Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Romii continuă să se întoarcă la Dumnezeu | Știre Mapamond Creștin

În ultimii ani, Dumnezeu lucrează cu semne și minuni în comunitățile de romi din România. Sunt biserici creștine care cresc sau se înființează.

În urmă cu mai bine de 10 ani, în localitatea Ghiroda din județul Timiș au fost puse bazele Bisericii Betesda din comunitatea romilor. La început a fost un număr mic de persoane, după cum spune liderul acestei comunități, Mircea Ivan.

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: Noi, ca și Biserica Betesda, am început cu vreo 3-4 persoane. A fost o minune a lui Dumnezeu. Acum suntem mai mult de 100 la număr. Asta e o minune a lui Dumnezeu, pentru că El întotdeauna ne surprinde cu bucurii, ne surprinde cu mâna Lui. Chiar dacă sunt într-un cărucior, în urma unui accident am rămas așa, Îi slujesc (n.r. lui Dumnezeu) cu bucurie.

Recent, la Biserica Betesda din Ghiroda, cinci persoane au încheiat legământ cu Dumnezeu în apa botezului. Au fost două familii tinere și un candidat care și-a predat viața lui Isus în urmă cu 23 de ani.

Ioan Roștaș, Timișoara: Am avut diabet, am fost foarte bolnav, și de multe ori am promis în fața Domnului că o să mă pocăiesc și o să iau botezul. Niciodată nu a fost o zi sigură să iau o hotărâre ca să mă botez în apă. Acum am găsit momentul cel mai bun și am simțit în fața Domnului că singura cale de salvare e calea Domnului, să iau botezul, să uit tot ce am făcut și tot ce a fost mai rău în viața mea. Și vreau să-L urmez pe Dumnezeu toată viața mea.

Lorenzo Costici, Timișoara: Am hotărât împreună deoarece am simțit o chemare. Acea chemare am simțit-o din suflet, pentru că dacă nu o simți din suflet nu se întâmplă nimic, e o chemare falsă pot spune. Îi mulțumim Domnului că ne-a adus pe calea Lui, îi mulțumim din tot sufletul nostru pentru că vrea să fim la picioarele Lui.

Simina Costici, Timișoara: A fost o decizie dintr-o dată, fără să stăm pe gânduri sau să zicem „Nu acum, data viitoare...” Nu. A fost acum și așa a rămas.

Invitați la eveniment au fost pastorii Nicu Stoia din Timișoara și Alin Nemeș din Făget, care au vorbit despre semnificația botezului și despre importanța jertfei Domnului Isus.

Nicu Stoia, pastor, Biserica Smirna – Timișoara: De ce sunteți îmbrăcați în haine albe și afară ați văzut bazinul cu apă? Ce reprezintă? Omul lui Dumnezeu, Pavel spune în Romani 6:4 următorul adevăr: ”Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă.”

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: Nu-i mai mare bucurie decât ca Domnul să-și deschidă aripile peste noi. Mulțumim că El continuă să treacă printre rânduri. După o vreme atât de grea, după atâtea steaguri de doliu și lacrimi în popor, oameni care au căzut, au îngenuncheat înainte lui Dumnezeu prin aceste probleme și trecând prin această pandemie, și măcar că am trecut prin atâtea clipe grele putem să stăm cu mâinile ridicate astăzi, în adunare.

Alin Nemeș, pastor, Biserica Efrata – Făget, jud. Timiș: La un moment dat Biblia spune ”Vedeți ce dragostea ne-a arătat Tatăl că ne-a dat dreptul să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” Dragostea aceasta incomensurabilă a Marelui Stăpân l-a trimis pe Fiul Său între noi, oamenii, să moară pentru noi, păcătoșii, ca mai apoi noi, păcătoșii, să fim trecuți pe Numele lui Dumnezeu. Să te poată chema ”Fiu de Dumnezeu”, să poți să stai în fața situațiilor complicate și să spui ”Eu sunt Fiu de Dumnezeu.”

Toți cei prezenți s-au bucurat alături de noii convertiți.

Nicola Gheorghe, Checea, jud. Timiș: Ne-am bucurat pentru că Dumnezeul nostru este mare, bun, milos și plin de dragoste. Pentru că a ascultat rugăciunile noastre. Și astăzi suntem atât de mulțumiți încât nu-mi găsesc cuvintele, pentru că Dumnezeu i-a adus în apa botezului ca să primească în inima lor pe Domnul nostru, Isus Hristos. Slăvit să fie Numele Lui!

Mircea Ivan, pastor, Biserica Betesda – Ghiroda, jud. Timiș: M-a surprins un cuplu care a încheiat legământul cu Dumnezeu astăzi, în apa botezului. Când am vorbit cu ei înainte de botez vroiam să văd dacă sunt hotărâți sută la sută în ceea ce fac, spuneau: ”Dacă îmi doresc ceva, îmi doresc din toată inima să-L caut pe Dumnezeu și să-L slujesc din toată inima.”

Nicu Stoia, pastor, Biserica Smirna – Timișoara: Pot să spune despre ei: ”Au curaj!” Cei pe care i-ați văzut, cei cinci candidați, toți au venit din lume și s-au hotărât să încheie legământ cu Domnul. Pentru mine e o bucurie să le slujesc. De ce? Să văd oameni care se întorc la Dumnezeu.

În ultimii ani, Dumnezeu lucrează cu semne și minuni în comunitățile de romi din România.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 833, difuzată în iulie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.