Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Despre prima și singura vizită a evanghelistului Billy Graham în România

foto: billygraham.org

În 1967, Iugoslavia a devenit prima țară comunistă care i-a permis lui Billy Graham să predice. Zece ani mai târziu, Ungaria i-a deschis porțile lui Graham, cu condiția să nu dea declarații politice împotriva guvernului. După Ungaria, alte națiuni ale blocului comunist au început să-l primească pe Graham, inclusiv România în 1985.

Graham este cea mai importantă personalitate a lumii protestante care a vizitat România în secolul XX şi căreia, în pofida faptului că România era condusă atunci de un guvern ateu, i s-a permis să susţină predici în zece lăcaşuri de cult: Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani, Catedrala Reformată din Cluj, Catedrala Romano-catolică din Cluj, Biserica Baptistă nr. 2 (actualmente Emanuel) din Oradea, Biserica Baptistă Speranţa din Arad, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Catedrala Ortodoxă din Sibiu, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, Templul Coral Evreiesc din Bucureşti, Biserica Penticostală Filadelfia din Bucureşti.

În unele locuri, erau puse difuzoare pe stâlpi și în copaci pentru cei care nu aveau loc în sală. Deși anunțurile despre vizitele pastorului în țările comuniste erau interzise, vestea s-a dus din gură în gură.

billy graham romania timisoara

În Timișoara, 5000 de persoane au umplut Catedrala Ortodoxă, iar peste 150000 de oameni erau în Piața Operei. Zona era plină de oameni cu ore înainte ca renumitul predicator să ajungă în centrul Timișoarei. Din păcate, nimic din ce s-a întâmplat în timpul slujbei nu a putut fi auzit de cei care nu au avut loc în Catedrală. În schimb, credincioșii s-au unit într-un cor și au cântat împreună cântări spre slava Domnului, sub supravegherea atentă a milițienilor. A fost poate scânteia care a aprins focul libertății în inimile timișorenilor.

În Arad, oamenii s-au urcat până și pe acoperișurile blocurilor ca să-l asculte pe predicatorul Billy Graham. Era ceva complet ieșit din comun pentru România comunistă a anului 1985 și ilustra foamea spirituală a românilor de atunci.

billy graham romania arad

Iata un video cu imagini de la vizita lui Billy Graham în România

În 2008, fiul lui Billy Graham, Franklin Graham s-a întors la Timișoara pentru a participa la „Festivalul Speranței” din Timișoara. În perioada 4-6 iunie, peste 77.000 de persoane au fost la evenimentul care a avut loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” .

Anul trecut, Will Graham, nepotul renumitului Evanghelist a predicat Evanghelia în cadrul Festivalului “Sărbătoarea Speranței” de la Cluj-Napoca, care a avut loc în 21-22 octombrie 2017.

Etichete: evanghelizare, romania, comunism, cruciada, billy graham

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.