Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Dinamica Bisericii Locale: Conferința FBCAR 2020

Lideri evanghelici din România, care fac parte din Federația Bisericilor Creștine Autonome, s-au întâlnit la Alba Iulia pentru a discuta aspecte referitoare la „Dinamica bisericii locale”. Au fost abordate subiecte diverse, de la nevoia de spiritualitate, la probleme de actualitate. Evenimentul a fost organizat de Biserica Flacăra Închinării din Alba Iulia.

Ghiță Dicoi, pastor senior, Biserica Flacăra Închinării - Alba Iulia: Tema este una provocatoare. Vizavi de biserică, eu am înțelegerea mea personală că Biserica lui Hristos este una dinamică. De unde știu asta? Îmi spune Biblia că El, Hristos, va înfățișa Biserica înaintea Tatălui fără pată și fără zbârcitură.

Provocările cu care se confruntă Biserica lui Hristos sunt tot mai mari. Într-o cultură aflată în continuă transformare, biserica locală este nevoită să găsească soluții pentru a transmite clar mesajul Evangheliei.

Daniel Cocar, pastor, Biserica Factorul Plus – Timișoara: Vestiți mântuirea completă! În Isus Hristos avem dreptul legal să fim iertați, vindecați, transformați, restaurați și glorificați.

Ionuț Dura, pastor asistent, Biserica Flacăra Închinării - Alba Iulia: Evanghelia e ca o formulă pe care o pui în ecuația vieții tale și dacă nu ai formula completă nu dă rezultatul bun.

Ted Ciuciu, participant, Oradea: E pentru zilele noastre adevărul acesta. Eu cred că biserica trebuie să se ridice, să zidească altarul acesta al rugăciunii, al părtășiei ca să poată veni focul.

Nicolae Scutariu, participant, Hațeg: Dinamica bisericii locale are o importanță majoră în zilele noastre pentru că foarte mulți dintre noi ne-am pierdut puțin, nu mai știm în ce parte să mergem.

La conferința de la Alba Iulia, desfășurată timp de trei zile, au fost invitați vorbitori din România și din străinătate care au abordat teme precum creșterea bisericii și modul de administrare.

Mihai Decean, participant, Ocna Mureș: M-am bucurat să învăț lucruri noi, să aud sau cel puțin să mi se împrospăteze în minte ceea ce Duhul Sfânt ne învață, și anume că o biserică ce crește este roada a ceea ce face Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.

Voichița Dura, Biserica Flacăra Închinării - Alba Iulia: Cred că este nevoie de mai multă putere și în biserici ca să putem să mergem din putere în putere tot mai mult, să ajungem la acea statură a plinătății la care ne cheamă Hristos.

Adi Fișcă, participant, Târgu Mureș: Duhul lui Dumnezeu este cel care face lucrarea. Duhul lui Dumnezeu este cel care aduce trezirea. Biserica are nevoie de „dunamis”, are nevoie de Duhul lui Dumnezeu.

Virgil Dan, participant, Cluj-Napoca: Nu înseamnă că în toate gândim la fel. Pe de altă parte în cele esențiale – unitate, în cele care nu sunt esențiale – libertate, și în toate – caritate, dragoste, har din belșug.

Vasi Alexandru, Biserica Flacăra Închinării - Alba Iulia: Oamenii au putut să experimenteze lucruri noi în această conferință, au putut să învețe moduri de administrare a bisericii.

Sănica Alexandru, Biserica Flacăra Închinării - Alba Iulia: Duhul Sfânt ne unește și ne pune într-o unitate prin dragostea lui Hristos care ne strânge.

Unul dintre subiectele care au reținut atenția participanților a fost cel despre sexualitatea în timpurile moderne. Este o realitate care provoacă biserica din aceste vremuri.

Teofil Gavril, consilier creștin, Mediaș: Educația pe domeniul ăsta trebuie făcută etapizat, la fiecare vârstă ce trebuie spus. Pentru că educația despre sexualitate mama și tata trebuie să o facă. Ei sunt cel mai în drept să o facă. Dacă aștepți să o facă altcineva, atunci nu te mira de consecințe. Și încă un lucru care poate fi făcut este ca Biserica să fie prezentă în societate ca „sare și lumină.”

Alin Sucilea: Exact acum dimineața am avut o temă care a acoperit sexualitatea în epoca noastră modernă. Mi se pare că avem nevoie să înțelegem fenomenul și avem nevoie să știm cum să ne ocupăm de acest fenomen.

Jessica Mari Nakamura de Almeida, misionar, Brazilia: A fost o mare plăcere să putem participa la această conferință. Am învățat mult și am întâlnit mulți pastori plini de Duhul Sfânt. A fost minunat!

Florin Lupean: Ne strângem lideri din diferite colțuri ale țării, ne întâlnim într-un anumit loc și începem să discutăm despre lucrarea pe care o facem. Schimbăm impresii, ne motivăm, ne încurajăm, ne spunem problemele, și pe lângă asta învățăm și extrem de multe lucruri despre cum funcționează biserica în alte locuri.

Abigail Murza: Sunt pentru prima dată aici la conferință. Este o experiență foarte frumoasă. Am fost foarte mult binecuvântată. Am cunoscut oameni noi. Îmi place că sunt multe biserici aici și avem același scop: să-L slăvim pe Dumnezeu!

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/

Videoclipul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 815, difuzată în februarie 2020.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.