Care e rolul mijlocirii in slujriea de vindecare-eliberare?
O alta problema importanta e felul in care privim lupta cu duhurile rautatii, care sunt in locurile ceresti. Multi considera acest lucru o chestiune foarte dificila si marginala de care nu ar trebui sa se ocupe decat niste oameni foarte pregatiti pentru asa ceva.
Daca ne uitam in Scriptura, vedem cazul femeii cananeence. Biblia spune ca fiica ei era chinuita rau de un drac. Aici putem vedea imaginea unui mijlocitor care insista in fata lui Dumnezeu si in relatia aceasta cu Isus Hristos, pentru ca fiica ei sa fie vindecata. Mijlocirea ei a depasit orice obstacol si orice respingere. Aceasta „virusare demonica” este comparata de catre Isus cu painea cea de toate zilele. Chiar daca Isus pare ca nu ar vrea sa indeplineasca cererea femeii, ea staruie, spunandu-I ca si cateii mananca firimiturile care cad de la masa stapanilor lor. Femeia aceepta si cere macar o firimitura dintr-o astfel de „mancare”. In acest context, mancarea insemna vindecare prin eliberare. In cele din urma, ea este laudata pentru credinta ei, Isus rezolvandu-i cererea. Fiica ei este eliberata chiar in ceasul acela.
Avem doi oameni laudati pentru credinta lor in Scriptura de catre Isus: femeia cananeanca si sutasul roman. Sutasul intelege manifestarea autoritatii si cere aceasta manifestare a autoritatii fata de slujnicul lui, baiatul acela din casa pe care il dorea vindecat. Pentru aceasta, el marturiseste ca crede in manifestarea autoritatii de la distanta. Asa cum el dadea ordine de la distanta si subalternii lui trebuiau sa plece sau sa stea daca aceasta era comanda sa, asa ii cere si el lui Isus Hristos sa spuna macar un cuvant, pentru a putea beneficia de o astfel de manifestare a autoritatii care poate sa invinga boala si sa doboare orice neputinta sau problema.
Acesti doi oameni ne sunt intr-un fel modele de manifestare a mijlocirii, in ciuda gravitatii bolilor si a problemelor. De asemenea, ei sunt imaginea oamenilor care au primit raspunsul, tocmai pentru ca au facut o astfel de mijlocire.
Indemn pe oricine, ca primul reflex pe care il au sa fie acela de a intinde o mana prin rugaciune si mijlocire fata de cel aflat in suferinta, chiar daca problema l-ar putea depasi personal. Mijlocirea in rugaciune este primul ajutor pe care il poti da cuiva care se afla in probleme. Chiar daca rugaciunea nu e performanta, aceasta arata dragostea si preocuparea pentru cineva aflat in nevoie. Dumnezeu se uita si la cea mai slaba cerere. El spune: nu primiti pentru ca nu cereti. Chiar daca cererea nu e urmata de consiliere si de o stabilire a radacinilor problemei, e un prim pas in calea solutionarii.
Interviu: MIrcea Graur, consilier, http://InHimMinistry.com
--------------------
Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.
Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos