Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

A devenit Halloween-ul o sarbatoare semnificativa pentru romani?

Halloween-ul este o sarbatoare care se celebreaza de peste 2000 de ani in Europa. Originara de pe batranul continent a fost cunoscuta ca fiind Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. Totusi, de-a lungul anilor, zilei de 31 octombrie, i s-au atribuit diverse semnificatii.

Halloween-ul a fost „Sarbatoarea tuturor sfintilor”. Ea a devenit „sarbatoarea tuturor stafiilor”. Dintr-o sarbatoare care ar fi vrut sa celebreze lumina, puritatea, victoria si sfintenia, am transformat-o intr-o sarbatoare a intunericului, a spaimelor, a tot ce vrei sa iti cutremure intr-un fel sufletul. Numai ca istoric trebuie sa tinem minte ca aceasta sarbatoare are radacini in niste ritualuri celtice pagane care s-au amestecat, cum se amesteca lucrurile pe lumea aceasta. A declarat Ileana Radu, psihoterapeut de familie, Dianoia.

Desi nu este o sarbatoare care apartine culturii traditionale romanesti, astazi, majoritatea considera Halloween-ul o forma de divertisment, o ocazie pentru a petrece si pentru a se distra. Insa, dincolo de aceste obiceiuri, Halloween-ul are si o conotatie spirituala.

E o sarbatoare straina cu care noi nu prea avem nimic de a face. Sunt invocate niste forte malefice. Nu stiu in ce masura aceasta poate fi ceva de divertisment pentru unii, dar nu cred ca e un lucru benefic.

E adevarat, copiii se distreaza. Nu am nimic impotriva atunci cand se fac petreceri pentru copii, nu pentru adulti, dar sa fie decente.

Aparent inofensive, activitatile care au loc in cadrul evenimentelor organizate de Halloween, ar putea afecta mintea unui copil.

Desigur ca au o influenta. Copiii transpun ceea ce vad. Capacitatea lor de a imita si de a traduce ceea ce vad este de nemasurat. De aceea si aceasta dimensiune ar trebui sa fie luata in seama de catre un parinte intelept. A declarat Ileana Radu, psihoterapeut de familie, Dianoia.

Scoala, familia si biserica trebuie sa implementeze aceleasi valori in educatia copilului, de aceea ii indemnam si pe parinti sa tina cont in tot ceea ce inseamna educatia copilului si sa se bazeze pe valorile Sfintei Scripturi. A spus Alexandru Szucs, director al Liceului Teologic Baptist Timisoara.

Noi nu incurajam aceasta sarbatoare. Nici personal ca si parinte, dar nici ca si scoala. Nu incurajam activitatile de Halloween si nici nu organizam in contra-partida lucruri care ar crea un fel de efect ce ar da prea mare atentie unui lucru ce ar trebui sa nu fie bagat in seama sau sa nu fie valorificat si mediatizat. A spus Ioan Bugnarug, profesor la Liceul Teologic Baptist Timisoara.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 745 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.