Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Asociatia OCI urmareste dinamica spirituala a Romaniei

În anii 90 Romania se deschidea tot mai mult pentru Evanghelia lui Hristos. Românii aveau libertatea de a se întoarce spre Dumnezeu și în țară se plantau tot mai multe biserici. Astfel, din dorința de a evangheliza eficiant România a apărut și pe meleagurile mioritice o ramură a Asociației One Challange International.

Mihai Lundell : Noi am fost invitați în anii 90  de către Alianța Evanghelică din România să venim să fracem cercetare pentru fiecare județ din România, care sunt localitățile cu biserici, fără nici o biserică evanghelică... și ani de zile am munci să vedem care sunt comunele, orașele, satele din România care nu au nici o biserică. Ne-am dori foarte mult ca toți românii să aibă acces la o biserică evanghelică în comunitatea în care sunt.

Iar statisticile Asociației OCI au reflectat dinamica spirituală a poporului român de-a lungul anilor.

Mihai Lundell: În partea de vest a țării, adică în Timiș, Arad, Bihor, sunt multe biserici dar dincolo de Carpați, în Dobrogea, Oltenia, Muntenia, sunt foarte puține biserici. Și acum, după atâția ani totuși avem aproximativ 10.000 de sate în România fără nici o biserică evanghelică.

.

Într-o astfel de lucrare unitatea și dorința de colaborare, atât a cultelor creștine cât și a autorităților este esențială.

Mihai Lundell: Noi colaborăm cu fiecare cult, colaborăm și cu liderii din diferite orașe, primim și statistici de la stat. Uneori este mai ușor într-un oraș mai mare unde zicem că bisericile sunt mai dezvoltate.

Asociația OCI muncește din greu pentru a ține pasul cu realitatea iar statisticile se refac o dată la 4 ani.

Mihai Lundell: Anul acesta refacem toate hărțile. Noi facem o hartă cu fiecare județ, fiecare localitate, fiecare comună, fiecare sat în care sunt biserici și numărăm și punem acolo pentru fiecare cult, și mai ales pentru că tehnologia s-a schimbat mult în ultima vreme și ne oferă mai multe modalitați ca să le prezentăm tuturor oamenilor situația fiecărui județ. Noi lucrăm la proiectul ăsta, este multă muncă. Să vă rugați pentru acesta.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.