Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Conferinta FBCAR - Creșterea bisericilor pentru gloria lui Dumnezeu - feb 2017

FBCAR, Federaţia Bisericilor Creştine Autonome din România este o organizaţie care grupează mai multe biserici evanghelice înfiinţate în anul 2000, care nu sunt afiliate la niciun cult, dar care împărtăşesc crezul şi valorile evanghelice şi pledează pentru unitate în diversitate, a Trupului lui Hristos din România.

Bisericile care aparțin federației sunt grupate în jurul câtorva valori fundamentale, dintre care primează: autonomia bisericii locale, relații sănătoase, ucenicia în biserica locală, închinarea ca mod de viață și centrarea pe Împărăția lui Dumnezeu

„Federația Bisericilor Creștine Autonome din România a luat ființă în anul 2000, cu zece biserici care au venit împreună, pentru a fonda această părtășie de biserici autonome. Ulterior, doi ani mai târziu, federația s-a separat și au mai rămas doar cinci biserici ce au păstrat aceleași valori de la început și care au decis să meargă mai departe, clădind pe acele valori. Din 2002 până acum, federația a crescut prin plantare de biserici. Bisericile „mamă” au dat naștere bisericilor „fiice”. Federația a crescut prin astfel de plantări de biserici în marea majoritate. Sunt și câteva biserici ce au venit în federație, biserici ce existau ori s-au înființat pe parcurs. Astăzi federația are 58 de biserici împrăștiate pe tot cuprinsul României, cu preponderență în zona de nord, vest și centru. Extinderea merge sus până în Suceava, în nordul și estul țării, în partea de sud. Ne bucurăm de o părtășie a acestor biserici care sunt în federație.” A declarat Lucian Chiș, președintele organizației FBCAR.

„Anul acesta am organizat la Alba Iulia această conferință. Credem că este o conferință ce vine în ajutorul celorlalte biserici și celor care vor să intre în această Federație a Bisericilor Creștine Autonome din România. Aceasta reprezintă de fapt FBCAR: Federația Bisericilor Creștine Autonome din România. Îmi place foarte mult motto-ul acestei federații: <<În cele esențiale, unitate. În cele neesențiale, libertate. În toate lucrurile, claritate>> Și calitate, aș spune eu.” A mărturisit Ghiță Dicoi, pastorul bisericii Flacăra Închinării, Alba Iulia.

„Dacă ar trebui să vorbesc despre valori dincolo de părtășie, o altă valoare importantă este Împărăția. Noi credem că Biserica lui Hristos este aici pentru vremea aceasta, ca să se manifeste Împărăția lui Dumnezeu în și prin Biserică. Împărăția este o valoare importantă a federației și a bisericilor din federație, pe care noi o ducem mai departe. Suntem motivați să ducem mai departe acest mesaj al Împărăției lui Dumnezeu care dorim să se manifeste. Și se manifestă cu tot ce înseamnă Împărăția: cu semne, putere, minuni și oameni care sunt mântuiți.” A mai adăugat Lucian Chiș, președintele Organizației FBCAR.  

Anul acesta, în luna februarie, Federaţia Bisericilor Creştine Autonome din România a organizat conferința Creșterea Bisericilor pentru gloria lui Dumnezeu, care a avut loc la Casa de Cultură a Studenților, din Alba Iulia.

Tom Johnson, Bob Clanton și Randy Thornton, invitații speciali ai conferinței din SUA, au susținut diverse seminarii, având ca subiect central Creșterea Bisericii, o dovadă a credincioșiei noastre față de Dumnezeu. Alte teme care s-au abordat pe parcursul întâlnirii, au fost: Păstorul sănătos crește biserici sănătoase, Bariere majore în calea creșterii, Mandatul Uceniciei și Fundamente ale Împărăției.

„Consider că România este a doua mea casă. Am petrecut mulți ani venind aici și întorcându-mă înapoi. Am lucrat cu mulți lideri din această țară. Cu oameni minunați care aveau pasiune pentru Dumnezeu și compasiune pentru oameni. M-a binecuvântat foarte mult acest lucru. Sunt aici cu câțiva colegi la această conferință, pentru a identifica împreună care sunt lucrurile în care am rămas blocați ca și Biserică. Este un lucru pe care trebuie să ni-l amintim și anume că Dumnezeu ne-a dat misiunea de a face ucenici, pentru a-i câștiga pe cei pierduți și a-i invita în familia lui Dumnezeu, prin sângele lui Isus Hristos. Apoi, să îi ajutăm să înțeleagă cine sunt și cum pot ajunge și ei să răspândească Evanghelia celorlalți.” A declarat Tom Johnson, pastor din Carolina de Nord, SUA.

„Bună! Numele meu este Randy Thornton. Am fost invitat în România de un grup de biserici, pentru a vorbi aici la conferință. Subiectul pe care l-am ales este Cum să ajutăm bisericile mici să crească? Am pe inimă în mod special să ajut acele biserici care au sub 100 de membri. Multe dintre ele nu au ajuns la 200 de membri niciodată, iar aceste biserici se confruntă cu o problemă comună. În acest sens, am fost chemat de aceste grupuri de biserici împreună cu prietenii mei, pentru a le ajuta să crească.” A mărturisit Randy Thornton, pastor din SUA.

La eveniment au participat peste 300 de lideri din toată țara, care s-au încurajat unii pe alții și au dezvoltat relații de părtășie și colaborare.

„Avem ca punct central viziunea Împărăției și gândim împărătește. Adică nu mai gândim la nivel de grup mic ce încearcă să tragă totul înspre sine, ci vrem să vedem Împărăția lui Dumnezeu în toate. Avem și diferențe între noi, bineînțeles, dar în toate lucrurile, și în diferențe și în asemnănări, încercăm și vrem să aducem totul laolaltă, pentru ca Împărăția Domnului să se vadă. Vrem ca voia lui Dumnezeu să fie făcută în țara noastră și noi să fim vehicule prin care acest lucru să se întâmple.” A spus Nicu Grămesc, pastorul bisericii Sfântul Andrei, Suceava.

„Mi-a plăcut foarte mult ideea cu cele trei găleți. Eu cred că lucrul acesta se aplică și la viața fiecărui creștin în parte. Acesta nu este neapărat legat doar de viața Bisericii, ci este legat și de viața noastră ca și creștini. Trebuie să învățăm să ne aranjăm prioritățile, pentru a putea să slujim cu excelență. Mai apoi, trebuie ca aportul nostru în viața Bisericii, în lucrarea lui Dumnezeu și în Împărăția lui Dumnezeu, să fie unul semnificativ.” A spus Sara Mitrofan, o participantă din București.

„Anul acesta ne-am implicat împreună cu biserica în organizarea conferinței federației. Suntem onorați și în același timp privilegiați să facem acest lucru. Anul acesta suntem uimiți de interesul manifestat de către creștini. Au venit într-un număr destul de mare la conferință și ne bucurăm de acest lucru, pentru că putem să avem părtășie și să ne închinăm Dumnezeului nostru împreună”. A mărturisit Cristian Mariț, organizator al conferinței, Alba Iulia.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: biserica, fbcar, lucian chis, ghita dicoi, stire din romania, alba iulia, cult religios

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.