Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O biserica transformata poate schimba societatea

Biserica din secolul XXI are nevoie de reforma pentru a fi relevanta intr-o lume tot mai secularizata. Societatea se schimba cu rapiditate, dar Biserica are tendinta de a ramane intr-o zona care ii confera stabilitate. Din acest motiv a aparut o cultura a Bisericii care inlocuieste cultura Imparatiei lui Dumnezeu.

Fara indoiala, Isus nu purta cu sine o cultura bisericeasca, ci era o cultura a Imparatiei lui Dumneze. Insa noi am creat o cultura bisericeasca. A spus John Bevere.

Pentru a-L face cunoscut pe Hristos oamenilor, crestinii trebuie sa fie un model de integritate si sa traiasca adevarul Scripturii dincolo de zidurile Bisericii.

Biserica s-a prea bagat intre ziduri si din cauza aceasta se intampla multe in jurul nostru. Ba mai mult, ne certam si ne judecam pe tot felul de doctrine in timp ce se intampla tot felul de lucruri in Romania. A precizat Daniel Drumea, din localitatea Ceica, judetul Bihor.

Bineinteles ca noi ca oameni avem tendinta sa ne atasam de forme si formele nu sunt gresit, dar esenta este fondul. Si Domnul Isus Hristos a vorbit despre nevoia de „burdufuri noi”. Si burdufurile noi nu erau obtinute prin aruncarea celor vechi, ci cele vechi erau transformate. La fel face si Dumnezeu, reinnoieste lucrurile, pentru ca Biserica reprezinta oamenii si Dumnezeu reinnoieste oameni si reinnoieste biserici, reinnoieste colaborarea dintre biserici si aduce un spirit nou, pentru slujirea Imparatiei. A declarat Cristian Soimaru, pastor, Biserica Internationala Bucuresti.

Uneori, lumea crestina este neatractiva pentru oamenii necredinciosi. Modul in care acestia percep comunitatea crestina lanseaza o provocare pentru Trupul lui Hristos.

In Romania, o piedica pentru oameni de a se intoarce la Dumnezeu este legalismul in Biserica. In perioada Cupei Mondiale din Brazilia (n.r. 2014) am stat foarte mult de vorba cu necrestini si i-am intrebat (pentru ca am fost jurnalist in trecut) ce parere au despre pocaiti. Au spus trei lucruri. Majoritatea vad ipocrizie, judecata si este interesant ca multi barbati au zis ca nu au mai vazut oameni care sa aiba o parere mai proasta despre femei decat la pocaiti. A declarat Mihai Lundell, director, OCI Romania.

In ultimii 7 sau 9 ani am inceput sa inteleg ca Biserica trebuie sa opereze altfel, sa-si schimbe infatisarea si modul de functionare, dar sa-si pastreze mesajul. A subliniat Ian Green, director executiv, Ian Green Communications.

Tinerii au nevoie sa fie incurajati. Parintii au nevoie de strategie in relatia cu copiii. Cei necredinciosi au nevoie sa il cunoasca pe Dumnezeu. Toti au nevoie de un mesaj al dragostei, al credintei si al pocaintei. Eficienta bisericii depinde de modul in care intelege sa se adapteze la vremurile actuale, insa fara a modifica mesajul biblic.

Eu cred si stiu ca Dumnezeu are putere sa schimbe oamenii si de asta spuneam ca ma bucur cand vad o schimbare a unor oameni care chiar sunt adanc inradacinati in niste conceptii pe care eu le consider invechite. Si eu sper din toata inima ca si liderii sa fie recuperati si, in acelasi timp, sa fie o emulatie de jos in sus a generatiei care vine. Si nu ma refer doar la varsta biologica a oamenilor tineri, ci si la oameni care pot sa aiba o varsta mai inaintata, dar care realizeaza ca trebuie o schimbare pentru a raspunde cu adevarat menirii pe care o avem, de a fi martorii Domnului Isus Hristos in lumea de astazi. A marturisit Ioan Badelita, consilier judetean, Suceava.

Noi, pocaitii, trebuie sa ne reformam. Si una dintre reformele pe care trebuie sa le facem e sa renuntam la a reduce crestinismul la a merge in cer. Adevaratul crestinism e unirea cu Dumnezeu aici si acum pentru transformarea noastra si a societatii in care traim. A precizat prof. dr. Iosif Ton.

Deseori, vrem ca oamenii sa vina la noi, acolo unde ne simtim noi in siguranta, dar, de fapt, noi suntem chemati sa fim niste oameni „periculosi”. Trebuie sa mergem in intuneric, unde nu mai suntem in zona noastra de confort, cerandu-I lui Hristos sa ne ajute in mediul cel nou in care patrundem. A aratat Ian Green, director executiv, Ian Green Communications.

Romania are un potential evanghelic important pentru a duce Vestea Buna intr-o Europa in care multi tanjesc dupa o forma de spiritualitate si dupa o experienta crestina autentica. De asemenea, ridicarea islamului in Batranul continent aduce provocari, dar si oportunitati.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 732 - 29 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.