Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Kingdom Leadership Forum, Vlahita 2017 - Prezenta crestinului in societate

Lideri din mai multe biserici, de diferite confesiuni, au participat la Kingdom Leadership Forum, desfășurat la Vlăhița, în județul Harghita, la sfârșitul lunii octombrie. Evenimentul s-a aflat la cea de-a treia ediție, iar tematica a fost axată pe Împărăția lui Dumnezeu.

Ce credem noi este că în toate sferele societății (că unii le împart în 8, în 7, în 12), și ne referim la lucruri ca acestea, în domeniul afacerilor, în domeniul comerțului, să se vadă principiile și prin ceea ce facem să-L onorăm pe Dumnezeu. Nu trebuie să ne gândim doar la buzunarul nostru (deși nu-i greșit să cauți profit) și la binele nostru, ci să ne gândim cum ne învață Biblia, adică și la binele celorlalți. De asemenea, în sfera academică și educațională, Biserica și Împărăția sunt pentru cunoaștere. A spus Cristian Șoimaru, organizator KLF.

Motivația din spatele „Kingdom Leadership Forum” a fost să vedem generația această nouă expusă la învățături și la modele care să îi facă să se simtă nu numai bucuroși că sunt parte a Împărăției lui Dumnezeu, dar să înțeleagă Împărăția în forma ei adevărată și extinsă. A declarat Cătălin Baciu, director Teen Challenge România.

Anul acesta am văzut și am simțit parcă (mai mult decât în edițiile anterioare) o dorință după mai mult în participanții care au fost aici. Am văzut un nivel mai mare de credință, în a aștepta ca Dumnezeu să intervină în lumea noastră în perioada următoare. M-am bucurat să văd un spirit de unitate și sinergia care s-a creat aici. De asemenea, am mai văzut dorința de colaborare intercultică și interorganizațională. Acest lucru îmi dă mie, cel puțin, o speranță pentru viitor. România se pregătește ușor, ușor pentru trezirea spirituală ce va veni aici cu siguranță. A mărturisit Lucian Oniga, președinte Fundația Peniel România.
A fost minunat să vedem oameni ce sunt lideri de 20-30 de ani, care înțeleg și care au făcut o lucrare bună, dar înțeleg și minusurile și o oarecare datorie pe care au lăsat-o în urmă. De asemenea, sunt și generații noi, care nu doar înțeleg că ei sunt noi și cei mai buni, dar ei înțeleg și că se află pe umerii altora și pot merge mai departe. A declarat Cristian Șoimaru, organizator KLF.

Am observat un grup de tineri care sunt ei înșiși, la rândul lor, formatori și care au o dorință nu numai să vină la acest eveniment, dar și să multiplice învățătura de aici și abordarea pe care o avem a faptului că trebuie să manifestăm Împărăția acolo unde Dumnezeu ne pune. A mărturisit Cătălin Baciu, director Teen Challenge România.

Participanții la forum, indiferent de vârstă, sunt oameni pasionați de a aduce o schimbare în bine în România și de a fi relevanți în toate sferele societății.

Eu am preocupări mai mult individuale sau la nivel „micro” de foarte mulți ani, cu o speranță interioară puternică a faptului că putem fi factorii unor schimbări reale în societate și în biserici. Un astfel de forum mi-a adus bucuria de a vedea că nu sunt așa de singur precum credeam. Pentru mine este extrem de încurajator acest lucru. A mărturisit Ioan Bădeliță, consilier județean, Suceava.

Faptul că au fost invitați creștini din România care au putut să dea o mărturie despre viața lor, despre integritatea lor și modul cum aceștia își trăiesc credința într-un mod practic, pentru mine a fost o încurajare extrem de mare, deoarece este un lucru pentru care mă rog de peste 20 de ani, pentru ca acesta să se întâmple în România. Faptul că au fost atâtea persoane din generația veche cât și persoane din generația tânără (oameni care se luptă să trăiască viața cu Dumnezeu într-un mod cât mai practic și mai autentic), a fost o încurajare extraordinară. A mărturisit Cătălina Butincu, participant.

Eu cred că la un eveniment cum este „Kingdom Leadership Forum” avem această ocazie de a întâlni oameni din contexte diferite și cu perspective diferite, care Îl experimentează pe Dumnezeu în moduri variate. Acestea nu neapărat că nu sunt biblice, ci sunt pur și simplu în alte cadre. Mai ales la un eveniment care alege ca temă centrală „Împărăția Cerurilor”, avem de-a face și cu o perspectivă mai amplă și mai completă asupra lucrării lui Dumnezeu. A spus Ștefan Coman, participant.

A ajuta oamenii are multiple valențe. Mi-am dat seama că și dacă nu lucrez la patul pacientului (pentru că eu nu fac acest lucru, ci fac cercetare în sănătate publică și politici de sănătate), am realizat că este la fel de relevant acel vis pe care l-am avut la început: să ajut oamenii. Până la urmă, cred că asta ar trebui să ne motiveze pe toți. A declarat dr. Marius Ungureanu, cercetător Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Cred personal că este foarte important să avem astfel de evenimente cât mai des în România și cu cât mai mulți oameni implicați, pentru că Dumnezeu reaprinde mai multe focuri. Așa cum televiziunea „Alfa Omega” și mulți dintre noi știm lucrul acesta, Dumnezeu aprinde multe focuri pentru a aduce o mare trezire în România, pe care mulți o așteptăm. Este important și necesar să ne putem conecta, să știm că nu doar eu mă confrunt cu anumite probleme, ci și colegul meu de la Suceava, colegul de la Botoșani sau fratele de la Sibiu. Toți împreună să ne încurajăm, să ne îmbărbătăm și să mergem mai departe ca Împărăția lui Dumnezeu să aibă mare propășire peste țara noastră românească. A mărtuisit Adrian Cionca, antreprenor în imobiliare, Timișoara.

În cadrul întâlnirii KLF de la Vlăhița cei prezenți s-au bucurat de slujire profetică și au împărtășit experiențele personale.

Surpriza plăcută pe care am avut-o este să văd cât de mulți oameni sunt mânați de dorința de a contribui la o schimbare în România. Venind aici și văzând această infuzie de idei și de energie a oamenilor și pasiunea pe care o pune fiecare în ceea ce face, cred că voi pleca un pic mai optimist de aici. A declarat dr. Marius Ungureanu, cercetător Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

În ultimii ani am văzut din ce în ce mai mult această nevoie de a ne conecta și de a lucra împreună. Trebuie să mai lăsăm deoparte individualismul și faptul că noi suntem cei mai buni în ceea ce facem. A spus Aurora Vatamaniuc, președinte executiv Fundația Star of Hope România.

În primul rând m-a mișcat atmosfera și faptul că am venit la un loc atâția oameni din zone diferite ale țării și implicați în lucrări diferite. Am putut să trecem peste unele bariere și să ne concentrăm pe faptul că suntem chemați la lărgirea Împărăției. A mărturisit Andreea Bădeliță, participant.

Deci, plec acasă foarte încurajat, hotărât să continuăm acest fel de întâlniri și în ce mă privește să pun în practică cu și mai multă râvnă Cuvântul Domnului, indiferent dacă unii vor înțelege sau nu noua noastră realitate. A mărturisit Lucian Oniga, președinte Fundația Peniel România.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 694 - 5 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.