Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Lucrurile rele vin de la Satan, lucrurile bune de la Dumnezeu

Dincolo de orice teologie, aș vrea ca oamenii să înțeleagă un lucru. Lucrurile rele vin de la cel rău, lucrurile bune vin de la Dumnezeu. Dumnezeu este inițiatorul lucrurilor bune, dar Satan e cel care face lucrurile rele.

Am întâlnit părerea unui om, un credincios care mi-a împărtășit faptul că a avut un accident la locul de muncă, i-a căzut un stâlp în cap și a avut două operații pe creier. A fost destul de dramatic episodul și, mai în glumă, mai în serios, mi-a spus: „Știți... e nuieluța lui Dumnezeu”. Eu m-am umplut de revoltă și i-am spus: „Cum poți să spui că așa ceva ar putea fi nuieluța lui Dumnezeu?

Faptul că Dumnezeu este asemuit cu un tată care își iubește copiii, și chiar dacă noi ca tați pământești mai putem să dăm rateuri și să mai facem și lucruri rele, asta nu înseamnă că Dumnezeu poate fi acuzat de așa ceva. E o adevărată blasfemie să-L acuzi pe Dumnezeu că El ar fi făcut așa ceva. Dacă tatăl tău pământesc ți-ar fi dat cu stâlpul în cap, să-ți trebuiască după aceea două operații pe creier, te-ai fi gândit că e un lucru bun pe care tatăl tău îl face ca să te corecteze? Ar fi putut fi aceasta o metodă didactică pe care să ți-o aplice? Nu. Ți se pare o nebunie, nu?” Tot astfel, cum să pui asta pe seama lui Dumnezeu?

Uneori oamenii interpretează lucrurile rele ca fiind din partea lui Dumnezeu pentru că au agățate de ele și lucruri pozitive. Era mărturia cuiva căruia i s-au tăiat picioarele într-un accident, și mărturisea că a fost intervenția lui Dumnezeu fiindcă îi plăcea să meargă pe la discoteci să danseze.

Este o adevărată blasfemie să pui pe seama lui Dumnezeu astfel de metode didactice, să te mutileze ca să nu mai poți dansa. Sigur că lui Dumnezeu nu-I plăceau lucrurile acelea, cu siguranță. Dar faptul că te-ai întors la Dumnezeu în urma acestei experiențe nu înseamnă că aceasta este metoda lui Dumnezeu de a te atrage la El. Asta a fost metoda lui Satan de a te mutila, Dumnezeu însă a intervenit și a mântuit ce a mai rămas din tine.

Asta nu înseamnă că aceasta a fost intenția lui Dumnezeu și se folosește de astfel de lucruri. Îi explicam cuiva: „Dacă mi-aș găsi mașina zgâriată aș spune că prietenul tău a făcut-o pentru că e supărat că nu i-am făcut o favoare de care avea nevoie de la mine și s-a răzbunat astfel pe mine. Tu, cunoscându-l pe prietenul tău ca pe un om onest, ai sări și ai spune că el nu poate să facă așa ceva, că nu-i stă în caracter, e imposibil ca el să-ți fi zgâriat mașina din motive de răzbunare.” Cu atât mai mult nu se face să punem pe seama lui Dumnezeu, despre care Biblia zice că „nu poate fi ispitit să facă lucruri rele”, tot felul de accidente, de nenorociri care, având atașate în seama lor și chestiuni pozitive, să spunem că sunt de la Dumnezeu, pentru că, uite, în felul acesta s-a ajuns și la lucruri bune, la întoarcerea la Dumnezeu.

Trebuie să știm că întotdeauna lucrurile rele vin de la cel rău și trebuie să luptăm împotriva lui, iar lucrurile bune vin de la Dumnezeu și trebuie să-I mulțumim pentru binele făcut.

Interviu cu Mircea și Bogdan Graur, consilieri, InHim Ministry - www.inHimMinistry.com

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.