Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Biserica rămâne un punct de reper în vremuri critice | Reportaj Alfa Omega TV

Măsurile de distanțare socială impuse din cauza pandemiei de coronavirus afectează întreaga societate, inclusiv Biserica. Din această cauză, serviciile religioase s-au mutat în mediul online de peste o lună și jumătate.

Adrian Pop, pastor, Biserica Noul Legământ-Târgu Mureș: Ne vedem din nou sau mă vedeți din nou pe această cale. Mie îmi este dor de voi, de întâlnirile noastre. Cine ar fi crezut că o să ajungem vremuri în care versetul acela care spune „Mă bucur când mi se spune: Haidem la Casa Domnului!” o să fie așa de adevărat. Nu-i așa?

În această vreme, oamenii își dau seama că nu dețin controlul și nu știu ce să facă. Ei își pun întrebări referitoare la Dumnezeu și doresc să afle răspunsuri. Situații asemănătoare găsim și în Scriptură.

Lucian Chiș, pastor, Centrul Creștin Aletheia-Timișoara: Versetul 37 din Evanghelia după Marcu la capitolul 4 ne spune că valurile au fost așa de mari încât încât erau aproape gata să răstoarne barca. S-a stârnit o furtună și valurile s-au abătut asupra bărcii, și dintr-o dată acești pescari care erau atât de pricepuți în ale mânuirii bărcii, și care au trecut prin multe alte furtuni, cu siguranță, înainte de această furtună, s-au trezit dintr-o dată că ei nu mai au controlul asupra bărcii și nu mai au siguranță că vor ajunge de partea cealaltă așa cum porniseră la drum.

Tot în Cuvântul lui Dumnezeu se află și răspunsul.

Lucian Chiș, pastor, Centrul Creștin Aletheia-Timișoara: Dacă te uiți la tot ceea ce se întâmplă și te gândești că împărăția acestei lumi se clatină, și spui ca și psalmistul odinioară că se surpă temeliile pământului, și te întrebi ce poți să faci, răspunsul este tot acolo în Scripturi. În Psalmi spune așa: El, Dumnezeu este pe tron; El se uită la fii oamenilor și vrea să vadă dacă este cineva interesat să-L caute pe El, Cel care aduce stabilitate chiar și în mijlocul furtunii.

Liderii creștini rămân alături de credincioși prin mesaje care aduc încurajare.

Ioan Bochian, pastor, Centrul Creștin Emanuel-București: Știu că pe Dumnezeu nimic nu-L ia prin surprindere. Sigur că este o dezbatere: vine de la Dumnezeu sau vine de la altcineva virusul acesta? Eu cred că Dumnezeu este creatorul a toate, pe de o parte. Pe de altă parte cred că nimic nu-L poate surprinde pe Dumnezeu pentru că El cunoaște trecutul, prezentul și viitorul. Dumnezeul nostru este Atoateștiutor, Atotștiutor.

Limitările și izolarea obligă Biserica să se adapteze și, în același timp, să rămână un punct de reper în vremuri critice.

Răzvan Mihăilescu, pastor, Biserica Râul Vieții-București: Și acum este ceasul și puterea Bisericii, și noi ne manifestăm în puterea Duhului Sfânt. Și noi trebuie să umblăm cârmuiți de Duhul mai ales în vremea actuală. Duhul Sfânt ne dă coordonate actualizate, ne schimbă coordonatele. Dați-mi și mie pe ecran Ioan 3:8. Este un verset favorit celor care Îl iubesc pe Duhul Sfânt și umblă în Duhul: „Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”

Izolarea nu înseamnă separare, iar credincioșii plini de Cuvântul lui Dumnezeu pot influența din jurul lor.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 824, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.