Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Albania si schimbarea pe care au adus-o acolo misionarii romani

Blerina Tusha s-a născut și a crescut în Albania. La vârsta de 10 ani a întâlnit o familie de misionari români care au început să dezvolte un centru de misiune în satul copilăriei sale, Albania fiind în acea perioadă într-un proces de adaptare provocat de căderea recentă a regimului comunist.

„Când au venit misionari din România în Albania și vorbeau despre creștinism, despre Isus, nouă ni se părea că numai ce am scăpat de comunsim și acum vin alții să ne constrângă. Noi voiam să fim liberi în practicarea religiei noastre. Eu îmi doream foarte mult să învăț rugăciunea musulmană.” A mărturisit, Blerina Tusha.

Cu toate că Blerina a participat la întâlnirile organizate de misionarii români doar pentru jocurile oferite, Cuvântul lui Dumnezeu a început să intre în inima ei.

mc 550 albania blerina tusha 120„Deci ei trăiau între noi și prin orice trăiau în fiecare zi ne dădeau o lecție.” Și-a mai amintit Blerina.

În 1996, misionarii au adus un grup de fete pentru prima dată în România, iar Blerina s-a pregătit intens pentru acea vizită învățând limba română într-un interval de două săptămâni.

„Nu aveam posibilitate de nici un fel. Nici în oraș nu puteam să mergem pentru că eram săraci și Dumnezeu a lucrat într-un mod atât de minunat încât am primit o invitație din România, să mergem în Timișoara.” A mai spus Blerina Tusha.

mc 550 albania blerina tusha 13

mc 550 albania blerina tusha 211„Am avut legătură cu Albania pentru prima dată în 1996, când soțul meu a fost chemat de către misionarii care erau trimiși acolo, Marcel și Felicia Hoban, pentru a-i ajuta să aducă un grup de copii din Albania pentru o perioadă în România.” A precizat Lidia Icobescu.

Acea vizită într-o biserică din România a însemnat foarte mult pentru Blerina deoarece aici a văzut pentru prima dată ce este o biserică evanghelică. Când aceasta a ajuns la vârsta de 16 ani și jumătate, părinții au început să îi planifice căsătoria conform culturii musulmane, cu un bărbat pe care nu îl cunoștea. Misionarii români au plecat și ei, iar biserica din România a trimis o altă familie de misionari. Dar prioritățile Blerinei după casatorie s-au schimbat complet.

„Când Adi și Renata au ajuns în Albania eu eram propaspăt căsătorită iar viața mea s-a schimbat complet. Deci, ei făceau program și continuau ceea ce Felicia a început în Pinet, cu copii din Pinet dar eu nu aveam nici o legătură. Eu, ca noră, aveam altă responsabilitate. Când îmi era uneori greu, scriam în limba română fie un gând, fie o suferință, o rugăciune, pentru că mă gândeam că dacă găsește cineva să nu fac probleme în familie ci doar voiam să mă rog la Dumnezeu și niciodată nu m-am simțit părăsită de Dumnezeu, nici chiar în momentele cele mai grele.” A mai mărturisit Blerina Tusha.

După mulți ani în care a suferit pentru că nu a putut să citească Biblia sau să meargă la biserică, soțul Blerinei a încurajat-o pe aceasta să le citescă copiilor lor poveștile din Biblie cu care ea a crescut. În scurt timp povestioarele biblice au ajuns să fie punctul de atracție pentru întreaga familie.

mc 550 albania blerina tusha 92

„Aveam nepoți din partea soțului care aveau 10 și 9 ani și mă jucam cu ei iar așa s-au adunat copii în jurul acestor povești simple. Biblia aceea ascunsă a făcut în așa fel încât a umplut casa cu ea și cu Cuvântul Său.” A mai spus Blerina Tusha.

La scurt timp, tot soțul său a venit cu o nouă propunere și astfel Blerina a început acolo o lucrare creștina pentru copiii albanezi.

„Lângă casa noastră avem un mic magazin iar soțul meu i-a spus ca să îi învăț acolo pe copii, să adun și eu copii așa cum noi am fost adunate. Copii care participă la programe sunt de diverse vârste și pentru că, gura lui Dumnezeu vorbește așa cum îi intră la inimă acel mesaj unui copil de doi ani așa îi intră și unuia de douăzeci de ani. ” A mărturisit Blerina Tusha despre lucrarea pe care ea o face în prezent.

mc 550 albania blerina tusha 106

După o vreme a apărut și provocarea de a organiza lângă casa Blerinei o întâlnire pentru femei.

mc 550 albania blerina tusha 30„Prima oară când am fost în Albania a fost în 2013. Dumnezeu mi-a pus pe inimă să mă întâlnesc cu câteva femei de acolo. Personal am zis că, chiar dacă ar veni doar una sau două femei ar fi un lucru extraordinar pentru că poți să le cunoști și pot să te cunoască iar apoi poți ajunge să le împărtășești despre ceea ce Dumnezeu a făcut în viața ta.” A spus Daniela Irimiciuc.

„Au venit foarte multe femei, adică foarte multe femei spun eu pentru că acolo, o femeie este foarte ocupată. La puțin timp după ce am venit acasă am luat legătura cu Blerina și mi-a spus de impactul rugăciunii asupra femeilor. Era o femeie care avea dureri de cap, migrene și a spus că de la rugăciune nu a mai avut acele migrene. Femeile au fost încurajate și îmbărbătate, au spus că nimeni nu s-a mai rugat în felul acesta pentru ele, pentru nevoile lor.” A precizat Lidia Icobescu.

mc 550 albania blerina tusha 85

După prima întâlnire cu femeile, soții femeilor care au participat la întalnire au fost foarte curioși de ce s-a întâmplat acolo și au dorit și ei să participe la o întalnire pentru bărbați.

„Soții femeilor care au participat la întâlnire și-au exprimat dorința întrebând de ce doar femeile se pot întâlni acolo, de ce nu se face ceva și pentru ei? Și atunci eu am văzut prin dorința lor exprimată ca fiind o ușă deschisă din partea lui Dumnezeu și am zis că dacă ei vor lucrul acesta să vedem cum putem face, să vorbim cu un grup din biserică de bărbați. Ne-am întors în Albania și am reușit să ținem periodic întâlniri cu femeile și mai nou Dumnezeu ne-a ajutat ca să ținem și o întâlnire cu bărbații.” A mai precizat Daniela Irimiciuc.

Iar în anul 2015 vizitele românilor și proiectele de evanghelizare în Albania vor continua.

„Sperăm cu ajutorul Domnului, în 2015, să ajungem din nou acolo să facem întâlniri cu tinerii, cu copiii, cu adolescenții și să vedem ce Domnul are de făcut mai departe.” A mai spus Daniela Irimiciuc.

mc 550 albania blerina tusha 168

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.