• Recomandare - Cursuri gratuite de învățătură în eliberare

  Cursul „Eliberând Captivii” e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

  INTRĂ ÎN CURS, online     Descarca PDF

  Cursul SOS introCursul SOS sintetizeaza principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

  CURS SOS (1.1GB!)     Cumpără Carte+DVD    Cazuistică-exemple (2GB!)

  Cursul Diavolul în fața instanței - Conceptele prezentate în acest curs au revoluţionat vieţile oamenilor! Bazată pe principii scripturale şi înălţându-L pe Isus Hristos ca Sfătuitorul Minunat, „Diavolul în faţa instanţei” expune strategia duşmanului împotriva credincioşilor - o strategie care i-a slăbit şi i-a făcut neroditori în Împărăţia lui Dumnezeu.

  Intră în curs     Cumpără cartea

Ce poți face când ai pe cineva în familie cu probleme

  Eliberare

Atunci când aveți pe cineva drag, pe cineva pe care îl aveți pe inimă, cu probleme, să aveți în minte următoarea logică: pe de o parte trebuie să ceri ajutorul lui Dumnezeu cu privire la situația respectivă, călăuzirea Lui, cuvintele potrivite, curajul și determinarea ca să mergeți până la capăt, iar pe de altă parte, aveți de luptat împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești și care trebuie legate, duhuri de dependențe, de drog, de alcoolism, duhuri de nebunie, de legare a minții, de confuzie, etc.

Sigur că ai o mulțime de duhuri care trebuiesc legate și ai o oarecare autoritate atunci când ești într-o relație de rudenie cu persoana respectivă sau chiar într-un moment de luciditate, persoana aceea îți cere ca să te rogi pentru problema ei, nu refuză rugăciunea de mijlocire. Cu atât câștigi mai multă autoritate, cu cât o obții prin cooperarea celui cu probleme, sau o ai nativ, prin relaționare cu persoana respectivă. În acest caz trebuie să duci lupta până la capăt, cu încredințarea că nu trebuie să te lași niciodată biruit de ceea ce vezi, fiindcă nu știi ce se întâmplă în spatele scenei, ce logistică pune Dumnezeu în aplicare ca să ajungi în final la biruință.

Gândiți-vă că aveți autoritate fie când este vorba despre cineva din familie, fie când cineva care vă roagă să vă rugați pentru altcineva. Aveți autoritate pe care trebuie să o manifestați. Imaginați-vă că sunteți acasă într-o încăpere în care intră un cetățean și vrea să fure servieta copilului dvs. Nici nu-ți pui problema că nu poți să-i spui acelui hoț: „Hoțule, îți poruncesc să lași servieta în pace, ieși afară”, fiindcă e servieta copilului, tu totuși ai autoritate și poți să ți-o manifești.

Tot așa atunci când intră în acțiune niște duhuri de nebunie, de dependențe, de tot felul de astfel de lucruri, pe care cum le identifici? După acțiunea pe care o fac. Duhuri de violență, de mânie, de respingere, șamd. Tu le denumești după activitatea pe care o fac aceste duhuri și o vezi manifestată sub diferite forme, le legi în numele lui Isus Hristos, fiindcă ai autoritatea aceasta. Căci Scriptura zice: „Ce veți lega pe pământ, va fi legat în ceruri”, „Vă dau autoritate să călcați peste șerpi, peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului”, deci avem această autoritate, și tu trebuie doar să ți-o afirmi cu vocea; nu neapărat să strigi, căci duhurile aud și dacă le spui ceva în șoaptă, și nu neapărat în încăperea respectivă.

Am avut odată un caz în care femeia stătea în bucătărie și se ruga, iar tatăl ei stătea în altă încăpere fără să o audă ce spune ea. Ea mijlocea în limbi și lega duhurile de alcoolism, de violență care se manifestau prin tatăl ei. La un moment dat, tatăl ei, din camera unde se afla, a început să strige: „Nu te mai ruga în limbi! Ce te tot rogi în limbi?” Nu auzea efectiv ce făcea fiica lui în cealaltă încăpere, dar duhurile auzeau și reacționau. Ea nu s-a lăsat și a avut succes.

De aceea trebuie să înțelegem care e autoritatea noastră în lumea spirituală și că trebuie să ne manifestăm această autoritate. Dacă o facem, lucrurile se vor schimba, iar dacă nu, vom rămâne mirați că lucrurile nu se îndreaptă. Acesta e rolul creștinului în ecuația în care altul este implicat în nevoie, și nu el însuși. Ai nevoie de curaj ca să te implici într-o astfel de luptă spirituală, indiscutabil, dar curajul și dorința de a te implica le obții de la Dumnezeu, pentru că El este de partea ta, care vrei să rezolvi problemele.

Scriptura zice că Dumnezeu binecuvântează începuturile slabe, de undeva trebuie să începi. Și dacă ai problema în casă, n-o poți ignora. Și acesta e primul ajutor pe care-l poți da. Sigur că lucrurile te pot lua prin surprindere uneori, dar în rest ar trebui să cauți și să ceri lui Dumnezeu călăuzire ca să obții fie cursuri, fie cărți, fie pe cineva care să te ajute în această luptă spirituală și să începi pregătirea, fiindcă știi că ai problema în casă.

Un alcoolic sau un drogat nu crează probleme o singură dată, ci o face de nenumărate ori. Și atunci de ce să rămâi un veșnic necunoscător, speriat, în loc să iei inițiativa și să vezi ce se poate face. Sunt convins că Dumnezeu onorează căutările tale sincere de a rezolva problema. Trebuie de asemenea să-ți înțelegi rolul și puterea lui Dumnezeu care stă în spatele acțiunilor tale bune de calmare, de rezolvare a problemei. Să înțelegi că tu ești de partea bună a baricadei și că nu ești doar tu singur în această bătălie, că tu vii în numele Domnului Isus Hristos.

De aceea încurajez pe oricine care are probleme în acest domeniu să înceapă să studieze și cred că Dumnezeu îi va pune la dispoziție materiale pe tema aceasta și ca să-și cunoască rolul, limitele succesului pentru că, sigur ar fi minunat dacă ai spune un cuvânt și totul s-ar liniști și dintr-o dată ți-ai descoperi marile puteri de rezolvare a problemelor, dar lucrurile nu se întâmplă chiar așa. Avem autoritate limitată, pentru că e limitată și de disponibilitatea celeilalte persoane care e în problemă, de a-și soluționa problema. Atunci apar conflicte de autoritate și în acest caz ecuația e mai complicată puțin, dar primul pas spre rezolvare este să începi mijlocirea și să ceri călăuzirea lui Dumnezeu.

Următorii pași sunt aceia de a-ți găsi persoane care să te îndrume, cărți care te pot forma și să practici aceste lucruri. Sarcina noastră este să facem cât bine putem, să nu dăm înapoi.

Am discutat cu cineva care avea încredințarea că dacă se roagă pentru cineva, va avea probleme. Chiar încredințarea că atunci când te rogi pentru cineva, cel rău te poate ataca, îi dă acces celui rău să facă ceva.

Trebuie să ai convingerea că Dumnezeu te protejează, că ești conlucrător cu Dumnezeu pentru că ai disponibilitatea să fii de partea Lui și să faci bine. Ideea că trebuie să te temi atunci când te bagi în rugăciuni pentru alții vine de la cel rău. Nu fiți dezamăgiți că minunea nu se întâmplă imediat. Unele minuni au nevoie de timp.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

6939 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.