Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Pocainta, post si rugaciune pentru Romania

Reteaua de rugaciune pentru Romania i-a provocat pe credinciosii din tara noastra la o perioada de 40 de zile de post si rugaciune, pana in data de 7 aprilie. Scopul principal al acestui demers este pocainta de pacate personale si ca popor, dar si de a fi mijlocitori intre oamenii pierduti si Dumnezeu.

Este o premiera pentru Reteaua de Rugaciune. Stiu ca multe biserici sau grupe mai mici v-ati invoit si ati intrat in diverse perioade de timp in acest post de 40 de zile, dar de data aceasta luati-o ca pe o mobilizare generala, pentru toti cei care credeti in Numele Domnului, ca sa ne unim si sa strangem randurile in aceasta vreme de mare nevoie si sa ne smerim inimile inaintea Domnului nostru. Laitmotivul pentru aceasta perioada de post, de 40 de zile, sunt versetele din Ioel 2:15-17: Sunati cu trambita in Sion! Vestiti un post, chemati o adunare de sarbatoare! Strangeti poporul, tineti o adunare sfanta! Aduceti pe batrani, strangeti copiii si chiar pruncii de la tata! Sa iasa mirele din camara lui si mireasa din odaia ei! Preotii, slujitorii Domnului, sa planga intre tinda si altar si sa zica: Doamne, indura-Te de poporul Tau! Nu da de ocara mostenirea Ta, n-o face de batjocura popoarelor! Pentru ce sa se zica printre neamuri: Unde este Dumnezeul lor? A mentionat Mirela Petan, coordonator, Reteaua de Rugaciune pentru Romania.

Credinciosii sunt chemati sa se pocaiasca de pacatele intregii natiuni, pentru ca nimeni sa nu piara, ci toti sa se intoarca la Dumnezeu.

„Eu cred ca natiunea noastra ar trebui sa se trezeasca la realitatea asta. Eu m-am gandit foarte mult ca ar trebui sa iesim public, ca si copii ai lui Dumnezeu, sa marturisim pacatul si sa ne rugam pentru iertare in toate localitatile mari, sa vada concetatenii acestei tari ca noi am pus la o parte ceea ce n-are pret de ceea ce are pret, cum spune Ieremia. Proorocul Vechiului Testament spune ca daca vei desparti ce are pret de ce n-are pret atunci tu vei fi ca gura mea, adica atunci cand tu vei vorbi, Eu voi face, zice Domnul” a spus Liviu Neagoe, pastor, Biserica „Stanca” - Timisoara.

Perioada de 40 de zile a fost impartita in 6 saptamani, fiecare avand o tematica diferita. Prima saptamana s-a focalizat pe motive personale, a doua pe familii, urmatoarea pe biserica, apoi pe natiune, a cincea pe tara, iar in ultima vor fi motive de lauda, inchinare si multumire.

„Postul este necesar, intre altele, pentru a avansa in viata de rugaciune si a intelege valorile lui Dumnezeu.

Postul este o slujire care te apropie de Dumnezeu. Tu esti flamand si insetat dupa Dumnezeu si lucrul asta il arati cu trup si suflet, nu doar cu sufletul. Biblia spune ca sufletul meu tanjeste dupa Tine, dar trupul meu este interesat de lucrurile lumii acesteia. Noi, cand ne punem zile deoparte, de fapt este o aratare a faptului ca trup si suflet noi am venit la Dumnezeu pentru o cauza. Si venim la Dumnezeu cu tot ce avem si suntem. Vestim un post, vrem ca natiunea sa cunoasca slava Lui, pentru ca merge intr-o directie gresita, pacatul a ajuns sa fie proclamat de peste tot, nu mai sunt valoroase pentru natiune valorile lui Dumnezeu si, sigur, apare o separare.” a spus Liviu Neagoe, pastor, Biserica „Stanca” - Timisoara.

Campania de 40 de zile, de post si rugaciune pentru Romania, a fost promovata si in mediul online. Cum au raspuns oamenii la aceasta provocare?

„M-am bucurat foarte mult ca oamenii au raspuns pozitiv la chemarea noastra pentru post si rugaciune, atat pe pagina Retelei de Rugaciune, cat si pe pagina Alfa Omega TV. Oamenii au distribuit de sute de ori chemarea la rugaciune, au comentat pozitiv, ne-au incurajat. Cel mai mult m-am bucurat sa vad ca nu numai oamenii din bisericile evanghelice au raspuns pozitiv la chemarea noastra, ci si cei din Biserica Ortodoxa si Catolica. Am fost si noi incurajati. Pana la urma, asta a fost si scopul nostru: sa incurajam oamenii sa se roage, sa-L caute mai mult pe Dumnezeu si sa posteasca in aceste 40 de zile de post si rugaciune pentru Romania.” a spus Mihaela Nita, redactor web, Alfa Omega TV.

Sa facem cum scrie in 2 Cronici 7:14 - daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele - il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 221 - 24 martie 2018 , la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.