• Recomandare - Cursuri gratuite de învățătură în eliberare

    Cursul „Eliberând Captivii” e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

    INTRĂ ÎN CURS, online     Descarca PDF

    Cursul SOS introCursul SOS sintetizeaza principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

    CURS SOS (1.1GB!)     Cumpără Carte+DVD    Cazuistică-exemple (2GB!)

    Cursul Diavolul în fața instanței - Conceptele prezentate în acest curs au revoluţionat vieţile oamenilor! Bazată pe principii scripturale şi înălţându-L pe Isus Hristos ca Sfătuitorul Minunat, „Diavolul în faţa instanţei” expune strategia duşmanului împotriva credincioşilor - o strategie care i-a slăbit şi i-a făcut neroditori în Împărăţia lui Dumnezeu.

    Intră în curs     Cumpără cartea

Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


Mijlocirea pentru țară în instanțele cerului | Mirela Pețan

Ce înseamnă o rugăciune în instanțele cerești?

Rugăciunea în instanțele cerești nu este o metodă de a te ruga, ci este o dimensiune a Duhului Sfânt în care intrăm. Este unul din lăcașurile pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru noi, cum a spus Domnul Isus:

În casa Tatălui Meu sunt multe lăcaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:2-3)

Domnul Isus s-a dus să ne pregătească un loc și ne va lua și pe noi cu El, ca acolo unde este El să fim și noi. Asta înseamnă un acces al nostru în domeniul supranatural acum, până când nu vom pleca din lumea aceasta. Înseamnă că Dumnezeu are pregătit pentru noi un loc important în care vrea să fim prezenți, dar nu conștientizăm că suntem acolo și este nevoie de această înțelegere profundă pe care Domnul vrea să o avem: că în Isus Hristos noi suntem așezați în locurile cerești împreună cu El. Efeseni 2:6 ne spune asta.

Instanțele cerești sunt accesibile oricui care Îl cunoaște pe Dumnezeu, oricărui copil al lui Dumnezeu. Aceste instanțe sunt deschise, noi avem intrare „slobodă” prin jertfa Domnului Isus Hristos, prin Trupul Lui care este perdeaua ce s-a rupt în templu. Noi intrăm în acel loc în care Dumnezeu operează. Nu putem însă să intrăm oricum. Psalmul 24 ne spune în prima parte:

Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!

Căci El l-a întemeiat pe mări şi l-a întărit pe râuri.

Cine va putea să se suie la muntele Domnului?...”

Această întrebare retorică are de-a face cu a intra în prezența lui Dumnezeu. Muntele Domnului este locul guvernării divine pe care Dumnezeu a instituit-o pe întreg pământul.

Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la Locul Lui cel Sfânt?

Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată...”

Inimile și faptele noastre trebuie să fie în aliniere cu voia Lui, să fie curate și fără prihană.

... cel ce nu-şi dedă sufletul la minciună şi nu jură ca să înşele.

Acela va căpăta binecuvântarea Domnului, starea după voia Lui, dată de Dumnezeul mântuirii lui. Iată partea de moştenire a celor ce-L cheamă, a celor ce caută Faţa Ta, Dumnezeul lui Iacov.

Asta este condiția ca să ne apropiem de muntele sfânt al lui Dumnezeu și apoi este acel pasaj extraordinar în care cerem ca porțile să-și ridice capetele și Împăratul slavei să intre. Intră nu doar în inimile noastre, ci avem autoritate să cerem ca porțile României să se deschidă și Împăratul slavei să intre în țara noastră.

Acum este vremea acțiunii când va trebui să intrăm înaintea tronului de har și îndurare al Tatălui ceresc, înaintea Împăratului nostru, cu națiunea română. Asta este rugăciunea în instanțele cerești. Nu mergem cu frică și cu necredință: „Oare vrea Împăratul să Îi mântuiască și pe români sau nu? Vrea Domnul România pentru El?” Dacă credem lucrul acesta și îl mărturisim, atunci haideți să ne mobilizăm și să facem ce ține de noi în post, rugăciune, în acțiuni ale Duhului Sfânt pe care Domnul ne cheamă să le împlinim. Și înseamnă, în primul rând, să vorbim, pentru că Dumnezeu ne-a dat această armă extraordinară a cuvântului rostit. Dumnezeu a creat totul prin cuvântul Său. Și pe noi ne-a creat după chipul și asemănarea Lui și ne-a dat acest dar extraordinar, această putere nemaipomenită ca prin ceea ce rostim să se împlinească lucrurile Lui. Dumnezeu veghează acum să împlinească cu iuțeală cuvântul Lui pe pământ. Este cuvântul Lui scris, dar este și cuvântul rostit. Prin Duhul Sfânt rostim acele cuvinte ale vieții, ale eliberării, ale izbăvirii. În lucrarea de rugăciune din instanțele cerești este foarte important să fim în acord cu ceea ce spune Dumnezeu, cu ceea ce El ne descoperă, pentru că acordul nostru rostit, proclamat prin declarații, deschide cale liberă pentru ca voia lui Dumnezeu să vină peste pământ, să se împlinească.

