Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

De ce tot mai multi tineri aleg sa plece din Romania? Reportaj Alfa Omega TV

Fenomenul de emigrare continua sa fie a doua cauza principala a reducerii populatiei Romaniei. Potrivit Institutului National de Statistica, la ultimul recensamant, in 2011, erau peste 20 de milioane 121 de mii de romani, iar la 1 ianuarie 2017 populatia rezidenta era de aproximativ 19,6 milioane. Natiunea noastra pare a fi sub blestem.

In Cartea Psalmilor, in Psalmul 109 cu versetul 10, este un cuvant care se potriveşte, parca, pentru naţiunea noastra. Naţiunea noastra parca este sub un blestem. Aici scrie aşa: „Copiii lui sa umble fara niciun capatai şi sa cerşeasca, sa-şi caute painea departe de locuinţa lor daramata!” A menţionat Ilie Popa, pastor, Biserica „Peniel” - Viena.

Tinerii pleaca din dorinta de a se realiza si cred ca au mai multe sanse in strainatate, dar si din cauza instabilitatii si a coruptiei.

Va veni vremea cand Dumnezeu va binecuvanta Romania şi va aduce restaurarea economica. Şi daca eşti in diaspora sau daca te gandeşti sa pleci in diaspora, sfatul meu ştii care este? NU PLECA FARA DUMNEZEU! A spus Ilie Popa, pastor, Biserica „Peniel” - Viena.

Occidentul nu ii atrage doar pe tineri, ci si pe cei care doresc sa asigure un trai mai bun familiei. Aceasta, insa, poate avea si efecte negative.

Copiii cresc fara parinţi. Cei mai mulţi se confrunta cu probleme de depresie. Devin razvratiţi, pentru ca imaginea pe care ei şi-o fac cu privire la Dumnezeu este imaginea pe care o au despre parinţi: parinţii i-au abandonat - Dumnezeu m-a abandonat. Cresc cu razvratirea asta faţa de Dumnezeu şi cu indiferenţa - daca Dumnezeu este indiferent faţa de mine, de ce mi-ar pasa mie ce vrea Dumnezeu de la mine? Au mai aparut probleme de imoralitate, de divorţ, din cauza faptului ca au stat separat prea mult timp. A afirmat Petru Bulica, pastor, Biserica „Betel” - Timişoara.

Fiecare familie cantareşte nevoile, se sacrifica. Dar vreau sa va spun ceva: NU SE MERITA SACRIFICAT PE ALTARUL FAMILIEI… NIMIC, pentru bani, pentru bunastare. Nu se merita cei mai frumoşi ani ai tinereţii, ai casniciei, sa fie sacrificaţi pentru o casa, pentru maşina, pentru gospodarie. In momentul cand ai terminat gospodaria, cand ai facut casa, cand ai terminat toate lucrurile, iţi dai seama ca sunteţi doi straini, doi oameni total diferiţi. A precizat Ilie Popa, pastor, Biserica „Peniel” - Viena.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 706 - 28 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.