Ce ne dă speranță? Pastorul Buni Cocar

Motivația din spatele abuzului sexual și a violenței domestice este controlul. Autorul unui atac sexual nu este excitat de aparențele victimei, deci abuzul nu este o infracțiune din pasiune. Este o infracțiune de degradare, violență și control.
Statisticile arata ca in Romania, peste 90% dintre abuzuri se intampla in familie sau in cercul de incredere al copilului. Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil atrage atentia asupra faptului ca numarul copiilor abuzati a crescut in ultimii ani.
Cum trebuie sa reactioneze un parinte atunci cand copilul sau a fost abuzat? Raspunde pastorul Ilie Popa
„Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.” (Efeseni 5:22-24)
Din pacate, abuzurile fizice sunt deseori prezente in societatea noastra si chiar in familiile crestine. Multe femei aflate in aceasta situatie isi pun urmatoarea intreabre: pot sa divortez daca sotul meu ma agreseaza fizic?
În casele în care apare violența domestică, copiii sunt în pericol de a suferi abuz fizic. Indiferent dacă copiii sunt abuzați fizic, efectele emoționale ale faptului că au fost martorii violenței domestice sunt foarte asemănătoare cu trauma psihologică a unei victime de abuz pedofil.
Un manual în patru părți „Conspirația Tăcerii: Abuzul sexual și violența domestică la întâlnire” - disponibilă gratuit pentru download in format electronic. DESCARCA ÎN FORMAT PDF
Partea 1 - Împuternicire… învățând să trăiești în siguranță într-o societate care acaparează cu sexualitate
Partea a 2-a - În Pat cu Dușmanul
Partea a 3-a - Blocaje religioase în vindecare... Pentru supraviețuitorii unui abuz sexual și domestic și violenței întâlnirilor
Partea a 4-a - Abuzul copiilor, Legea și Tu...
In acest articol, mai multi lideri creștini vorbesc despre abuzul spiritual, încercând să răspundă și să dea o soluție celor care au fost abuzați spiritual de către o autoritate, în biserică sau în familia lor. Deși subiect neplăcut, abuzul spiritual este o realitate în biserica din România care trebuie discutată franc, și pentru care trebuie găsite soluții, în vederea eliberării și restaurării relațiilor afectate, și a Bisericii per ansamblu.
De ce exista abuzuri in Biserica? Raspunde pastorul Iosif Ton. Mai multe intrebari si raspunsuri similare - http://alfaomega.tv/viata-spirituala
Material extras din emisiunea Realitati si perspective 67 - Forme de abuz si pericolele din spatiul virtual.
Ai intalnit vreodata abuzuri in biserica? De ce exista acestea?
Am fost abuzat(a) de parinti... ce sa fac acum? Cum ma pot vindeca?
La scurt timp după ce m-am implicat în lucrarea de conștientizare a bisericilor și societății despre problemele abuzului, am început să fiu convins că media denaturată compunea problema în mare parte. Societatea este pe cât de indiferentă pe atât de ignorantă față de impactul pe care-l are media asupra vieților noastre. Prin media mă refer la orice lucru care comunică un mesaj cum ar fi radioul, cărțile, revistele, televiziunea, internetul, muzica, abțibildele, etc. Aceste denaturări apar în toate formele de media, dar de dragul acestui articol mă voi concentra doar asupra televiziunii.
Din pacate aceasta problema este deseori intalnita in societatea noastra, chiar si in mediile crestine. Intrebarea este fireasca: daca sotul abuzeaza copiii, pot sa divortez?
Poate cea mai importanta cheie in vederea restaurarii celor care au fost abuzati este iertarea celor care au facut acest lucru. Poate de multe ori se roaga pentru eliberare, vindecare si indepartarea consecintelor, dar atat timp cat iertarea nu e facuta, aceste lucruri nu se pot intampla.
1. Bea mult sau abuzează de droguri (mai ales dacă folosește substanțele ca scuză pentru ce face („Alcoolul m-a făcut s-o fac.”)
În primul rând , trebuie să ne uităm la definiția din Scriptură a abuzului. Mă adresam unui grup de doctori și le vorbeam despre un adăpost pentru victimele violenței domestice, deschis în regiunea lor, când unul dintre ei m-a rugat să definesc abuzul. Am rămas fără cuvinte. Nu mai auzisem definiția abuzului și eu ar fi trebuit să fiu „expertul”! Duhul Sfânt a vorbit inimii mele și a spus: „Toate lucrurile trebuie să fie pentru zidire”. Am recunoscut aceste cuvinte din 1 Corinteni 14:26 și știam că „zidire” înseamnă „a ridica”, deci am răspuns: „Abuzul este orice care doboară personalitatea umană, în loc să o ridice!” Aceasta a rămas definiția mea din acele momente. În cercurile creștine, prezint povestea de mai sus, în cercurile seculare, doar dau definiția. Ambele grupuri sunt de acord în mod unanim cu această definiție.”
Acest articol abordează abuzul fizic și sexual în cadrul familiei, un subiect tabu, dar care este din păcate prezent în multe familii.
Abuzul spiritual in biserica - Samuel Tutac - O conducere nebiblica, nesanatoasa in biserica, se poate transforma intr-un abuz spiritual. Crestinii care au fost abuzati spiritual tind sa se inchida in ei insisi, se retrag din activitatile bisericesti si ajung chiar sa paraseasca biserica. Cand persoana abuzata este prea slaba ca sa confrunte singura situatia abuzului, alti crestini maturi spiritual ar trebui sa mearga impreuna cu ei pentru a confrunta persoana care a produs abuzul. In final, scopul conflictului trebuie sa duca inspre repararea relatiei.
Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!