Așadar, noi operăm din instanțele cerului și spunem: „Doamne, sunt de acord cu ce spui Tu despre România și mă rog ca voia Ta să vină acum în România, ca dreptatea și sfințenia Ta să vină acum în România, ca puterea Duhului Tău cel Sfânt să coboare acum în România și în felul acesta declarăm cer deschis peste România și chemăm, prin învoire cu cerul, voia Tatălui ceresc să vină pe pământ și să se împlinească.”

Fragment extras din Conferința Femeilor organizată la începutul lunii noiembrie 2023 de Biserica „Râul Vieții” din București.

Mirela Pețan, coordonator „Rețeaua de rugăciune pentru România”

Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 2), din martie-aprilie 2024, cu tema „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista

Chemare la rugăciune pentru Biserica din România, națiuni și Israel | Cindy Jacobs

Mă simt onorată să vă împărtășesc ce are de spus Domnul cu privire la anul 2024. Avem un Consiliu Apostolic al Prezbiterilor Profeți. Sunt 50 de profeți ce se întâlnesc la sfârșitul fiecărui an pentru a auzi Cuvântul Domnului, apoi mai sunt alți 200 de profeți care se adună pentru Consultarea Profetică Globală (la ultima întâlnire au fost reprezentate 30 de țări). Domnul ne-a vorbit. Am trecut de la Psalmul 23 la Psalmul 24. Ce înseamnă asta? Psalmul 23 este un mesaj care a oferit alinare imediat după pandemie, dar Psalmul 24 e foarte puternic, și se vorbește despre sfințire, iar apoi despre a fi puternic în luptă. „Cine este acest Împărat al slavei? Domnul cel tare și puternic, Domnul cel viteaz în lupte.” Împăratul slavei va veni.

Ne aflăm într-o perioadă a războaielor. Dumnezeu ne spune că El cheamă luptători în mijlocire. Dacă stăm doar și ne uităm, nu vom câștiga războiul din lumea naturală pe care Satana vrea să-l aducă. Văd că Satana vrea să amplifice războiul din Ucraina, stârnind Europa împotriva Europei. Însă Domnul spune că, dacă oamenii se vor ruga, atunci va fi destul timp pentru a înăbuși războiul. Avem nevoie de mijlocitori pentru vremuri de război. Dacă sunteți mijlocitori sau aveți o mișcare de rugăciune, vă rog să stați în spărtură și să vă rugați. Știu că mulți dintre voi o faceți.

Domnul ne-a mai arătat că, în timp ce intrăm în această perioadă, e important să putem binecuvânta Israelul și să continuăm să ne rugăm. E posibil ca Dumnezeu să urgenteze încheierea acestei situații fiindcă suferința celor din Gaza e uriașă.

Vreau să vă spun că Europa, mai ales cea răsăriteană, are o chemare foarte specială. Aveți nespus de multe daruri. Văd că din Europa de Est se va ridica un dar de antreprenoriat și foarte mulți afaceriști vor porni noi afaceri. Aceasta va fi o perioadă în care cei ca Iosif se vor ridica.

Văd că România e lumina ochilor lui Dumnezeu. Văd că Dumnezeu îi va atinge pe liderii guvernului vostru în asemenea măsură, încât voi veți fi cei care îi vor ajuta pe conducătorii unei anumite regiuni, iar Domnul vă va da strategie. Văd că se dă o mare bătălie. Satana vrea să îi îndrepte pe cei din conducere departe de neprihănire, dar Dumnezeu vrea să îi conducă în direcția bună. Vreau să vă spun că Dumnezeu face o lucrare minunată în această perioadă.

