluji pe Domnul.

Lidia Șchiopu, coordonator, departamentul de femei Fundația EBE România: M-am gândit că nicio altă temă nu ne-ar apropia mai mult de Dumnezeu, nu ar lucra în noi acea dezlegare de toate lucrurile trecătoare decât reînnoirea dorului după Hristos.

Într-o lume a extremelor și discriminării, Dumnezeu caută bărbați și femei care să fie un exemplu pentru comunitate.

Știre prezentată în cadrul emisiunii Mapamond creștin 788 - august 2019. Citește AICI ultimele știri creștine!

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.