Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Scoala de ucenici de la Valcelele Bune, jud. Hunedoara

La 20km de municipiul Deva se afla satul Valcelele Bune, o localitate cu 400 de locuitori. In 1995, aici a fost infiintata Misiunea „Viata in Isus Hristos” de catre Angelika Wenger din Germania, care a raspuns chemarii lui Dumnezeu de a veni in Romania si de a se implica in formarea de ucenici.

Asta a fost chemarea mea si viziunea mea. Mai tarziu impreuna cu sotul meu, Mathias Wenger, am spus ca vrem sa facem ucenici si mai tarziu, in 2003, am inceput aici, in Valcelele Bune, prima Scoala de ucenici. A declarat Angelika Wenger, fondator, Asociatia misionara crestina „Viata in Isus Hristos”.

Aproape in fiecare vara, incepand din 2003, a fost organizata „Scoala de ucenici” in care timp de 7 saptamani tinerii sunt instruiti teoretic si practic.

Noi punem accent foarte mare pe caracter, ca Dumnezeu sa formeze caracterul fiecarui crestin, sa fie tot mai asemanator cu Hristos. A declarat Angelika Wenger, fondator, Asociatia misionara crestina „Viata in Isus Hristos”.

Vin tineri entuziasti, bucurosi sa afle mai mult, sa se lase provocati si ceea ce este interesant, toti tinerii de acolo au plecat schimbati. A remarcat Petru Mengher, pastor, Biserica „Casa Inchinarii” Timisoara.

Cursurile scolii vizeaza modelarea caracterului si echiparea in vederea slujirii.

Temele sunt: cum pot sa am o viata de rugaciune, cum poate fi modelat caracterul meu, module despre dragostea de Tata, cum pot sa invat sa aud glasul lui Dumnezeu sau care este chemarea mea, ce inseamna sa dau o marturie, cum pot sa studie Biblia. A mentionat Angelika Wenger, fondator, Asociatia misionara crestina „Viata in Isus Hristos”.

Proiectul derulat de misiunea crestina din Valcelele Bune include si o saptamana de misiune.

Am mers in Oltenia. Acolo avem niste prieteni misionari si sunt foarte bucurosi sa ii primeasca pe tinerii nostri. Pregatim programul cu copiii in satele de acolo, ajutam practic, ducem alimente, facem pachete, vorbim cu oamenii, ne rugam pentru ei, facem evanghelizare. A precizat Angelika Wenger, fondator, Asociatia misionara crestina „Viata in Isus Hristos”.

Pentru mine a fost foarte provocatoare saptamana de practica petrecuta in Oltenia. Am invatat sa ma rog pentru oameni, am invatat sa evanghelizez, am invatat sa discut cu oamenii si sa inteleg, cumva, suferinta lor. A spus Emanuela Dendiu, Alba Iulia.

Partea interesanta a fost ca un medic chirurg a sunat-o pe doctorita care ulterior m-a operat, chiar daca ea nu era de garda, si am stiut ca asta e un raspuns la rugaciunea mea. Am stiut ca Dumnezeu a trimis-o acolo. Inainte de operatie am intrebat-o daca ma lasa sa ma rog si ea a fost de acord. M-am rugat ca Duhul Sfant sa-i deschida ochii si sa nu rateze nimic din ceea ce poate sa fie acolo (n.r. in rana). A marturisit Ana Hort, Baia Mare.

La editia din acest an au participat 12 studenti din diverse biserici din Romania.

Am petrecut mai mult timp cu Dumnezeu, la scoala asta, decat am petrecut in toti anii, acasa. Si locul de aici te ajuta foarte mult. E o zona in care nu te tenteaza nimic. Nici semnalul nu e prea bun asa ca internetul nu mai e un obstacol. A marturisit Ana Hort, Baia Mare.

Scoala de Ucenici este mai mult decat o scoala. Este un loc in care Dumnezeu lucreaza efectiv in interiorul tau prin Duhul Lui cel Sfant si, pur si simplu, esti imbracat cu niste principii care nu te ajuta doar in momentul in care faci scoala, ci te echipeaza pentru lupta pe care o ai dupa ce termini scoala. A marturisit Robert Dendiu, Alba Iulia.

Am venit aici trista, plina de frici, cu multa nesiguranta, dar Dumnezeu a lucrat foarte mult in mine si din prima zi in care am venit aici El mi-a spus ca nu vrea sa fiu trista, ca El are bucurie pentru mine, la El nu exista frica si ca El are ceva special pentru mine. A marturisit Emanuela Dendiu, Alba Iulia

Unul dintre cursurile care au avut un impact puternic in vietile tinerilor a fost cel despre cultura onoarei.

Un alt curs care m-a influentat foarte mult la Scoala de Ucenici a fost cel cu fratele Pica Mengher care a vorbit despre cultura onoarei si mi-am dat seama cat de important este sa stai sub autoritate, sa-ti respecti liderii si pe cei care Dumnezeu i-a pus ca sa te invete si sa te sfatuiasca. A spus Emanuel Dendiu, Alba Iulia.

Trăim într-o societate în care nu există onoare. Ca țară nu suntem fundamentați într-un ADN al culturii onoarei: să ne onorăm bătrânii, perii albi să-i onorăm așa cum spune Scriptura, familia, părinții, părinții spirituali, să ne onorăm unul pe celălalt, să-i onorăm pe alții care au daruri diferite decât ale noastre. Toate aceste lucruri le aflăm în aceste cursuri și tinerii spun: „Uau! E ceva despre care nu am știut, nu am experimentat până acum.” și lucrul acesta aduce binecuvântare peste noi. Când onorăm suntem binecuvântați și onoarea se întoarce. Dacă nu onorăm, dezonoarea se întoarce împotriva noastră. A subliniat Petru Mengher, pastor, Biserica „Casa Închinării” Timișoara.

Studentii care au participat la Scoala de ucenici organizata de Asociatia misionara crestina „Viata in Isus Hristos” au fost incurajati sa-si descopere darurile, sa se roage, sa slujeasca, sa se implice in misiune si evanghelizare.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 737 - august 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.