Ungaria! Văd că și Ungaria va fi o stea strălucitoare în Europa răsăriteană. Ce vreau să spun cu asta? Mă refer la binecuvântare și prosperitate economică. E timpul să ne rugăm pentru economie. Aici, în America, ne-am rugat foarte mult. Ne-am rugat în toate băncile, în Trezorerie, la rezervele federale, pentru stabilizarea economiei. Se pare că a dat roade. Se vorbea despre niște crize economice majore. Chiar dacă situația e încă neclară, tot știm că lucrurile s-au stabilizat. Vreau să vă spun să vă asigurați economiile. Dacă o faceți, acestea vor deveni foarte puternice.

Am mai primit încă un cuvânt: închinare în estul Europei. Dumnezeu va aduna laolaltă coaliții din toate părțile Europei răsăritene pentru a se închina, ca un fel de festival de închinare. Nu știu cine îl va coordona, dar asta va face Dumnezeu. E timpul ca profeții să se ridice pentru că Domnul a pus cuvântul profetic în Europa răsăriteană. Vreau să vă spun să nu fiți tăcuți, voi, cei din Europa răsăriteană! Nu tăceți, căci e timpul să vorbiți cu voce tare! E momentul când avem nevoie de vocea voastră în toate națiunile de pe pământ. Voi sunteți extrem de importanți pentru ceea ce face Domnul.

Contribuții din partea unor colaboratori ai lucrării Alfa Omega TV, oferite la finalul anului 2023.

Cindy Jacobs (cofondator, „Generals International” - SUA)

Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 2), din martie-aprilie 2024, cu tema „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista

Chemare la rugăciune pentru Biserica din România, națiuni și Israel | Chuck Pierce

România ocupă un loc important în inima mea. Domnul a spus: „Urmează-Mă și vei vedea o trezire.” Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că în România va avea loc o trezire în rândul oamenilor lui Dumnezeu din această națiune. Eu am fost în România de câteva ori pentru a fi alături de Trupul lui Hristos. Vreau să vă spun că există o ungere pentru trezire peste toată România.

Acestea fiind zise, doresc să vă împărtășesc versetul pe care mi l-a dat Domnul pentru anul 2024. Este din 1 Corinteni 16. Pavel se afla în Efes, dar se adresa Bisericii din Corint. El a spus: „Căci mi s-a deschis aici o ușă mare de oportunități, de slujire eficientă, una largă și promițătoare, dar sunt mulți potrivnici.” Cred că acesta e cuvântul vostru pentru acest an. În România, se va deschide o ușă largă pentru o reînnoire a închinării ce urcă de pe pământ spre cer. Din acest motiv, se vor ridica mulți dușmani. De aceea, declar că România va dobândi o putere nouă în Duhul. Declar că Trupul lui Hristos din România se va ridica și va fi îndrăzneț, mergând înainte. Ceea ce se petrece în toată lumea reprezintă un fenomen suveran, Dumnezeu lucrează.

Sunt trei fronturi de luptă acum în toată lumea: Israel, Ucraina și Taiwan. În România există o ușă deschisă pentru slujirea eficientă. Pregătiți-vă, căci anul acesta veți fi chemați, veți fi folosiți cu putere. Veți avea o voce reînnoită ce va fi auzită în toată lumea. Declar că voi veți deschide această perioadă. Dumnezeu vrea să deschidă o ușă din cer spre pământ pentru a realinia Trupul lui Hristos din toată România, pentru a avea o formă nouă de închinare și exprimare, de putere și a avea o voce care să decreteze.

Un alt lucru: în perioada în care trăim, trebuie să urmărim oportunitățile-cheie. Declar chiar acum că Trupul lui Hristos de acolo va urmări noile oportunități. Declar că vă veți ocupa pozițiile, vă veți alinia în moduri noi și vă veți închina în feluri cu totul noi. Însă trebuie să faceți ceva mai mult, după cum le spune și Pavel corintenilor: „Vegheați, fiți tari în credință... întăriți-vă!” În acest an, credința voastră în Domnul va fi văzută de întreaga lume. Vreau să fiți pregătiți, căci va avea loc o scuturare, o scuturare în România, care va duce la o mișcare supranaturală a Domnului. Însă vocea voastră se va face auzită. Voi vă veți face auziți acolo unde alții nu au reușit să se facă auziți.

