Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Radio Bistrița Creștină emite de 10 ani

În peisajul media din județul Bistrița-Năsăud a luat naștere în anul 2009 un radio creștin care a adus un plus de valoare în comunitate. A fost o provocare pentru cei care s-au implicat în proiectul Radio Bistrița.

Cristian Rauca, director programe, Radio Bistrița: Având experiența radioului „Micul Samaritean” am primit cu bucurie această provocare. Pot să spun că, cu ajutorul lui Dumnezeu așa a început Radio Bistrița în 2009. Am început cu câteva ore la un post de radio local din Bistrița, dar pe parcursul anilor orele s-au înmulțit, am ajuns la 4 ore, la 6 ore.

De la început, proiectul a avut susținerea Bisericii „Sfânta Treime” din municipiul Bistrița.

Victor Cîmpean, pastor, Biserica Sfânta Treime Bistrița: Aici sunt birourile, chiar la demisolul bisericii. Ne-a ajutat Dumnezeu în urmă cu câțiva ani să cumpărăm radioul orașului care se cheamă Radio Bistrița. Suntem mulțumitori lui Dumnezeu că între timp am primit autorizație pe domeniul cultural-creștin.

Inițial a existat o licență generalistă care a fost transformată într-una cu caracter confesional din dorința de a încerca să apropie oamenii, indiferent de identitatea culturală sau religioasă.

Cristian Rauca: Timp de aproximativ 4 ani de zile, din 2014 până în 2018, am făcut nu mai puțin de cinci cereri la Consiliul Național al Audiovizualului pentru a ne aproba această trecere de la generalist la tematic.

Victor Cîmpean: Da, Radio Bistrița e o binecuvântare și pentru a-i noștri, pentru că transmitem și serviciile religioase live. Slujbele din biserică, cele de duminică, le transmitem prin Radio Bistrița. Apoi tot ce înseamnă predici, studii și din alte biserici. Chiar am avut un feedback foarte bun, prin care oameni de alte confesiuni ne ascultă cu drag.

Radio Bistrița transmite 24 de ore din 24 pe frecvența locală 106 FM și pe site-ul sfantatreime.ro. Grila de programe oferă emisiuni pentru suflet, dar și informații de interes general.

Cristian Rauca: Grila noastră de programe s-a fixat oarecum, s-a așezat. Aș putea să spun că jumătate este ce am avut înainte, jumătate ceea ce am vrut să aducem ca un suflu nou. Am păstrat știrile, am păstrat caracterul informativ pentru că fiind un post local este nevoie ca bistrițenii să fie informați și atunci am decis să inserăm atât știrile laice, cât și pe cele de natură creștină. Am păstrat, bineînțeles, intervalele de dimineață și de seară, dar avem și emisiuni educative. Avem emisiuni noi pe care le-am inclus ca și dialog de tip talk show. Avem emisiuni care vorbesc despre idei de afaceri, cum să faci o afacere, care se adresează în special oamenilor de afaceri creștini. Avem porțiuni, de exemplu cum este după ora 14 – le-am intitulat „Orele amiezii” - în care dorim să ne adresăm oamenilor care probabil sunt în suferință, care probabil stau mai mult acasă. Scopul nostru, ca post de radio, ca biserică deținătoare de licență, este ca oamenii să-L cunoască pe Dumnezeu.

În comunitatea locală, Radio Bistrița a fost remarcat de oameni de diferite confesiuni.

Cristian Rauca: Încă din 2009, chiar dacă am avut doar 2 ore, după aceea 4 ore, oamenii ne-au transmis - fie prin telefon, fie ne-au întâlnit pe stradă, fie prin mesajele pe care le-am primit - că au fost atinși în momente grele din viața lor, poate întâmplător dând peste frecvența aceasta. Apoi oameni care ne ascultă în birouri, care ne ascultă în mașini. Am întâlnit de multe ori oameni cu care am călătorit împreună și auzeam că ascultă Radio Bistrița.

În prezent, Radio Bistrița are o rază de acoperire de aproximativ 20 km în zona municipiului, dar se dorește lărgirea ariei în întreg județul Bistrița-Năsăud.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Mapamond creștin 791 – septembrie 2019.

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.