Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Crestini preocupati de schimbarea societatii - Kingdom Leadership Forum

Preocuparea crestinilor fata de comunitate si tara s-a materializat intr-o platforma de discutii numita Kingdom Leadership Forum, care a ajuns la cea de-a patra editie. Organizatorii intalnirii desfasurate anual la Vlahita, in judetul Harghita, au remarcat faptul ca Dumnezeu ridica oameni in diverse sfere ale societatii care sa transmita valorile Imparatiei.

„Am avut participanti de la Baia Mare, Bucuresti, Iasi, Timisoara, oameni din diverse sfere ale societatii: administratia publica, lumea afacerilor, lumea economica, medicala si cea bisericeasca. Ceea ce a fost frumos este faptul ca toti se gandesc si au in minte Imparatia lui Dumnezeu care intrece biserica locala si propriile interese”. A spus Lucian Oniga (presedinte, Fundatia Peniel Romania)

„Am venit la fel ca multi altii destul de apasat. Apasat, avand in vedere conjunctura din Romania, socio-politica si tot ceea ce se intampla in Europa dar si in lumea intreaga. Totusi, in duhul meu, am stiut ca trebuie sa mergem inainte”. A precizat Cristian Soimaru (organizator, KLF)

„Este al treilea an cand particip la KLF. E important faptul ca acest forum si-a pastrat componenta de baza, aceea de incurajare si de schimb de experiente intre oamenii care activeaza in diferite domenii. Daca ar fi un ingredient de baza al forumului, cred ca acesta ar fi.” A mentionat Stefan Coman (manager proiect, Bucuresti)

Unele dintre temele abordate au fost: economie si afaceri, implicarea in sfera civica si politica, educarea si formarea noii generatii. Participantii la eveniment au impartasit din experienta lor, si-au spus povestile, au raspuns la intrebari si s-au rugat impreuna.

„Am fost extrem de incantat de acest forum, de temele abordate, dar mai cu seama de calitatea oamenilor care au participat. Am fost cu adevarat incantat sa ascult marturiile lor si sa descopar faptul ca, inca mai sunt oameni in Romania care doresc sa schimbe ceva, sa plateasca un pret pentru a face ceva bun in tara”. A spus Nelu Chirita (pastor, Biserica Speranta, Galati)

„Mesajul intalnirii de la Vlahita ne da speranta fiecaruia dintre noi. Am vazut oameni care exceleaza in domeniile in care i-a chemat Dumnezeu.” A precizat Daniel Raducanu (primar, comuna Baru, jud. Hunedoara)

„Cred ca una dintre temele care m-a impresionat pe mine a fost cea a excelentei. Domnul Marius Ungureanu a vorbit foarte frumos despre acest lucru, despre faptul ca multi dintre crestini se plafoneaza in locul in care se afla. Atunci cand ne gandim la exemple de excelenta in diferite domenii de activitate, cele mai multe pe care le vedem sunt din domeniul laic”. A spus Ana-Maria Lefter (studenta)

Unul dintre aspectele ce au fost subliniate la intalnirea KLF s-a referit la modul in care crestinii reflecta in societate valorile Scripturii.

„Aceste principii si valori nu le aplici astazi doar ca sa dea bine sau doar ca sa semnezi un contract. Ele se vad in comportamentul si in atitudinea pe care o ai in situatiile pe care le traiesti”. A mentionat Amalia Georgescu (antreprenor, Iasi)

„Am venit in Romania cu exact un an in urma pentru a participa la evenimentul de la Vlahita. A fost minunat pentru mine sa vad ca romanii sunt dornici sa raspandeasca valorile Imparatiei lui Dumnezeu, nu doar in biserica ci si in afara ei. Peste tot, in mediul social, la locul de munca, se ridica lideri care au o viziune. Cred de asemenea, ca, Romania se ridica la un nou nivel”. A marturisit Cornelia Berger (Elvetia)

La finalul forumului KLF de la Vlahita, pastorul Nicu Gramesc, unul dintre initiatorii acestei platforme, a lansat un apel: ca Isus Hristos sa domneasca in vietile crestinilor, astfel incat acest lucru sa contribuie la largirea Imparatiei lui Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 746 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.