Mai vreau să spun că, ultima dată când am fost în România, m-am rugat pentru țară. Am luat cina Domnului în Timișoara. În timpul împărtășaniei, am început să menționăm națiunea română și am cerut ca noua împărtășanie să cuprindă România. Când am vărsat pe pământ vinul și uleiul, brusc, Domnul a conturat forma României și mi-a arătat orașele București, Timișoara și un punct din partea de nord. Atunci a avut loc un fel de aliniere supranaturală și, brusc, portalul Domnului s-a deschis peste aceasta. Vreau să vă încurajez ca, în anul acesta, să vă închinați și să organizați adunări de închinare esențiale. Pregătiți-vă, căci se va deschide o ușă nouă din cer.

Cum, uitați-vă la cartea Apocalipsa. Amintiți-vă că, în primele trei capitole, Domnul a evaluat Biserica. El a spus: „Eu sunt Alfa și Omega și știu totul, de la început până la sfârșit.” Apoi, a privit la cele șapte biserici principale din acea regiune, evaluând-o pe fiecare cu privire la ce a făcut bine și ce nu a făcut bine. Unele biserici au făcut totul bine, dar numai câteva dintre ele. Apoi, El a spus: „Însă toți va trebui să ascultați ce are de spus Duhul Domnului ca să puteți să intrați în viitorul ce vă e pregătit. Dacă auziți ce să spune Duhul Sfânt, veți birui.” Vreau să vă spun că Duhul Domnului va veni peste liderii Împărăției din România, așa că ascultați cu mare atenție: acum sunteți evaluați! Nu îngăduiți ca ultima structură bisericească să vă împiedice să auziți că Dumnezeu vrea să aibă loc o stârnire a Duhului în toată această națiune. În Apocalipsa, după ce Domnul l-a chemat pe Ioan, s-a auzit un sunet de trâmbiță și s-a arătat o ușă deschisă. Apoi, El a început să-i prezinte viitorul. Acesta va fi anul în care se va hotărî viitorul României pe baza închinării voastre.

Chuck Pierce (lider apostolic, „Glory of Zion” - SUA)

Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 2), din martie-aprilie 2024, cu tema „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista

Casele de rugăciune - un loc al închinării și mijlocirii

Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de Templul Lui.” (Psalmul 27:4)

Casa de Rugăciune” din București - Planurile lui Dumnezeu se împlinesc cu credincioșie

Casa de Rugăciune” din București s-a născut în urma unei descoperiri de la Dumnezeu în cadrul unui maraton de rugăciune și mijlocire care s-a desfășurat la începutul lunii martie 2010. O altă etapă a reprezentat-o punerea temeliei spirituale în noiembrie 2013. Deschiderea a avut loc în noaptea de Înviere din anul 2015. În toată această perioadă, persoanele implicate în mod direct au fost pregătite pentru lucrare.

Aurelian Barbu, pastor, Biserica „Dunamis” - București: Îmi aduc aminte că eram la o seară de rugăciune, undeva în anul 2010, și într-o noapte de rugăciune, Dumnezeu a vorbit printr-un frate și a anunțat că va fi o casă de rugăciune în București. Nu cunoșteam conceptul, nu aveam nici viziunea, dar am spus: „Doamne, dacă este de la Tine, și dacă e voia Ta, și e planul Tău, învață-ne Tu.”

Membrii „Casei de Rugăciune” fac parte din diverse biserici locale, dar îi unește închinarea și mijlocirea. Ei doresc să creeze un context al laudei unde Dumnezeu să se manifeste prin revelații și răspunsuri la rugăciuni.

Emilia Barbu, mijlocitor: La finalul unui sezon de „Casă de Rugăciune” am văzut că îndrăzneala a crescut, credința s-a dezvoltat și rugăciunea s-a schimbat, inclusiv închinarea s-a schimbat.

Fides Paraschiv, închinător: Ne dorim să fie un loc în care oameni din orice denominație, sau chiar cei care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu să vină și să Îl descopere aici, să primească vindecare emoțională sau vindecare fizică, să primească răspunsuri și revelații.

Reamzi Chioseolu, mijlocitor: Vrem să fim în unitate cu diverse persoane din alte biserici sau care au o chemare în direcția asta ca să slujim împreună, să-L lăudăm pe Domnul și să aducem voia Domnului din ceruri pe pământ.

Eugen Roman, mijlocitor: Dumnezeu ne inspiră să facem rugăciuni potrivite cu nevoile fiecăruia, iar pe unele nu le știi dinainte, dar Duhul lui Dumnezeu este Cel care ne inspiră.

