Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus | Știre Alfa Omega TV

Pregătirea academică este la fel de utilă în mediul laic ca și în cel teologic. Lucrătorii din biserici au posibilitatea să-și dezvolte abilitățile pentru slujire și să crească în cunoașterea lui Dumnezeu. Acesta a fost motivul care a dus la înființarea Institutului Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus din București.

Sute de slujitori din biserici au absolvit cursurile Institutului Teologic Timotheus din București. Cei implicați consideră pregătirea academică un factor important în îndeplinirea Marii Trimiteri. Inițiatorii proiectului doresc ca tinerii să fie echipați complet, echilibrat și eficient atât din punct de vedere teologic, cât și administrativ.

Ieremia Rusu, rector, Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus: Noi avem nevoie de păstori, prezbiteri care să se echipeze pentru slujirea lui Dumnezeu. Avem nevoie de misionari, de învățători de școală duminicală, de lucrători cu femeile de exemplu. Pentru că noi avem și studente, nu numai studenți. Sunt profesori de religie în școlile integrate în sistemul de învățământ de stat.

Virgil Achihai, președinte, Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România: Încercăm să dăm și o pregătire oarecum administrativă pentru că biserica are și o latură administrativă. Trebuie să înțelegem că sunt multe lucruri care nu trebuie, până la urmă așa cum zice Scriptura, pe astea să le facem, dar pe celelalte să nu le lăsăm nefăcute.

Institutul Teologic Timotheus a fost înființat în anul 1992, în București, și este parte componentă a Cultului Creștin după Evanghelie din România. Misiunea instituției este de a forma creștini cu un caracter integru, maturi în Hristos, cu o cultură academică și teologică solidă.

Ieremia Rusu, rector, Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus: Această nevoie foarte mare de echipare pentru bisericile creștine după Evanghelie a început să fie acoperită gradat, an după an, de această activitate a institutului.

Virgil Achihai, președinte, Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România: Întotdeauna pregătirea însoțită de smerenie este un plus în lucrare. Pregătirea cu mândrie este calea spre distrugere.

Durata studiilor este de 4 ani, iar candidații pot fi creștini din diferite confesiuni.

Ieremia Rusu, rector, Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus: Important este ca cel care vine să studieze la Institutul Teologic Timotheus să fie un om născut din nou, un copil al lui Dumnezeu. Trebuie să aibă un parcurs spiritual adecvat, adică un om care trăiește cu Domnul și care vrea să-și aprofundeze viața lui personală cu Dumnezeu, un om care se echipează pentru slujirea altora.

Studenții din prezent, dar și absolvenții, consideră că pregătirea de care se bucură la acest institut le este de folos pentru a putea transmite Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a promova valorile moral-crestine.

Cătălin Salomia, student: Cursurile de la Timotheus m-au învățat că în lucrarea lui Dumnezeu este nevoie de studiu aprofundat, disciplină și perseverență, lucruri care, pe măsură ce le deprind, mă ajută să cresc în relația cu Dumnezeu.

Ancuța Salomia, studentă: Chiar dacă am parcurs jumătate din drum, în acești ani am învățat că relația mea cu Dumnezeu este un proces continuu.

Daniela Leonte, absolventă: Timotheus este locul unde vii să crești în cunoașterea lui Dumnezeu și să te echipezi și să-ți dezvolți abilitățile pentru slujire.

Mircea Pătrășescu, absolvent: Domnul Isus Hristos ne-a lăsat în Evanghelie modelul liderului slujitor. Cred că este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat la Timotheus.

Denumirea și motto-ul Institutului Teologic Timotheus au fost inspirate din 2 Timotei 2:2.

Ieremia Rusu, rector, Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus: Apostolul Pavel îi spune lui Timotei: „Și, ce-ai auzit de la mine în fața multor martori, încredințează la oameni de încredere, care să fie în stare să învețe și pe alții.” Astfel, filozofia acestui institut este, așa cum vedem în acest verset, patru generații: Pavel învață pe Timotei; Timotei învață pe oameni de încredere; oamenii de încredere învață pe alții.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 850, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.