Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un mesaj al speranței în vremuri de criză Mapamond creștin

În România, liderii creștini transmit mesaje de încurajare pentru a veni în sprijinul oamenilor care privesc cu teamă evoluția pandemiei de coronavirus.

Pandemia de coronavirus care afectează întreaga lume provoacă tot felul de temeri alimentate de informațiile care circulă în mass-media sau prin intermediul rețelelor sociale. În general, oamenii se tem de necunoscut, iar acest coronavirus este o problemă nouă la care specialiștii din sistemul de sănătate nu au încă un răspuns clar. În aceste condiții, creștinii pot să-i încurajeze pe cei care au nevoie, pot da o mână de ajutor și se pot ruga. După cum am văzut, lideri creștini din întreaga lume transmit mesaje prin care împărtășesc ceea ce spune Scriptura despre asemenea situații. Și în România, slujitorii lui Dumnezeu procedează la fel.

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: În înțelepciunea Sa, Dumnezeu, pentru a proteja viața a dat aceste legi. Hainele contaminate trebuiau spălate sau arse, un principiu sanitar care este prezent în practica noastră de astăzi. Uitați-vă în Levitic și veți descoperi că locuințele care prezentau urme de mucegai sau cele care au fost folosite de persoane bolnave trebuiau curățate, reparate sau chiar distruse pentru a preveni răspândirea bolilor. Vasele poroase care intrau în contact cu animalele moarte trebuiau să fie sparte deoarece acestea adăposteau, puteau adăposti bacterii. Persoanele care prezentau semne de boală trebuiau izolate, puse în carantină până când erau examinate de un preot și numai după ce acesta le declara sănătoase ele puteau reveni în comunitate.

Fănel Șerban, pastor, Biserica Punctul Zero – Brașov: Ce facem noi ca și credincioși în aceste momente? Pot vedea medici, pot vedea pompieri, pot vedea polițiști, jandarmi și mulți alții care în contextul acesta sunt obligați, într-un fel sau altul, de Guvern de a sluji lumii, de a ne sluji nouă. Oamenii acești au și ei soții, soți, au copii, au bunici și așa mai departe. Ei se expun. Și n-au nicio speranță! Dar noi, copiii lui Dumnezeu, avem nădejde pentru că El nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere și de dragoste. Este momentul ca Biserica să-și arate dragostea. Ai vecini care sunt bătrâni? Ai vecini care nu se pot deplasa? Ai vecini care au rămas fără alimente? Du-te și împarte cu ei! Gătește pentru ei! Cumpără pentru ei! Roagă-te, pune protecția Domnului Isus Hristos peste viața ta și du-te și fă-le cumpărături.

Cristian Șoimaru, pastor, Biserica Internațională – București: Noi suntem chemați, orice ar fi, să-l urmăm pe Dumnezeu. Și asta trebuie să ne amintim. Domnul Isus Hristos ne-a zis „în lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți căci Eu am biruit lumea”. Avem două lucruri importante de aici. Indiferent ce se întâmplă, chiar și atunci când apar necazurile - inevitabil ele apar și acum suntem într-un necaz mai mare cu această pandiemie cu COVID 19 – e un moment în care ne amintim că noi trebuie să îndrăznim. De asemenea, e bine să știm că nu e o îndrăzneală bazată pe personalitatea noastră în funcție de temperamentul fiecăruia și de teologia fiecăruia. Noi ne bazăm pe victoria, pe biruința Domnului Isus Hristos care s-a jertfit pentru orice om care crede și a fost Înviat. Și prin Învierea Lui glorioasă ne-a dat și nouă o speranță.

De asemenea, bisericile au adoptat diverse strategii de post și rugăciune, încurajând credincioșii să se roage pentru o trezire spirituală în Biserică, să împărtășească mesajul lui Isus Hristos la cât mai mulți oameni și să fie martori credincioși ai Mântuitorului.

Ilie Popa, pastor, Biserica Peniel - Viena, Austria: Prima măsură. În Biserica Peniel, respectăm reglementările stabilite de Guvcern, dar am început, din dimineața zilei de 16 martie 2020, un timp de strajă necurmată pe toată perioada de criză. În mod concret, casa de adunare este deschisă non-stop, zi și noapte, și stăm înaintea lui Dumnezeu așa cum scrie în Ezechiel 22:30 - „Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!”

Liviu Axinte, pastor, Biserica Elim - Piatra Neamț: Putem să ne rugăm în orice loc în duh și în adevăr. Putem să rămânem în rugăciune, în duh de rugăciune cu toții împreună. Misiunea Bisericii nu s-a încheiat. Ne cheamă Dumnezeu să mergem între oameni, să ducem mesajul Evangheliei, să facem fapte bune, să arătăm o Evanghelie practică.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 819 - martie 2020.

Descoperă alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.