Daniel Ivan, închinător: Pentru că eu m-am pus la dispoziția lui Dumnezeu, El a lăsat ca toate celelalte să curgă pe deasupra, așa cum a spus Isus în Matei 6:33 - „Căutați mai întâi Împărăția cerurilor și toate celelalte vi se vor da pe deasupra.”

Damaris Minescu, închinător: Este mediul în care Dumnezeu vine și arată, descoperă, îndrumă, oferă libertate în Hristos. Cred că tinerii au nevoie să audă cuvântul „libertate”, libertatea care se găsește în exclusivitate în jertfa lui Hristos.

Estera Lazăr, închinător: Prin rugăciune atingem inima lui Dumnezeu, deschidem cerul și avem acces la tot ce înseamnă plinătatea puterii și prezenței lui Dumnezeu.

Letiția Luca, mijlocitor: La un moment dat, am observat că inima mea începe să se aplece din ce în ce mai mult pentru a mijloci pentru Israel, pentru țară și lucrul acesta nu a fost ceva programat.

Daniela Ivan, mijlocitor: În prim-plan este slujirea altora prin mijlocire pentru anumite cauze, însă în ciuda acestui lucru, Dumnezeu, într-un mod supranatural, are grijă și de inima ta.

Raluca Bozga, închinător: Ne rugăm pentru subiecte care sunt mai mult din sfera luptei spirituale: pentru România, Israel, pentru trafic uman, pentru misionari sau creștini care sunt în țări persecutate și pentru mântuirea oamenilor. Apoi, atingem și subiecte care au de-a face cu inima omului și ne vizează, într-un fel sau altul, pe toți.

Casa Internațională de Rugăciune” din Timișoara - Echiparea credincioșilor pentru mijlocire și închinare

O echipă de tineri credincioși a hotărât să își dedice viața slujirii lui Dumnezeu în rugăciune, post și închinare. Au trecut mai bine de 10 ani (din 2011) de când a fost inițiat acest proiect în Timișoara. În „Casa Internațională de Rugăciune” din Timișoara se dorește restaurarea închinării după modelul biblic al cortului lui David, și este deschisă tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă sau confesiune.

Monica Gheran, lider: E un loc în care Îl privim, declarăm cine este El. Și-n același timp vrem să ascultăm ceea ce e în inima Lui pentru națiunea noastră, pentru națiunile pământului și să venim în acord, prin mijlocire, cu ceea ce Dumnezeu vrea să facă pe pământ, cerând, bătând, căutând ca Împărăția Lui să vină pe pământ. Oricine, de orice vârstă, care are pe inimă închinarea, mijlocirea și vrea să-L întâlnească pe Dumnezeu este binevenit în „Casa de Rugăciune”.

Dorința celor implicați este ca lucrarea să funcționeze zi și noapte, în fiecare zi a săptămânii, în închinare și mijlocire continuă pentru diverse cauze.

Petri Ban, mijlocitor: Căutăm să creăm un loc 24/7, zi și noapte, în care să-L înălțăm pe Isus Hristos, și apoi să mijlocim pentru diverse probleme din națiunea noastră pe care Dumnezeu, de-a lungul anilor, le-a pus pe inima noastră, cum ar fi: traficul uman, problema avorturilor din națiunea noastră, starea Bisericii, pentru trezire spirituală, pentru Israel ne rugăm în mod constant.

Lidia Dobrin, mijlocitor: Cum obișnuia să spună Claudius Sămărtinean, liderul fondator al lucrării, avem benzinării non-stop, avem magazine non-stop pentru a ne satisface nevoile fizice. Arde în noi dorința de a vedea un loc al închinării zi și noapte, deschis pentru orice om care are nevoie să-L întâlnească pe Dumnezeu.

Mira Păunescu, mijlocitor: Te consideri onorat de prezența care se manifestă acolo. „Casa de Rugăciune” este o casă care împuternicește și lasă ca manifestarea Împărăției lui Dumnezeu să vină peste biserica noastră și peste Timișoara.

Într-o vreme în care tinerii se confruntă cu tentațiile acestei lumi, în „Casa de Rugăciune” ei sunt ajutați să-L găsească pe Dumnezeu.

