Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Hands of Hope Romania - Asociatia care da o mana de ajutor Olteniei

Asociația Hands of Hope România a luat ființă în Oltenia cu câțiva ani în urmă pentru că Dumnezeu a început să reveleze bisericii locale dragostea Sa pentru oamenii năpăstuiți.

„Oltenia are nevoie de mesageri ai dragostei și nu cred că este importantă vârsta pe care un om o are ca să înceapă să-și intre în chemare. La 16 ani, Domnul mi-a vorbit clar ce planuri are pentru viața mea. M-a dus pas cu pas și în momentul acesta cunosc peste 30 de oameni, tineri și oameni în a doua parte a tinereții, voluntari ai Centrului Creștin Oltenia și Hands of Hope, oameni care sunt gata la orice oră din zi sau chiar din noapte să răspundă nevoilor. Cunoaștem cazuri înfiorătoare, cazuri care te duc într-un colț al durerii dar totodată știm inima plină de dragoste a Domnului pentru toți acești oameni și suntem deciși să fim acolo unde trebuie să fim atunci când trebuie să fim.” A precizat Ramona Rațiu Geru în calitate de Președinte al Asociației Hands of Hope România.

mc 553 hands of hope 184În urmă cu 5 ani, Amalia Biță a simțit în inima ei imboldul de a face mai mult pentru Dumnezeu.

„Am fost să vizităm niște copilași din Valea Alunului, niște copilași simpli, sărăcuți. Îmi aduc aminte că erau foarte murdari. Cu toate acestea ne-au primit cu brațele deschise și ne-au spus poezii și cântecele care-L onorau pe Dumnezeu. Atunci am  simțit că Dumnezeu dorește ca eu să fac ceva în acea localitate, în acel sat. Deși eram însărcinată, am propus organizației Hands of Hope să mergem să deschidem un proiect acolo, un proiect în care am reușit să aduc și prietenele mele.” A mărturisit Amalia Biță, coodronator de proiect în cadrul Asociației Hands of Hope România.

mc 553 hands of hope 100

mc 553 hands of hope 70„Îmi amintesc de acum zece ani de zile când m-am implicat pentru prima dată în Hands of Hope aveam un singur proiect educațional la Dănceu, într-un sat de rromi. Erau foarte mulți copilași. Nu era nimeni care să-i îndrume, să-i sprijine, să le ofere un viitor sau o nădejde până la urmă. Am început prin a ne juca cu ei și a le oferi puțină dragoste și atenție. De acolo au pornit toate ideile, toate visele mărețe care în prezent sunt o mare bucurie pentru noi să le vedem realizate. În prezent avem patru proiecte educaționale. În patru sate avem peste 300 de copilași care ne văd ca și modele în viața lor și sunt copii despre care suntem conștienți că noi suntem singurele persoane care le adresează un zâmbet sau cărora le pot spune durerea, bucuria. Suntem mereu gata să-i ascultăm.” A spus Mirela Trușcovici, în calitate de psiholog și manager de proiect al Asociației Hands of Hope România.

Pe lângă proiectele educaționale, Asociația Hands of Hope România a demarat și trei proiecte sociale.

mc 553 hands of hope 225

„Avem SOS Familia unde avem peste 80 de familii de care ne ocupăm în prezent și descoperim că oamenii în fiecare zi ne caută din ce în ce mai mult. Au aflat de Hands of Hope, așa cum și numele ne spune, noi suntem o speranță pentru ei și nu ratăm nici o ocazie de a-i ajuta atât cât ne stă în putință. Avem multe familii care chiar au nevoie de sprijin, familii în viața cărora dacă nu ne-am implica, poate o a doua zi nu ar mai exista pentru ei.

mc 553 hands of hope 110Avem de asemenea proiectul Student, un proiect foarte frumos pentru liceeni. Cel mai mult ne ocupăm de liceenii de la Dănceu. Poate că nu știți că în cultura rromilor, în special fetele nu trebuie să urmeze nici măcar opt clase deoarece trebuie să se căsătorească și să facă copii. Ne putem mândri că Dumnezeu a lucrat în viața noastră, cât și în viața lor. A făcut de așa natură încât în prezent avem absolvenți la facultate, avem mulți liceeni, iar cei care vor termina anul acesta 12 clase, vor merge și ei la rândul lor la facultate.

