Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Organizatia Character First - promovarea unui caracter sanatos in sistemul de invatamant din Romania

Programul Character First a luat ființă în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor 80, pornind inițial ca și curs despre caracter în cadrul unei companii de succes și preluat ulterior de instituții publice precum: școli, administrație publică, poliție, închisori și familii. În anul 2003, Paul Copu, cunoscut cu anii în urmă pentru performantele sale în atletism și stabilit ulterior peste ocean, a revenit în țară și a preluat conducerea și imprementarea Programului Character First în România.

„Programul Character First a început în 1998, când directorul instituției din SUA a venit cu un grup de tineri și a semnat primul acord cu domnul ministru Marga, aflat în funcție la vremea respectivă. În 2005 a fost momentul când am reînnoit protocolul. Protocolul respectiv a fost făcut pe un an. După un an l-am refăcut și după al doilea an, datorită aprecierii deosebite pentru programul respectiv, Ministerul a decis să avem un acord de colaborare continuu. Programul a fost acreditat pe 10 sau 11 credite în vreo opt județe și se desfășoară în foarte multe locuri în România.” A precizat Paul Copu, reprezentatul organizației Character First România

Din 2013 programul Character First poate fi urmat și în spațiul virtual de către orice persoana interesată să dezvolte un caracter sănătos.

„Programul a fost lansat ca și pregătire online, și este un curs online, unde oricine: orice profesor, părinte sau cei care doresc să treacă prin program se pot înscrie. Costul este infim, 25 de lei înscrierea.” A menționat Paul Copu.

În urma înscrierii online, cursanții beneficiază de o parte dintre resursele oferite de programul Character First, acesta oferind o gamă variată de opțiuni.

mc 551 characterfirst 28

mc 551 characterfirst 24„În programul de caracter pe care îl desfășurăm prin acordul de cooperare cu Ministerul Învățământului, cartea de temelie, să-i spunem așa, este  Dobândirea Succesului Adevărat. Această carte conține 49 de trăsături de caracter, bineînțeles după introducere. Începe cu atenția, ascultarea, o pagină pentru fiecare trăsătură de caracter, în timp ce în această carte este o pagină pentru fiecare trăsătură.

În aceste broșuri de 16 pagini este o singură trăsătură de caracter care este mai detailată și se recomandă familiilor sau școlilor până în clasa a cincea sau a șasea. Celelalte broșuri, doar de opt pagini sunt recomandate din clasa a șasea până la adulți. În acestă broșură sunt de asemenea exemple de la locul de muncă cum ar fi: din viața unui om de ordine, a unui sportiv, etc.” A mai precizat Paul Copu.

mc 551 characterfirst 215

Programul Character First România mai oferă lunar și o secțiune compactă cu informații despre caracter intitulată Trăsătura Lunii.

mc 551 characterfirst 91„Orice profesor sau părinte se poate înscrie gratuit să primească Trăsătura Lunii. De exemplu, trăsătura lunii septembrie a fost smerenia iar în noiembrie a fost curajul. Deci, avem doar câteva paragrafe pe care le luăm din materiale unde sunt câteva idei deosebite prin care cititorul le poate avea. În ultimul timp am și înregistrat să fie și auditiv, în caz că cineva dorește să  împărtășească și la locul de muncă.” A mai adăugat Paul Copu, reprezentatul organizației Character First România.

Programul Caracter First implementat în România de-alungul timpului a fost întâmpinat cu deschidere, mai ales în rândul cadrelor didactice din sistemul de învățământ de stat, învățătorii și profesorii investind pentru participarea la acesta din propriile resurse.

mc 551 characterfirst 216

„Aprecierile pe care le primim și feedback-urile din teritoriu de la colegi sunt extraordinare. Greutăți sunt probabil din punct de vedere al lipsurilor colegilor, datorită faptului că salariile sunt mici iar programul se desfășoară în special datorită pasiunii colegilor din țară, pasiunii pentru profesia lor. Majoritatea celor înscriși în program plătesc din propriul lor buzunar și acesta spune foarte mult despre ce dascăli avem în România.” A mai precizat Paul Copu.

mc 551 characterfirst 169

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.