Monica Gheran, lider: Cred că este așa de important ca tinerii să audă în mijlocul minciunilor generației lor, în mijlocul atâtor lucruri false, să audă vocea lui Dumnezeu, să audă ceea ce Tatăl spune despre ei. Noi doar ascultăm, Îl întrebăm pe Tatăl și declarăm peste ei ceea ce Tatăl spune despre ei și ceea ce El are în inimă pentru ei.

Lidia Dobrin, mijlocitor: „Casa de Rugăciune” a fost chemarea lui Dumnezeu pentru viața mea. Chiar în anul în care am terminat facultatea, inima mea a fost atrasă puternic de Dumnezeu pentru a mă implica full-time în această lucrare.

Casa de rugăciune” din Târgu Mureș - Lumea are mare nevoie de mijlocitori

Casa de Rugăciune” din Târgu Mureș este un loc în care credincioși din diferite denominațiuni se întâlnesc pentru a se ruga și a se închina lui Dumnezeu sub călăuzirea Duhului Sfânt. La început totul avea loc într-o sufragerie.

Cotiso Mărgulescu, lider: În 2014, când am preluat-o eu, „Casa de Rugăciune” era sufrageria noastră. După un an a venit proprietarul și a spus: „Trebuie să vă mutați de aici. O să fie demolată casa, se construiesc blocuri.”

Din punct de vedere istoric, municipiul Târgu Mureș s-a confruntat în anul 1990 cu un conflict interetnic între români și maghiari. Nevoia de reconciliere între națiuni a fost unul dintre motivele pentru care „Casa de Rugăciune” s-a mutat aici.

Cotiso Mărgulescu, lider: Am simțit, atunci când ne-am mutat aici, că avem o chemare ca și casă de rugăciune, dar și personal, eu provenind dintr-o familie mixtă, ca să mijlocim pentru o reconciliere între națiuni. În același timp suntem într-un context, în Ardeal, în care creștinismul exprimă exact ceea ce este în întreaga lume, o diversitate și, în același timp, și probleme. Și cealaltă chemare pe care o simțim este o reconciliere între denominațiuni. Nu vrem să ștergem denominațiunile, dar vrem să demonstrăm că există măcar un lucru pe care putem să-l facem împreună: să ne rugăm. Avem trei națiuni prezente: români, unguri, chiar și germani.

Alexandru Miron, mijlocitor: În Târgu Mureș este o altă realitate față de alte zone din România. Aici sunt cam jumătate-jumătate români și maghiari. Și denominațiunile sunt diferite și asta se reflectă în „Casa de Rugăciune”.

Daniel Rita, mijlocitor: Dumnezeu este bun și este vrednic de laudă, iar noi, oamenii, avem nevoie de o legătură cu El. Inima mea arde pentru mijlocire. Îmi place foarte mult să mă rog pentru România. Iubesc această țară. Aș vrea să văd că România își va însuși identitatea de „mireasă”, cea pe care o dorește Dumnezeu.

Szabolcs Gherghely, mijlocitor: Unul dintre lucrurile foarte importante este ca aici, în România, să se întâmple o mare schimbare, prin Duhul Sfânt să fie o trezire în inima oamenilor, în diferite biserici, în diferitele denominațiuni.

Margit Molnár, mijlocitor: Ceea ce m-a adus și mă ține aici este faptul că pot mijloci și mă pot închina după voia lui Dumnezeu. Mă încântă foarte mult faptul că am posibilitatea de a mă ruga cu ardoare pentru motivele care sunt pe inima mea. Mă pot ruga pentru artiști, așa cum mă îndrumă Dumnezeu prin Duhul Sfânt, prin muzică sau prin desen. Mă pot ruga și ca în România să se răspândească cultura neprihănirii.

Cotiso Mărgulescu, lider: Pentru Israel avem un timp de rugăciune care e foarte important. De asemenea, avem un timp de rugăciune pentru bărbați. Apoi, avem rugăciune pentru copii, pentru căsnicii creștine, pentru slujitorii Evangheliei, pentru o cultură a vieții. Avem timp de rugăciune pentru oameni de afaceri și lideri, pentru clasa politică. Și avem un timp deosebit de frumos pentru puritatea tinerilor, pentru relații pure înainte de căsnicie, dar și în căsnicie. Un alt lucru foarte important, avem o lucrare la nivel de Ardeal cu mai multe comunități, rugăciune pentru trezire spirituală.

Informații difuzate în grupajele de știri de la Alfa Omega TV.

Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 2), din martie-aprilie 2024, cu tema „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.