Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Semnificatia zilei de 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie a devenit Ziua Nationala a Romaniei si sarbatoare publica in 1990, dupa prabusirea regimului comunist. In trecut am avut alte doua date pentru aceasta sarbatoare: 10 mai intre anii 1866-1947 si 23 august in perioada 1948-1989. Data de 1 Decembrie marcheaza un eveniment istoric deosebit, si anume unirea Transilvaniei cu Romania in anul 1918, votata de Marea Adunare de la Alba Iulia. Este cea mai importanta pagina din istoria tarii noastre, romanii exprimandu-si dorinta de a fi uniti intr-un spatiu unic caracterizat de elemente comune.

Unirea s-a facut si datorita acestor caracteristici de unitate care vin din trecut, si care sunt originea, limba, traditia, confesiunea, religia etc, dar si datorita unei organizari politice interne exceptionale. A declarat Acad. Ioan-Aurel Pop, presedintele, Academiei Romane.

Unul dintre artizanii Marii Uniri a fost Ionel I.C. Bratianu care, in urma cu un secol, spunea ca ideea de natiune se confunda cu cea de constiinta nationala.

Ganditi-va ca acum o suta de ani Ionel I.C. Bratianu zicea: „O natiune inseamna o constiinta nationala. Cat valoreaza una valoreaza si cealalta. Constiinta a ceea ce esti si hotararea ferma de a fi. Aceasta este puterea unui neam. Dupa felul cum si-o manifesta el isi aseaza rostul si rolul lui in lume.” A afirmat Dan Puric.

Dupa 100 de ani de la Marea Unire, romanii au pareri impartite referitor la situatia tarii noastre si la directia spre care se indreapta.

Desi exista lucruri care mai trebuie imbunatatite, sunt oameni care cred ca Dumnezeu are solutii pentru Romania.

Biblia spune, in cartea 2Cronici capitolul 7 versetul 14 ca, daca poporul peste care este chemat Numele Domnului se va smeri, se va ruga, va cauta fata Lui si se va abate de la caile rele, El, Dumnezeu, il va asculta din ceruri, ii va ierta pacatul si ii va vindeca tara.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.