Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Craciunul, traditie sau sarbatoare crestina

Sarbatoarea Nasterii Domnului Isus Hristos in data de 25 decembrie isi are radacinile in antichitate. Traditiile de Craciun din zilele noastre au inceput in timpul petrecerilor pagane de iarna din perioada precrestina cand erau onorate diverse zeitati, in nordul Scandinaviei, la Roma sau in Persia. In prezent, majoritatea oamenilor nu le cunosc originea, ci doar se bucura de sarbatoare.

Pentru comercianti este o perioada in care obtin un profit bun, unii reflecteaza la nasterea lui Isus Hristos, iar pentru altii Craciunul inseamna doar un timp in care se reuneste intreaga familie.

Unul dintre elementele pagane in sarbatoarea Craciunului este Mos Craciun. E un concept care are o istorie lunga si controversata. In timpurile noastre, in special copiii au o imagine distorsionata cu privire la perioada sarbatorilor de iarna. In inimile lor, Isus a fost inlocuit de Mos Craciun care le aduce cadouri daca sunt cuminti.

Crestinismul a fost invadat de influente pagane pe care Biserica le-a acceptat in timp si din dorinta de a-i crestina pe cei care se inchinau la tot felul de zei. Din nefericire, au fost preluate multe elemente care nu au nimic de-a face cu ceea ce ne invata Biblia.

Cred ca este foarte important sa nu uitam ca fiecare sarbatoare trebuie sa il aiba in centru pe Domnul Isus Hristos. Noi il sarbatorim pe El si sarbatorile ne ajuta sa-l cunoastem mai mult, sa ii intelegem mai mult inima si sa-l urmam cu mai multa atentie. A subliniat Viorel Iuga, presedintele Aliantei Evanghelice din Romania.

Crestinii ar trebui sa traiasca zi de zi dedicandu-si viata lui Isus Hristos, iar prin modelul lor sa indeparteze elementele pagane si sa aiba influenta in societate.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 752 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.