Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Campanii media creationiste Verdictul Stiintei: Creatie! - reportaj AOTV

Inca de la inceputurile sale, Alfa Omega TV a avut o preocupare speciala fata de promovarea alternativei creationiste, atat in scolile din Romania, cat si in societatea civila romaneasca. In ultimii ani, aceasta preocupare a culminat cu organizarea unor campanii multimedia derulate anual sub genericul „Verdictul Stiintei: Creatie”.

Sorin Petan, redactor AOTV: Campania multimedia de creationism presupune, de exemplu, difuzarea pe canalul nostru, Alfa Omega TV, a unor filme, documentare, talk-show-uri sau emisiuni de creationism care ajuta omul sa Il descopere pe Dumnezeu inclusiv prin perspectiva stiintei, prin postarea, publicarea si promovarea unor articole pe site sau a unor clipuri video online sau pe social media, in revista noastra Alfa Omega TV Magazin sau in alte materiale. Prin toate aceste canale, incercam sa promovam ideea ca stiinta nu e adversa credintei crestine si ca Dumnezeu e Cel care a creat lumea.

Tudor Petan, presedinte AOTV: In mentalul nostru, cand spui stiintific, inseamna ceva legat de evolutionism, de Darwin, iar cand spui ceva de creationism, lucrul acesta are o conotatie mistica. Am vrut sa spunem ca da, stiinta dovedeste, prin tot ceea ce face, descopera si ne expune, faptul ca Dumnezeu a creat lumea in intreaga ei complexitate, cosmosul, universul, corpul uman, pamant si tot ceea ce este pe pamant.

Alfa Omega TV are 3 mari scopuri cu campaniile creationiste. In primul rand, incearca sa-i ajute pe credinciosi sa-L inteleaga mai bine pe Dumnezeu, sa inteleaga faptul ca exista 2 surse majore de informatie despre Dumnezeu: revelatia directa prin Scriptura, si respectiv realitatea din jurul nostru, din Univers. E important pentru credinciosi sa-L cunoasca mai bine pe Dumnezeu prin complexitatea lucrurilor pe care El le-a creat.

Rozalia Cucuiet, Oradea: Am vazut accidental o emisiune, era o incursiune virtuala in spatiu difuzata de Alfa Omega, desi eu nu stiam asta atunci. Am urmarit din curiozitate, pentru ca mi-au placut intotdeauna tot ceea ce era legat de stiinta. Acea incursiune in spatiu mi-a deschis ochii intr-un mod miraculos, atunci, acasa! Ce am simtit in acele clipe a fost un respect extraordinar pentru un Dumnezeu care, in maretia Sa, a ales sa-l jertfeasca pe Isus Hristos pentru mine.

Al doilea obiectiv pe care Alfa Omega TV il are este ca crestinii sa-si inteleaga mai bine credinta, sa o justifice stiintific. Daca Dumnezeu e creator si rational, El nu vine in contradictie cu stiinta, pentru ca stiinta este incercarea omului de a intelege realitatea si nu vor exista discrepante intre Dumnezeu si realitatea creata. E important ca crestinii sa poata sa explice mai bine lumea creata de Dumnezeu celor care nu cred.

IOSIF TON, teolog: Toata viata m-a preocupat relatia dintre stiinta si credinta, si toata viata am vazut cum cele 2 nu se ciocnesc ci, dimpotriva, se completeaza. Totdeauna, stiinta m-a ajutat in a intelege mai bine pe Dumnezeu.

In al treilea rand, Alfa Omega TV incearca sa starneasca interesul celor care nu cred. Sunt atei, sau necredinciosi, sau credinciosi nepracticanti care, prin observarea lucrurilor create de Dumnezeu, prin prezentarea realitatilor din Univers, sa devina interesati in a-L cunoaste pe Creator si chiar sa-L accepte ca Mantuitor personal.

IMION GIAGIM, Orsova - Intr-o seara, am descoperit postul Alfa Omega TV din intamplare, si am auzit pentru prima oara o predica, cantari. Am ascultat pentru prima oara o predica ce combatea teoria evolutionista. In mintea mea s-a declansat acest sentiment, ca Dumnezeu exista cu adevarat. Am inceput sa ascult in continuare predici la Alfa Omega TV, imi placeau foarte mult predicile. Cred ca Dumnezeu a folosit postul de televiziune Alfa Omega pentru transformarea si schimbarea vietii si mintii mele.

Alfa Omega TV isi propune sa fie in continuare o voce crestina ce sustine existenta lui Dumnezeu, Creatorul.

Tudor Petan: Intr-o Romanie presata de dimensiunea seculara, care se integreaza intr-o Europa tot mai materialista, cred ca trebuie sa fie si o voce care sa spuna: Da, Dumnezeu a creat lumea!

SIMION GIAGIM, Orsova: Cred ca Dumnezeu lucreaza foarte puternic prin acest post, Dumnezeu ajunge cu cuvintele Lui in dormitorul oamenilor si le vorbeste chiar acolo, in adancul inimii lor. Si cred ca Dumnezeu face minuni prin acest post de televiziune.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 740. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.