Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cortul întâlnirii de la Ceica - 2019

De câțiva ani, în comuna bihoreană Ceica se desfășoară evenimentul denumit „Cortul întâlnirii”, un loc în care creștini de diferite confesiuni se roagă împreună și ascultă Cuvântul lui Dumnezeu. De la început, organizatorii de la Biserica „Râul Iubirii” au vrut să iasă dintre ziduri și să aibă impact în comunitate.

Florin Dan, organizator, Biserica Râul Iubirii din Ceica, jud. Bihor: Dorința noastră a fost ca această întâlnire, ca și în ultimii 2-3 ani, să o facem pentru comuna Ceica. În sensul acesta am vorbit și cu doamna primar care a fost încântată de ideea de a ne ruga pentru comunitate. Personal am solicitat și colaborarea celorlalte biserici evanghelice. Nu am primit niciun răspuns afirmativ din partea lor, dar noi continuăm să mergem înainte deoarece știm că este benefic pentru toate categoriile de oameni, atât pentru copii, cât și pentru tineri, dar și pentru familii.

Lidia Dan, Oradea: Cântările de închinare, lauda, Cuvântul lui Dumnezeu proclamat cu putere... Cred că dincolo de ceeea ce oamenii aud, dincolo de ceea ce oamenii primesc, cred că este o străpungere în lumea spirituală.

Invitații la aceste întâlniri aduc un mesaj al dragostei lui Dumnezeu, al credinței și un cuvânt de încurajare pentru creștinii din diverse zone confesionale.

Florin Dan: Avem invitați pastori din cadrul bisericilor autonome din România: pastorul Sami Caba; pentru că pe zona asta nu a fost să slujească pastorul Jean Chiforeanu din Timișoara ne-am bucurat că a răspuns afirmativ; bineînțeles vechea noastră colaborare cu cei din mișcarea evreilor mesianici – sunt parte a lucrării noastre de la Ceica.

În cadrul întâlnirii de la cort, participanții s-au bucurat de rugăciune personală și au experimentat prezența lui Dumnezeu.

Dorel Bonaciu, Lugașu de Jos, jud. Bihor: Dumnezeu e cel ce ne poartă de grijă, ne ajută și ne dă biruință în tot ceea ce facem. Când noi suntem cu El și El e cu noi și ne poartă de grijă.

Ionela Bonaciu Lugașu de Jos, jud. Bihor: Am venit în locul acesta împreună cu niște suflete care încă nu Îl cunosc pe Isus Hristos în totalitate. Am venit cu dorința ca și ei să aibă parte de aceeași atingere a Duhului Sfânt. Și ei să simtă prezența Duhului Sfânt și să își facă lucrarea deplină în viețile lor.

Florin Ilea, Lugașu de Jos, jud. Bihor: Sper ca Domnul să se atingă și de alte persoane cum s-a atins de mine. Am fost bolnav de cancer, dar Dumnezeu, fie binecuvântat, are puteri și s-a atins de mine.

Daniel Drumea, organizator, Biserica Râul Iubirii din Ceica, jud. Bihor: Mă bucur de revărsarea prezenței Duhului Sfânt, de gloria Lui care, așa cum pe vremea lui Moise umplea cortul, credem că a umplut și continuă să umple pe toți cei care vin la aceste întâlniri.

Evenimentele în aer liber, mai puțin formale față de cele care au loc într-o instituție de cult, sunt un mod de exprimare a libertății religioase și atrag credincioși care pot auzi mesajul Evangheliei.

Ghiță Pașca, Ceica, jud. Bihor: Vin oameni care de obicei nu intră într-o biserică din diferite motive, pe care nu le știu foarte bine, dar aici parcă sunt mai relaxați, mai acomodați cu locul. Venind aici aud despre Dumnezeu și lucrul ăsta mă bucură.

Lidia Dan: Mă bucur să fiu aici, la „Cortului întâlnirii”, locul în care Dumnezeu m-a impactat de multe ori de-a lungul anilor. De fapt a fost un popas sufletesc pentru mine.

Organizatorii „Cortului întâlnirii” de la Ceica își doresc ca oamenii din comună și împrejurimi să aibă o întâlnire personală cu Dumnezeu indiferent din ce confesiune fac parte.

Daniel Drumea: Ideea cortului îmi place foarte mult, un Dumnezeu misionar, care mereu se schimbă, un Dumnezeu care nu se oprește în a se descoperi, în a se releva, care mereu are ceva nou și care vrea de la noi disponibilitate. Să fim disponibili așa cum evreii, odinioară, se uitau mereu la cort, la norul care era peste cort și când norul pleca, plecau și ei, și erau mereu cu ochii în patru (n.r.: atenți). Această dependență de Duhul Sfânt cred că Dumnezeu vrea să o aducă asemenea întâlniri de la cort.

Prin lucrarea „Cortul întâlnirii” de la Ceica, inițiatorii își doresc să accentueze nevoia cunoașterii în profunzime a lui Dumnezeu.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Mapamond creștin 791 – septembrie 2019.

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.