Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Dependentii de droguri sunt vindecati - Teen Challenge Timisoara

Romania este cunoscuta ca o tara de tranzit pentru traficantii de droguri. In acelasi timp, substantele interzise pot fi procurate relativ usor astfel incat drogurile fac ravagii mai ales in randul tinerilor, iar solutiile sunt foarte putine.

„Am 30 de ani, dintre care 15 ani, am fost consumator de heroina si de droguri injectabile”. A marturisit Cristi Muscalu, absolvent Teen Challenge.

„Am fost dependent de droguri vreo 20 de ani. La varsta de 13 ani m-am apucat de heroina injectabila. Am fost o fire mai rebela, mi-a placut sa ma afirm, mi-a placut viata de cartier, iar asta m-a costat 20 de ani din viata”. A mentionat Alex Ruptureanu, absolvent Teen Challenge.

Organizatia Teen Challenge ofera programe suport pentru persoanele dependente si are trei centre in Romania, intre care unul este la Jimbolia, in judetul Timis.

„Mi-am dat seama ca avem nevoie de un loc in care sa-i luam pe cei care veneau la intalnirile saptamanale pe care le tineam la Timisoara. Erau foarte deschisi, insa era nevoie sa ii rupem din mediul lor, din anturajul in care erau ei obisnuiti sa-si traiasca viata si sa ii plantam intr-un alt loc, unde sa poata sa infloreasca”. A declarat Beniamin Lupsa, director Teen Challenge Jimbolia.

„La Timisoara l-am intalnit pe Beni Lupsa. Am stat de vorba cu el, mi-a spus visul lui, ca vrea sa deschida un centru si am spus: Wow, vreau si eu sa ma bag!” A spus Ionut Baciu, Teen Challenge Jimbolia.

Dupa un an de zile de la deschiderea centrului de la Jimbolia, doua persoane au finalizat programul.

„Cand am ajuns in acel centru si am vazut dragostea cu care sunt primit, bunatatea, atentia care mi se da, mi-am pus un semn de intrebare. Aici trebuie sa fie ceva, stiind ca si persoanele din acest centru sunt fosti dependenti, persoane la fel ca mine”. A adaugat Cristi Muscalu, absolvent Teen Challenge.

„Am fost internat la spitalul de dezintoxicare dupa care am venit aici la Timisoara. Aici, stateam si plangem in fiecare zi”. A spus Alex Ruptureanu, absolvent Teen Challenge.

Programul Teen Challenge are reguli stricte care trebuie respectate de beneficiari.

„Un program cu multa disciplina, multe reguli, lucruri cu care baietii care vin la noi nu au fost obisnuiti. Trebuie sa se trezeasca la o anumita ora, sa fie la timp, sa isi faca treaba bine... Ii luam de unde sunt, pe unii ii luam de la zero”. A precizat Beniamin Lupsa, director Teen Challenge Jimbolia.

„Chiar daca stiam ca am nevoie de o schimbare si am ales sa accept toate provocarile, mi-a fost foarte greu! Eram o fire foarte rebela, o fire foarte dura, pot sa spun”. A mai mentionat Cristi Muscalu, absolvent Teen Challenge.

Tinerii care ajung sa apeleze la acest program sunt otraviti fizic si sufleteste, practic sunt distrusi.

„Mi se umflasera mainile si picioarele si ajunsesem sa ma injectez in gat. Nu mai aveam vene, iar corpul meu era terminat”. A adaugat Alex Ruptureanu, absolvent Teen Challenge.

„Ajunsesem intr-o stare foarte degradabila. Nimeni nu ma mai baga in seama, ajunsesem sa dorm prin scari de bloc, masini parasite sau prin parcuri, depinde cum era vremea afara”. A mentionat Cristi Muscalu, absolvent Teen Challenge.

In reabilitarea persoanelor dependente componenta spirituala este determinanta, aceasta fiind cea care face diferenta intre Teen Challenge si tratamentele clasice.

„Motivul pentru care rata de succes in Teen Challenge este peste 80% fata de celelalte centre seculare este pentru ca avem aceasta componenta spirituala. A precizat Beniamin Lupsa, Director Teen Challenge Jimbolia.

„Nu eram o fire religioasa, dar auzisem de Dumnezeu. Am strigat: Doamne, daca intr-adevar existi, ajuta-ma sa scap din lumea asta, sa-mi revin sau fa ceva ca sa termin cu viata asta, sa mor, chiar nu mai suportam”. A spus Cristi Muscalu, absolvent Teen Challenge.

„Mergeam pe strada, ma ploua, eram fleasca din cap pana in picioare si era frig afara. Am spus: Doamne ce fac cu viata mea? Nu mai siu ce sa fac, nu mai am unde sa ma duc, nu mai stiu la cine sa strig, la cine sa apelez, am luat toate tratamentele care exista in Romania. Am fost pe la toate spitalele din Romania, am fost la psihologi si niciun rezultat”. A marturisit Alex Ruptureanu, absolvent Teen Challenge.

Alex si Cristi au marturisit ca doar Dumnezeu le-a restaurat vietile. Directorul centrului rezidential de la Jimbolia, Beniamin Lupsa, spune ca la finalizarea programului, beneficiarii au nevoie sa ramana cu cateva principii.

Povestile integrale ale primilor doi absolventi ai programului Teen Challenge din judetul Timis le veti putea afla in emisiunea „Vieti in lumina”, difuzata in fiecare vineri pe Alfa Omega TV.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 746 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.