Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mic dejun cu rugaciune 2018 - Unitate Nationala in Identitate Crestina

Palatul Parlamentului a gazduit cea de-a 13 editie a intalnirii „Mic dejun cu rugaciune”. Tema aleasa de organizatorii din cadrul Grupului Ecumenic de Rugaciune a fost „Unitate Nationala in Identitate Crestina”.

Ne dam seama, mai mult decat oricand, de nevoia de a sta uniti prin ceea ce ne aduce impreuna, si anume credinta in Dumnezeu, in Isus Hristos. Este un lucru foarte important sa fim cetateni activi. A declarat Florica Chereches, presedintele Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei.

Cu siguranta, in Anul Centenar ne sade bine sa fim uniti, sa fim intr-un spirit. Bucuria noastra este ca acolo unde se aduna doi sau trei in Numele Domnului, El sa fie prezent. Marturisesc ca am simtit prezenta lui Dumnezeu. A mentionat George Tone, pastor al Bisericii Emanuel din Bucuresti.

E un moment important, dar si unul dificil dupa referendum. Insa e un moment de strangere a randurilor intre crestinii din Romania. Si puterea rugaciunii este mare. A precizat Titus Corlatean, senator PSD.

Dincolo de diferentele politice care sunt intre noi putem sa demonstram unitatea pe care o dorim cu totii, mai ales in acest an al Centenarului. A spus Gabriel Les, senator PSD.

Potrivit organizatorilor, intalnirea de la Palatul Parlamentului a reunit aproape 500 de invitati, un numar record pentru acest eveniment.

Avand in vedere ca ne aflam in anul Centenarului Marii Uniri, vorbitorii au remarcat faptul ca realizarea unitatii unui popor nu este rezultatul unor actiuni politice, iar credinta, familia si patria sunt valori care nu se negociaza.

Realizarea unitatii unui popor nu este doar rezultatul unor actiuni politice, militare si diplomatice, ci este si rodul rugaciunii lui Hristos si al fiilor unui neam. A spus IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Acesta este mesajul meu: sa traim in unitate in lucrurile necesare, in valorile non-negociabile ale credintei, familiei, patriei si pacii, liberi in manifestarile noastre religioase, dar sa-L intalnim pe Dumnezeu, si in toate sa domneasca dragostea. A spus preotul Wilhelm Danca, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucuresti.

Fiinta acestui popor este eminamente crestina, iar crestinul nu sta inert in istorie. El da replica istoriei nu pentru a face istorie, ci pentru a reaminti chipul lui Dumnezeu pe pamant. A spus Dan Puric.

Participantii la „Mic dejun cu rugaciune” au subliniat, in mod unitar ca, indiferent de cult, crestinii trebuie sa se roage unii pentru altii si pentru unitate in natiunea romana.

Ne rugam lui Dumnezeu pentru tara noastra, si nu doar atat. Influentam cu stilul nostru de viata, cu conceptia noastra despre lume si viata bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu pe cei care decid in numele nostru. A precizat Doru Cirdei, secretar general al Uniunii Penticostale din Republica Moldova.

Cred ca e un eveniment important si cred ca de la an la an se observa cum creste si importanta lui se va vedea, poate, peste zeci de ani. A afirmat Ionut Mavrichi, consilier patriarhal la Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Sunt foarte bucuros sa fiu la acest eveniment si sa vad ca atat de multi pastori si parlamentari vin aici si spun: noi trebuie sa ne rugam in unitate pentru Romania. Cred ca este un semn impresionant pentru intreaga lume, faptul ca suntem una. A spus Jan Bakker, director executiv pentru Europa la Alpha International.

In Parlamentul Romaniei se vorbeste despre Domnul Isus Hristos, despre credinta, despre valorile crestine, inclusiv in viata politica din Romania, si eu cred ca este unul dintre cele mai mari castiguri in acest domeniu. A mentionat Virgil Achihai, presedintele Uniunii Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania.

Dupa infrangerea pe care am avut-o la referendum era nevoie de revigorare. Ne bucuram sa fim impreuna, sa o luam de la capat si sa ramanem oamenii care sa pastram valorile si unitatea neamului prin credinta in Dumnezeu. A marturisit Liviu Axinte, presedintele Filialei Regionale Penticostale Moldova.

Desi credinta a ajuns un subiect de dezbatere, ca adevarati crestini avem exemplul Domnului Isus care s-a rugat pentru unitate si a lucrat in unitate cu Dumnezeu-Tatal si cu Duhul Sfant.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 745 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.