Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Autoritatea spirituala - in cazul slujirii, unde începe autoritatea ta ca și consilier si unde are autoritate omul?

Una dintre întrebările pe care le pot avea aceia care se ocupă de luptă spirituală și mijlocesc poate pentru membrii din familia lor sau legat de alți oameni cărora le slujesc poate să fie când au dreptul să intervină în rugăciune, când pot să o facă, când nu, dacă au autoritate spirituală, unde începe autoritatea ta ca și consilier, de unde începe și unde se termină autoritatea pe care o are omul.

Unul din cazurile pe care le-am consiliat cu privire la această problemă a autorității a fost un bărbat care în copilăria lui, în perioada de bebeluș fiind, a fost încredințat bunicii lui care se ocupa de vrăji, farmece și lucruri similare, a fost închinat diavolului. Asta a debutat în viața lui cu tot felul de probleme , depresii și opresiuni din partea vrăjmașului și a ajuns în jurul vârstei de 40 de ani când a avut tot felul de episoade în care îi vorbeau demonii, îbncercau să-l afecteze, îi făceau tot felul de frici, de fobii în viața lui.

Acest om, în decursul călătoriei lui spirituale de eliberare, s-a aflat inclusiv pe lista de rugăciune a lui Papa Ioan Paul al II-lea, s-au rugat pentru el și alți cardinali. Un lucru interesant era că atunci când primea rugăciune într-o biserică, demonii îl ridicau în aer, după care îl aruncau câțiva metri în spate.

Când a ajuns la noi la consiliere am început să luăm toate aceste etape din viața lui , să le aducem înaintea lui Dumnezeu și să-l conducem în rugăciune. ceea ce am observat în cazul lui, bineânțeles fiind așa de dramatică manifestarea demonică, ajungea ca demonii să-l ridice cu tot cu scaun în timpul slujirii și noi, bineînțeles legam duhurile, le porunceam să nu se mai manifeste și încercam să continuăm discuția cu omul, să ne comutăm de pe duhuri pe individ. Era o consiliere destul de obositoare , după consiliere eram de parcă ne întorceam acasă după o zi de minerit.

La un moment dat l-am întrebat pe el, în timp ce demonii îl scuturau acolo pe scaun și sărea cu tot cu scaun, l-am adus pe om înapoi, și l-am întrebat. I-am pus o întrebare cheie: „Tu crezi că e în regulă ca demonii să se manifeste, să-i putem vedea așa pe tine cum se manifestă, să vedem că se întâmplă ceva spiritual acolo?” Și omul a spus: „Da, bineînțeles! E normal, că atunci vedeți că am o problemă cu care eu vin la voi să vă rugați pentru mine, nu sunt doar în capul meu, nu sunt scornelile mele, deci sunt o problemă reală.”

Și atunci noi i-am spus: „Uite care e ideea. Noi te credem, știm ce probleme sunt, le rezolvăm înaintea lui Dumnezeu, dar nu avem nevoie de aceste manifestări ale vrăjmașului.” Și de aceea l-am condus într-o rugăciune de iertare pentru că le-a dat voie demonilor să se manifeste în ființa lui. S-a rugat foarte simplu: „Doamne, iartă-mă că i-am lăsat pe demoni să se manifeste , să facă cu trupul meu orice și să vorbeascpă prin mine.”

Ceea ce s-a întâmplat după aceea, a fost că următoarele consilieri care au urmat au fost mult mai senine, parcă era primăvară. Și mă gândeam atunci: De ce n-am făcut lucru acesta mai repede? De ce nu mi-a dat Dumnezeu mai repede revelația aceasta, aceea a faptului că autoritatea individului este cea care primează, omul este primul care are dreptul asupra vieții lui și poate să permită sau nu vrăjmașului să se întâmple anumite lucruri în viața lui.

Oricum ceea ce este important de reținut în cazul acesta este faptul că atunci când ca și om al lui Dumnezeu legi puterea vrăjmașului și îi interzici să se manifeste , lucrul acesta se întâmplă și funcționează de fiecare dată. Cel rău nu poate să facă mai mult decât i se permite, decât poate să-i permită un om al lui Dumnezeu în consiliere și de asemenea și individul consiliat în cauză. Persoana are autoritate asupra propriei ei vieți și atunci când un om se decide să vină la consiliere, atunci el deschide autorității spirituale a consilierilor pentru a putea fi restaurat, pentru a putea fi vindecat.

În acest caz această deschidere a fost limitată deoarece pe de o parte el a fost deschis și a venit la consiliere, dar pe de altă parte îi permitea vrăjmașului o oarecare manifestare în viața lui. Și atunci, până am reușit să ne punem de comun acord ca totul să meargă perfect, atât partea de slujire în care vrăjamșul era acolo parcă legat de scaun exact cum îl legam noi și se manifesta, dar legat fiind, a fost necesară și deschiderea persoanei ca să ducă până la capăt această delegare a responsabilității, a luptei spirituale pentru a putea fi slujit în mod bun și pașnic.

Legat de persoana lui, ne-am întâlnit după ani de zile cu el și își amintea de acest timp de consiliere cu bucurie și mulțumire că viața lui a fost drastic îmbunătățită. Din păcate noi nu am putut să finalizăm consilierea cu el deoarece, din nou revenind la autoritate, nu a mai fost de acord cu anumite puncte teologice în lupta spirituală și am putut să facem doar parțial. Dar chiar și așa viața lui s-a îmbunătățit și a putut să experimenteze multă relaxare și bucurie în viață dată de eliberarea care s-a întâmplat în diferite zone din viața lui.

Este un lucru trist să vedem că oamenii pe care Dumnezeu i-a așezat în famile ca să vegheze la dezvoltarea copilui și la binecuvântarea lui, cum sunt părinții, bunicii, ei pot să aducă, nu binecuvântare ci blestem asupra lor prin practicarea acestor practici oculte sub diferite forme de vrăjitorie, ocultism și este important ca persoana în decursul consilierii să identifice acele practici ale părinților, bunicilor, membrilor familiei, care le-au putut face împotriva voii lui Dumnezeu, împotriva a ceea ce Dumnezeu vrea să facă în viața omului, și a felului în care Dumnezeu vrea să-l binecuvânteze.

Interviu cu Bogdan Graur, consilier, InHimMinistry

Citeste mai multe articole similare aici.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.