Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

bazele crestinismului web1Dorești să afli mai mult despre aspectele centrale ale creștinismului? În această secțiune vei găsi articole și resurse care te vor ajuta. Citește-le, descarcă-le, printează-le și sharuie-le și cu alții!

Dacă dorești aprofundezi aspectele ce țin de viața creștină, îți recomandăm:

1. Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, viața creștină, omul și viitorul. Intră în curs

2. Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt. Vezi/descarcă broșurile

Liviu Neagoe - Ce este postul?

Am putea oare sa dam o definitie a postului? Ce este postul?

Parerile sunt impartite, gasim si in Bibilie diferite feluri de post. Postul lui Daniel de exemplu, este un post care avea o abstinenta la dulce, la carne, la vin, la anumite lucruri. Erau permise vegetale, erau permise verdeturi amare, erau permise anumite lucruri, dar erau respinse altele. Sigur, postul lui Daniel este un post benefic pentru ca sa intinde pe o perioada mai lunga, 21 de zile. Gasim ca Dumnezeu l-a cautat pe Daniel chiar din prima zi decand el a inceput, si-a pus inima sa il caute pe Dumnezeu cu post si vedem ca Dumnezeu s-a apropiat de Daniel si i-a revelat lucruri despre istoria care urma sa vina , despre care istoricii din ziua de azi spun ca doar Dumnezeu putea sa-i arate acele lucruri. Postul lui Daniel este un post benefic atat pentru trup, cat si pentru suflet.

Dar ce este postul? Sa revenim la intrebarea inititala. Postul este o abstintenta de la mancare., nu neaparat de la apa, pentru ca omul nu poate trai fara lichide, fara apa. Omul are nevoie de lichide, dar postul in sine inseamna scrut: sa lipseasca mancarea, oricare ar fi ea. Sigur ca definitia aceasta este extremista putin, si sigur ca daca tu nu ai postit niciodata si n-ai inteles abstinenta asta si organismul nu este obijnuit, reactia este teribila cand vrei sa postesti. Dependenta de cofeina, de zahar si de alte lucruri este atat de mare, incat organismul face reactie. Diavolul pe deaspura vine cu artileria lui spirituala si tot felul de lucruri se intampla in viata celor care vor sa posteasca si omul este descurajat.

Am folosit o ilustratie odata, ca sa arat lucrul asta. In lanul de proumb se pun sperietori de ciori ca sa nu ciocaneasca si sa nu manance porumbul de pe stiuleti. Sperietorile de ciori sunt nistemanechine false, ele n-au putere, n-au gura sa vorbeasca, n-au ochi sa vada, desi au aceste lucruri acolo, dar nu le pot folosi. Cioara care se sperie, ramane flamanda. Diavolul va ridica fel de fel de sperietori, pentru cei care vor sa posteasca si daca ei se vor speria, nu vor culege porumbul, adica nu vor avea roada.

Postul este deci, o abstinenta totala de la mancare. Postul inseamna sa nu mananci. Sa nu mananci paine, sa nu mananci carne, sa nu mananci lapte, sa nu mananci fructe, sa nu mananci nimic. Acesta este postul in sinea lui, asta inseamna. Cand pui deoparte si dai organismului o pauza de a nu manca, organismul primeste energie. Este dovedit stiintific: trei zile de post in rand iti reformateaza intreg sistemul imunitar. Sigur ca lucrul acsta este real, este dovedit. Universitati din America au cercetat lucrul acesta, dar eu pot sa vorbesc din perspectiva mea. Am cinci ani de cand postesc trei zile la inceputul fiecarei luni, in rand si am experimentat ani de binecuvantari: fara gripa, fara raceala, fara dureri, fara probleme de tot felul (artrita, dureri de incheieturi, dureri de cap, dureri de sinuzita si asa mai departe). De ce? Pentru ca sistemul imunitar este reformatat complet in trei zile. De asemeni, specialistii spun ca fiecare zi de post iti lungeste viata cu 50 de zile.

Sigur ca pare prea frumos, de aceea e si atat de greu. Ia gandeste-te, marturiseste-L pe Isus ca Domn si Mantuitor si primesti Vesnicia! E atat de mareata, e ata de vesnica, e fara capat, zile fara numar, intr-o simpla marturisire. Pare prea simplu, dar prea puternic. Asa e si cu postul! O singura zi de post iti lungeste viata! Stiu, in Biblie avem un exemplu. Ana era la templu, postea, se ruga. Ea a fost casatorita, apoi a ramas singura, sotul ei a murit, dar se indeletnicea cu lucrurile astea. L-a vazut pe Mantuitorul si a trait multe zile. Daca ,calculam, Biblia ne spune detalii cu privire la viata ei. Era peste 100 de ani cand ea L-a vazut pe Mantuitorul. Oamenii longevivi sunt oamenii care au timp de post.

Deci ce este postul? Este o abstinenta la mancare, nu la lichide.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare - http://alfaomega.tv/viata-spirituala 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.