Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

bazele crestinismului web1Dorești să afli mai mult despre aspectele centrale ale creștinismului? În această secțiune vei găsi articole și resurse care te vor ajuta. Citește-le, descarcă-le, printează-le și sharuie-le și cu alții!

Dacă dorești aprofundezi aspectele ce țin de viața creștină, îți recomandăm:

1. Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, viața creștină, omul și viitorul. Intră în curs

2. Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt. Vezi/descarcă broșurile

Cele zece porunci

Cele zece porunci (Exodul cap. 20, Deuteronomul cap. 5) sunt legi bazate pe dragoste.  Par dure la prima vedere, dar Dumnezeu are un motiv puternic în spatele fiecăreia.  Toate acele interdicții intimidante poartă dragostea și înțelepciunea Lui în ele.  Dumnezeu le-a conceput pentru a ne călăuzi și a ne proteja de decizii greșite care ne pot fi fatale.

Iată câteva principii de care trebuie să ținem cont în ce privește cele zece porunci:

10

1. “Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău...”

Dumnezeu trebuie să fie prioritatea numărul unu în viața noastră.  Dacă dăm mai mult timp, energie sau atenție oricărui alt lucru sau oricărei alte persoane în afară de El, nu putem să avem parte de viața abundentă pe care El ne-o dorește.  De aceasta avem parte numai atunci când ne dedicăm Lui în totalitate și Îl invităm să ne transforme complet, pentru a ne putea atinge potențialul maxim. 

2. “Să nu ai alți dumnezei afară de Mine… Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești…”

Amintește-ți că vei deveni ca imaginea căreia i te închini.  Cum dorești tu să fii?  Dacă Îl urmezi pe Cristos, vei semăna tot mai mult cu El. Dacă vânezi imagini goale create de capriciile societății, vei sfârși prin a deveni gol și împovărat. 

3. “Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău...”

Atunci când iei Numele Domnului în deșert îl înjosești pentru că îl tratezi cu neglijență când, de fapt, trebuie tratat cu reverență.  Numele lui Dumnezeu poartă în el o mare putere spirituală și rostirea lui activează forțele din domeniul spiritual.  Folosindu-l cu neglijență - ca de exemplu blestemând o persoană sau o situație – putem atrage consecințe nedorite nu doar asupra persoanei respective, ci și supra noastră. 

4. "Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești..."

Dumnezeu a conceput omul cu nevoia de a se odihni în mod regulat.  El a stabilit un astfel de ritm de viață pentru noi.  Dacă nu ne luăm ziua de odihnă în fiecare săptămână, vom resimți asta din punct de vedere fizic, mental și spiritual.  În schimb, dacă vom rezerva o zi pe săptămână pentru a ne închina Domnului și a reflecta la cuvântul Său, vom descoperi perspectiva eternă în toate aspectele vieții noastre, ceea ce ne va ajuta mult în timpul săptămânii, și în viață în general. 

5. "Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta..."

A ne onora părinții este foarte important; Dumnezeu i-a folosit pentru a ne da viață.  El ne va urmări ori de câte ori le facem o vizită, îi ajutăm când au probleme, le arătăm că îi iubim și îi iertăm pentru toate greșelile lor din trecut.  Și ei au fost tineri și nesăbuiți!  Dumnezeu ne va binecuvânta pentru un astfel de comportament pentru că este după voia Lui. 

6. "Să nu ucizi..."

Majoritatea oamenilor nu-și pot imagina că vor ucide vreodată.  Totuși, aceasta se poate întâmpla atunci când mânia merge prea departe.  Și, de fapt, sunt mai multe feluri de a “ucide” pe cineva.  Ori de câte ori rănim pe cineva cu cuvintele noastre sau dorim să li se întâmple ceva rău, de fapt comitem o crimă în inima noastră, iar Dumnezeu ne cunoaște inimile.  Mânia noastră trebuie adusă la Dumnezeu și El o va vindeca. 

7. "Să nu preacurvești..."

 Adulterul apare în primul rând în mintea persoanei.  Nu poți să-ți umpli mintea cu imagini și gânduri pe care știi că Dumnezeu nu le aprobă, și apoi să ai pretenția ca El să te ajute să-ți iubești partenerul.  Adulterul pare foarte ispititor, dar niciodată nu duce la adevărata satisfacție, ci dimpotrivă, va distruge relația cu Dumnezeu și cu familia. Atunci când alegi să faci un gest de dragoste față de soț/soție, va reveni și sentimentul de dragoste și se va întări. 

8. "Să nu furi..."

În primul rând, nu avem nevoie să furăm pentru că Dumnezeu a promis că El ne va purta de grijă și nu vom duce lipsă de nimic.  Dacă furăm, îl păgubim pe cel pe care Dumnezeu l-a creat și îl iubește, și păcătuim împotriva Creatorului.   

9. "Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău..."

Minciunile și cuvintele urâte rostite împotriva aproapelui nostru vor produce multă durere și probleme în viața acestuia.  Dar, atunci când ne încurajăm unii pe alții, devenim un canal prin care va curge dragostea lui Dumnezeu, care este egală pentru toți.  Vom contribui astfel la manifestarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ. 

10. "Să nu poftești casa aproapelui tău … nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău"

Invidia te va distruge.  Dumnezeu dorește să avem pacea pe care o dă mulțumirea.  Tensiunea și apăsarea de a dori mereu ceea ce nu poți avea îți va fura bucuria. Dacă vom căuta în primul rând fața Domnului, vom avea parte de belșug de binecuvântări și inima plină de bucurie.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.