Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

AMEC, sau Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor, de 25 de ani în România

De 25 de ani, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor duce Vestea Bună copiilor din România. Cei mici sunt receptivi să învețe lucruri noi despre Domnul Isus. Pentru a putea împlini această misiune, AMEC România a pregătit o rețea de lucrători naționali.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru felul minunat în care El a binecuvântat această lucrare. De la o mână de oameni câți erau acum 25 de ani, cu ajutorul lui Dumnezeu acum suntem 52 de lucrători naționali și mergem să spunem despre Vestea Bună a mântuirii prin Domnul Isus Hristos copiilor din România.

În lucrarea de evanghelizare și consolidare în credință a copiilor, se are în vedere faptul că valorile morale și principiile creștine se fixează la vârste fragede. În cei 25 de ani de misiune ai asociației, mii de copii au auzit Cuvântul lui Dumnezeu.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Până la vârsta de 13 ani, copiii își formează în minte percepțiile cu care vor crește și cu care vor îmbătrâni.

Daniel Vasilca, Radio Vestea Bună: Scopul misiunii AMEC este de a evangheliza cât mai mulți copii din România: fiecare zi, fiecare copil.

Misiunea AMEC desfășoară lucrări diverse: grupuri pentru studiu biblic, tabere, întâlniri de evanghelizare.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Avem grupul Vestea Bună, în care mergem săptămânal la copii să le spunem Evanghelia. Vara organizăm tabere. De asemenea, vara organizăm întâlniri de 5 zile în stradă, întâlniri de evanghelizare, iar din anul 2014 am deschis și un radio Vestea Bună.

Postul de radio este un instrument modern prin care copiii pot avea acces la informații folositoare pentru viața lor.

Alex Grigore, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Sunt foarte entuziasmat să vă întâlnesc aici, în studioul Radio Vestea Bună, de unde transmitem doar vești bune. Și cea mai bună veste este Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.

Daniel Vasilca, Radio Vestea Bună: Poate sunt copii care nu pot să participe la grupurile Vestea Bună, la evanghelizări, care nu vin la biserică și atunci Radio Vestea Bună intră în casele lor prin intermediul internetului.

Dezvoltarea internetului și diversificarea mijloacelor de comunicare i-a determinat pe lucrătorii AMEC să-și îndrepte atenția spre această zonă, mai ales în ceea ce privește proiectul „Curs biblic prin corespondență”.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Numărul copiilor nu mai este la fel de mare ca în trecut. Avem acum în jur de 800 de copii înscriși la cursul biblic, dar avem și site-ul amecpenet.ro unde invităm copiii să se înscrie și să continue cursurile biblice acolo.

Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor oferă o varietate de resurse tipărite atât copiilor, cât și învățătorilor.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Acesta este un curs biblic pentru copiii între 10 și 13 ani, Exploratorii se numește. De exemplu, în lecția numărul 2 copilul este învățat cum este Dumnezeu.

Încercăm să venim în ajutorul învățătorilor de școală duminicală cu diferite materiale, cu diferite lecții despre Domnul Isus, lecții biblice. De aceste sărbători am pregătit o lecție despre Nașterea Domnului Isus. Lecția se intitulează „Tabloul sărbătorii”, este o lecție de Crăciun. Am pregătit și un tractat evanghelistic în care copiii din România pot să afle ce înseamnă Crăciunul cu adevărat.

După 25 de ani de lucrare AMEC în România se văd și rezultatele.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Sunt copii care au fost la grupurile noastre Vestea Bună, au auzit acolo despre Domnul Isus, nu fac parte dintr-o familie creștină, nu au un background creștin în spate, dar la grupurile Vestea Bună, acolo unde învățătorii AMEC au predat despre Domnul Isus, ei au cunoscut mântuirea, l-au cunoscut pe Domnul Isus, au crescut, s-au integrat într-o biserică și acum sunt creștini născuți din nou și unii dintre ei chiar sunt lucrători cu copiii, la rândul lor.

Daniel Leonte este unul dintre cei care au fost pregătiți să lucreze cu copiii și, alături de soția lui, s-a decis să se implice.

Daniel Leonte, Asociația Misionară pentru Evanghelizarea Copiilor: Cunosc asociația AMEC de 24 de ani, am fost instruit de ei acum 24 de ani, am lucrat în biserică la școala duminicală și în taberele de vară cu copiii și am considerat că este un lucru pe care vreau să-l fac.

Dumnezeu ne îndeamnă să ajungem la inimile copiilor și tinerilor, să-i învățăm calea cea bună, iar atunci când vor îmbătrâni nu se vor abate de la ea.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 305 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.