Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


| Devoțional

Iubirea este respectuoasă | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 02 octombrie 2023

Iubirea necondiționată îi iubește în mod altruist pe egoiști, le dăruiește cu generozitate zgârciților și îi binecuvântează neîncetat pe nerecunoscători.
| Devoțional

Merită? | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 01 octombrie 2023

Dumnezeu vrea ca toate nevoile tale să-ți fie împlinite, astfel încât să ajungi să-i binecuvântezi și tu pe alții. Să nu te îndoiești niciodată că Dumnezeu vrea să te binecuvânteze, dar nu căuta să obții ceva dacă nu o poți face în pace.
| Devoțional

Poduri în loc de ziduri | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 30 septembrie

Unii oameni sunt rătăciți și au nevoie de cineva care să pășească înaintea lor pentru a le arăta calea. Ce-ar fi să fii chiar tu acea persoană?

Învinge minciunile care îți chinuie sufletul | de Joyce Meyer

Înșelăciunea este o problemă serioasă, despre care Isus ne-a avertizat în Biblie. În Matei 24:4, El spune: Băgați de seamă să nu vă înșele cineva.” În alte locuri din Scriptură ni se spune să fim atenți și să veghem pentru că avem un dușman care încearcă să ne înșele.

Atunci când ești înșelat, crezi o minciună. Acest lucru este periculos, deoarece atunci când crezi o minciună, chiar dacă nu este adevărată, ea devine realitatea ta.

De pildă, obișnuiam să cred că voi avea întotdeauna o viață execrabilă din cauză că tatăl meu a abuzat sexual de mine în copilărie. Minciuna aceasta m-a făcut să fiu nesigură, tristă, greu de înțeles și extrem de nefericită.

Dar când am descoperit adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu, că El îmi vindecă sufletul și îmi șterge rușinea tinereții mele, am avut speranța să merg mai departe în planurile și scopurile Sale pentru viața mea. Am început să cresc în relația mea cu Isus, învățând cum să mă încred în El pentru a-mi restaura mintea și emoțiile - inima mea - și cum să trăiesc conform înțelepciunii din Cuvântul Său.

Eliberează-te de povara din sufletul tău

Un pas important pentru a depăși mentalitățile greșite cu care am trăit mulți ani a fost să învăț să mă supun poruncii lui Dumnezeu de a umbla în dragoste și de a-i ierta pe toți cei care m-au rănit. În Luca 6:27-28 spune: Iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine celor ce vă urăsc, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi.” Iar Romani 12:21 ne îndeamnă: Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.”

Îmi dau seama că alegerea de a ierta este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care Dumnezeu ne cere să le facem, mai ales dacă credem că cel care ne-a rănit a greșit și nu merită să fie iertat. Dar nici să rămâi supărat nu te va ajuta; adevărul este că, de fapt, îți provoacă mai multă suferință și tristețe dacă refuzi să treci peste ofensă.

Îmi amintesc că mă rugam într-o zi ca Dumnezeu să îmi arate pe cineva pe care aș putea să-l ajut, iar El mi-a vorbit despre părinții mei. La acea vreme, ei erau mai în vârstă și aveau nevoie de ajutor în activitățile lor zilnice. Am înțeles că Dumnezeu voia să îi mut aproape de casa unde locuiam eu și soțul meu, Dave, și să am grijă de ei tot restul vieții lor.

La început, m-am împotrivit acestei idei, pentru că nu exista nimic în mine care să îmi dorească să îi văd, cu atât mai puțin să cheltui bani pentru ei și să le împlinesc nevoile. Dar i-am spus lui Dave la ce mă gândeam, iar el a zis că, dacă Dumnezeu îmi spune să fac asta, trebuie să o facem. Nu era ce voiam eu să aud, dar avea dreptate, așa că i-am mutat pe părinți într-o casă lângă noi și am avut grijă de ei până când au murit.

Acesta a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată, dar pot spune, cu sinceritate, că este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în viață. Dumnezeu mi-a onorat ascultarea și mi-a dat harul de a face ceea ce trebuie, iar înainte de a muri, tatăl meu mi-a cerut să îl iert și L-a acceptat pe Hristos ca Mântuitor al său.

Răsplata iertării a depășit cu mult durerea cu care am trăit atâția ani. Mi-a schimbat cu adevărat viața și cred cu tărie că a fost unul dintre cei mai mari pumni pe care i-am putut da dușmanului.

Alege adevărul

Oricare ar fi provocarea ta de astăzi - durerea unei nedreptăți, frica de necunoscut, boala, o relație distrusă sau orice altă problemă - vreau să te încurajez să te încrezi în Dumnezeu și să te concentrezi pe adevărul Cuvântului Său. Amintește-ți că El te iubește necondiționat și că este întotdeauna cu tine. El este de partea ta atunci când treci prin încercări și vrea ce e mai bun pentru tine. Domnul este lângă tine atunci când suferi, iar El va purta bătăliile tale dacă te încrezi în El și te supui Lui.

Ia-ți timp pentru a studia versete care te vor ajuta să învingi minciunile care ți-au răpit pacea și bucuria pe care Dumnezeu vrea să le ai în viața ta de creștin. De exemplu, Psalmii 34:18 și 147:3, Romani 8:1-2 și 37-39, Romani 12:1-2 și 21 și Ioan 10:10 sunt versete cu care poți să începi.

De asemenea, echipa noastră de la Joyce Meyer Ministries este aici pentru tine, pentru a se ruga și pentru a te încuraja în momentele dificile din viața ta. Ne poți contacta online la www.joycemeyer.org Nu uita că noi te iubim și, cel mai important, Dumnezeu te iubește. Acesta este cel mai minunat adevăr dintre toate!


Inima impartita (2)

Inapoi Inainte

C. Fragmentarea

Strategia lui Satan de divizare şi de cucerire slăbeşte unitatea şi puterea persoanei, pregătind-o pentru distrugere.

În abuzul sexual, de exemplu, mintea deseori se disociază de persoană, sau emoţiile sunt închise într-o parte care le îngheaţă. Ca rezultat, memoria este blocată, sau abilitatea persoanei de a avea sentimente este îngrădită.Dumnezeu se apropie de noi în cele mai mici lucruri | Decupaj din realitate 8.23

Așteptăm materialele dumneavoastră (mărturii, melodii, module de mesaje biblice, etc.) pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.