Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Povestea trupei Decean, o inimă pentru închinare

Muzica este un dar pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor și, în general, poartă o încărcătură spirituală. Prin muzică, oamenii pot fi aduși în prezența lui Dumnezeu.

Mihai Decean: Știam că Dumnezeu ne-a dat dorința asta și chemarea asta, să facem muzică. Era un dar pe care noi l-am primit. Și nu numai că l-am primit, l-am moștenit. Și darul ăsta voiam să-l folosim și noi pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Formația Decean din Ocna Mureș (județul Alba) este o prezență constantă în zona muzicii creștine din România încă din anii `90. Albumul de debut intitulat „Cântec Nou” a fost înregistrat în 1995.

Augustin Decean: Prima înregistrare a fost la studioul Mesaj din Cluj. „Cântec Nou” s-a intitulat primul nostru album. La momentul ăla eram niște pionieri ai muzicii.

În evoluția trupei au existat mai multe etape, de la rock la stilul contemporan. Însă, indiferent de ritm, membrii grupului spun că muzica lor a fost creată pentru slava lui Dumnezeu.

Augustin Decean: A fost o etapă în care ne-am ridicat și am cântat într-un mod mai dur, un rock. În a doua etapă am schimbat stilul pe laudă și închinare și după aceea am mers chiar pe modelul contemporan – Hillsong, Planetshakers, foarte actual.

Mihai Decean: În anul 2000 am reușit să înregistrăm un album; s-a intitulat „Deschide Cartea”. A fost o muzică puțin mai agresivă, puțin mai rock așa că nu am avut deschidere în multe locuri, mai ales la vremea aceea. Era totuși anul 2000 și nu toată lumea era deschisă pentru tobe, pentru o muzică mai ritmată.

Un moment important a fost participarea la Festivalul SOZO, de muzică creștină, organizat la Baja în Ungaria.

Augustin Decean: Acolo, Dumnezeu ne-a cercetat! Am simțit atât de puternic prezența lui Dumnezeu peste noi. Am stat în rugăciune chiar cu câteva momente înainte să urcăm pe scenă. Acolo am stat în rugăciune și am plâns toți, ne-am îmbrățișat și L-am simțit pe Dumnezeu. În momentul în care noi am urcat pe scenă era gol cortul ăla – era un cort imens. În momentul în care am dat primele acorduri pe instrumente, în câteva minute a fost full cortul. Și ne-am dat seama că nu a fost așa pentru că eram noi acolo și că Decean cântă pe scenă. Nu! Prezența lui Dumnezeu s-a simțit atât de puternic.

În asemenea momente de cotitură, Dumnezeu i-a încurajat și le-a dat o viziune.

Mihai Decean: Ne-a reorientat spre altceva și imediat am început să facem altfel muzica, să o modelăm, să o schimbăm și s-au văzut și roade mai târziu. Îmi aduc aminte că am primit o profeție de la cineva și ne-a spus: „Dumnezeu mi-a arătat că ați scos un album nou și albumul ăsta a fost o binecuvântare pentru mulți oameni din România.”

Componenții trupei Decean au înregistrat mai multe albume, au participat la concerte, evanghelizări și alte evenimente. Pe lângă mesajul transmis prin muzică, ei au avut și un mesaj din Cuvântul lui Dumnezeu.

Mihai Decean: Am înregistrat, undeva în anul 2003 sau 2004, albumul „Decean Praise1”. În următorul an am înregistrat „Decean Praise2”. Au fost două albume cu muzică de laudă și închinare, dar mai ritmată, în stil Decean, ceea ce a fost o schimbare totală și a fost mult, mult mai bine. Dar pe urmă, îmi aduc aminte că am înregistrat albumul „Drumul meu” și ăsta a fost un album foarte binecuvântat, un album pentru care Dumnezeu ne-a dat cântecele. Ce am cântat pe albumul ăsta au fost compoziții, ceva din inima noastră.

În decursul timpului au fost credincioși, dedicați și perseverenți, căutând să facă voia lui Dumnezeu. Din dorința de a fi relevanți pentru generația tânără din România s-a născut conferința Torent. Prima ediție a avut loc în anul 2008.

Mihai Decean: Dumnezeu ne-a vorbit și am spus „Hai să facem lucrul ăsta, să facem o conferință!”. Am pregătit conferința, am făcut puțină publicitate, am început pregătirile. În ziua conferinței, când ne-am uitat în sală, au venit 900 de oameni. Sala era plină. Pentru noi asta a fost o confirmare a faptului că Dumnezeu ne-a vorbit să facem lucrul ăsta.

Augustin Decean: Îi încurajez pe toți tinerii care aud acest material să vină. Încercăm să investim, să ridicăm standardele muzicale și să aducem oameni de valoare. E un context foarte fain, e un context modern, contemporan, actual. Vrem să fim actuali!

Participarea la diverse evenimente i-a ținut de multe ori departe de familii.

Paula Decean (soția lui Mihai Decean): Era greu pentru că era plecat foarte mult timp, dar nu am simțit greutatea știind că ceea ce el face e lucrarea lui Dumnezeu. Și a avut un impact foarte mare în țară trupa Decean, și pentru asta sunt mulțumitoare Domnului.

De peste 20 de ani, trupa Decean îi conduce pe oameni, prin muzică, în prezența lui Dumnezeu. Membrii grupului consideră că este foarte important să Îl lase pe Dumnezeu să stabilească fiecare pas pe care trebuie să îl facă în chemarea lor.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 809 - ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.