Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Întâlnirile de rugăciune Rugul Aprins depășesc barierele confesionale

Românii se declară creștini în marea majoritate, potrivit celui mai recent studiu publicat de Monitorul Social în anul 2018. Indiferent de confesiune, credincioșii participă la evenimente care au în centru rugăciunea și închinarea la Dumnezeu.

Una dintre cele mai cunoscute întâlniri de acest fel este „Rugul Aprins”, organizat la Ponoară, în județul Bihor. Este un eveniment unic pentru lumea creștină din România, care a început în anul 2005.

Ioan Caba, organizator „Rugul Aprins”: Domnul Isus spune că punea baza pe rugăciune și pe ai Lui îi îndeamnă la rugăciune. Se observă că a început să dispară rugăciunea din creștinis pe plan mondial, din aproape toate organizațiile religioase. Aici nu e numită conferință, ci întâlnire de rugăciune și în acești 15 ani l-am văzut pe Domnul că întotdeauna s-a implicat.

Gavril Seica, Ponoară, jud. Bihor: Când am fost aici cu niște frați ne-am rugat înainte de a începe toată lucrarea asta și un frate a avut o viziune, că pe dealul ăsta se vede un foc mare. Focul se extinde. Dumnezeu lucrează prin focul Duhului Sfânt.

Evenimentul evanghelistic „Rugul Aprins” este o lucrare de trezire spirituală pentru țara noastră care contribuie la zidirea și consolidarea Trupului lui Hristos.

Samuel Caba, organizator „Rugul Aprins”: Am auzit multe mărturii ale unor pastori care au spus că atunci câînd au venit oamenii de la „Rugul Aprins” au fost mai dornici să slujească, să se implice, au venit oameni noi în biserică. Cred că bisericile din România, în general, pot beneficia de această lucrare pentru că aici nu „naștem” biseirici, ci pur și simplu ne ocupăm de lucrarea de zidire și consolidare a Trupului lui Hristos.

Florin Dan, organizator „Rugul Aprins”: Ce mă bucură foarte mult legat de mișcarea „Rugul Aprins”, viziunea aceasta pe care pastorul Ioan Caba a avut-o în urmă cu 15 ani, este că de aici s-au desprins focuri în multe părți ale țării. Numai eu știu în jur de 30 de locuri în care anul acesta au fost montate corturi în acest scop: de evanghelizare, de trezire spirituală, de rugăciune.

Întâlnirile de rugăciune de la Ponoară trec dincolo de orice barieră confesională și etnică. Anual, mii de credincioși se închină și se roagă lui Dumnezeu pentru diferite motive.

Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca: Sunt oameni de diferite confesiuni aici, dar ceea ce este important e să vestim Evanghelia lui Isus și să încercăm ca această societate în care trăim să o așezăm pe fundamente creștine, să o așezăm pe Evanghelia lui Isus, pe valorile creștine, convinși fiind că doar așa vom putea să schimbăm ceva în viața noastră și în societatea aceasta absolut în derivă, în care trăim.

Ionel Ștefan Cristea, Suceava: Aici Dumnezeu face vindecări. Aici Dumnezeu face eliberări. Aici Dumnezeu cheamă oamenii la mântuire. Aici Dumnezeu iartă păcătoșii și îi aduce la mântuire.

Samuel Ciuciumiș, Timișoara: Ceea ce m-a marcat aici a fost foamea și setea oamenilor după Dumnezeu. Oamenii chiar Îl doreau pe Dumnezeu cu adevărat și voiau să simtă prezența Lui, să simtă puterea manifestată a Lui peste ei, să simtă vindecarea Lui, eliberarea Lui.

Rugăciunea este o experiență personală și un mod de a stabili o relație cu Dumnezeu. Deși aproape toți românii se declară creștini, conform studiilor, mai puțin de jumătate dintre credincioși au o viață constantă de rugăciune.

Vladimir Pustan, pastor, Biserica „Sfânta Treime” Beiuș, jud. Bihor: Am venit să revăd oameni care se roagă, din ce în ce mai puțini în țară, oameni care vin de acasă, își lasă familiile mulți dintre ei sau vin cu tot cu familii să se roage. Omul care se roagă spuneam că e o specie pe cale de dispariție pentru că ceilalți așteaptă să facă ceva prin forțele proprii.

Ștefan Petre, București: Am putut să văd minuni întâmplându-se aici, oameni și familii restaurate, schimbate. Sunt copleșit de modul în care Împărăția lui Dumnezeu este extinsă și propovăduită, și merge înainte.

Oamenii au nevoie să se apropie de Dumnezeu, dincolo de o cunoaștere doctrinară.

Florin Dan, organizator „Rugul Aprins”: La urma urmei cred că oamenii, în vremea asta, au nevoie de cunoașterea lui Dumnezeu. E bine o cunoaștere teologică, e bine o cunoaștere, dacă vreți, dogmatică sau doctrinară, dar mai presus de asta cred că Dumnezeu vrea să Îl cunoaștem pe El.

Întâlnirea de rugăciune pe munte „Rugul Aprins” este o lucrare care a depășit de mult timp granițele României. Organizatorii evenimentului își doresc ca oamenii să învețe să se închine înaintea lui Dumnezeu în duh și în adevăr.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 798 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.