De asemenea avem și proiectul Bebe unde ajutăm mamele care se află în impas. Au nevoie poate de îndrumare. Nu știu nici ce se întâmplă cu viața lor sau ce urmează să li se întâmple după ce o să nască. Sunt mămici care nu își permit nimic. Cea mai mare problemă a noastră sunt pampersul și lăpticul pentru că nu au! Chiar nu au! Trăiesc din sume foarte mici și nu își permit să cumpere pentru copilașii lor.” A mai precizat Mirela Trușcovici.

mc 553 hands of hope 44

mc 553 hands of hope 55Unele dintre cazurile cu care voluntarii Asociației Hands of Hope România s-au confruntat de-alungul timpului sunt desprinse mai degrabă dintr-un tablou tragic din lumea a treia decât din cele ale unei țări europene.

„Mi-aduc aminte de o fetiță. Într-o duminică am organizat un concurs și am zis că cine reușește să spună un cântecel o săptămână de zile, va merge într-o mini-vacanță la mine acasă. Una dintre fetițe stătea singură pe un scăunel și plângea pentru că nu putea să vorbească. Nu mâncase de o săptămână! M-a impresionat foarte mult situația ei și am decis ca, câștigătorul acelui concurs să fie această fetiță. Am cerut ajutorul oamenilor din jur , să ne ajute ca să putem să le oferim mâncare, să le putem oferi hăinuțe pentru că umblă descuți iarna, fără cizmulițe, fără haine, sunt tot timpul răciți, bolnavi. Nu au bani nici de tratament.” A mai mărturisit Amalia Biță.

mc 553 hands of hope 236

„Unul dintre cazurile de care eu mă ocup îndeaproape e foarte tulburător. Este vorba despre o mămică care are trei copilași. A fost părăsită de soț când era însărcinată cu ultimul copil. Era bătută, jignită, maltratată iar acum trăiește din 80 de lei pe lună. Pe lângă cei trei copilași mai are și un nepoțel deoarece a fost părăsit de către părinții lui. În acest fel, s-a făcut cu patru suflețele pe care le iubește și pentru care se zbate în fiecare zi.” A mai adăugat Mirela Trușcovici.

mc 553 hands of hope 122Voluntarii mărturisesc că toate aceste proiecte continuă doar prin harul lui Dumnezeu iar de un an si jumătate Asociația Hands of Hope România a demarat un nou proiect menit să susțină femeile aflate în criza unei sarcini neplanificate.

„Cel mai nou proiect al nostru este Centrul de Consiliere Hope care a fost inițiat acum un an și jumătate. Femeile sunt ajutate prin intermediul acestui centru. Ne-am luptat la început cu mentalitatea pentru că nu puteau depăși ideea de a veni la un centru, de a recunoaște că au nevoie de ajutor. Din fericire, acum avem multe femei care ne calcă pragul în fiecare zi.” A mai mărturisit psihologul Mirela Trușcovici.

mc 553 hands of hope 242

„Prin intermediul acestui centru am reușit împreună cu colegele mele să le dăm o speranță tinerelor care nu mai au nici o speranță făcând cu ele cursul prenatal, cursuri postnatale, arătându-le cum se dezvoltă un copilaș. Ele vin la noi crezând că le oferin sprijin spre a avorta acel copil dar pleacă de la noi convinse că  acel copil de fapt nu este un dezastru, ci este o bucurie. ” A mai mărturisit Amalia Biță.

mc 553 hands of hope 99„Eu mă simt binecuvântată și suntem binecuvântați să fim mâini ale speranței, să fim picioarele Domnului, mâinile Domnului, gura Domnului, care încurajază și care rostește de bine. Consider că Oltenia are nevoie de mai mulți oameni care să se alăture armatei care a pornit deja la drum.

Vă puteți ruga pentru noi. Acum este vremea când lumina Domnului se va arăta peste cel mai întunecat colț al României, vremea când duhul de sărăcie va fi frânt, vremea când duhurile oculte vor fi izgonite de puterea Domnului. Oltenia are o șansă și această șansă se numește Isus Cristos!” A mai spus Președintele Asociației Hand of Hope România, Ramona Rațiu Geru.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 553 - 21 februarie 2015. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

mc 553 hands of hope 244

mc 553 hands of hope 182

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.