Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

header eliberand captivii 720Eliberând Captivii e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

INTRA IN CURS, online     Descarca PDF

Principiile specifice ale Scripturii (1)

Inapoi Inainte

A. Adevăr = libertate

Ştim că umblăm în adevăr atunci când avem pace şi bucurie. Dacă experimentăm stări de dependenţă, de disperare şi de frică, atunci credem în minciuni.

Pentru ca un creştin să poată porni plin de încredere la luptă împotriva duşmanului, cu scopul de a-şi elibera viaţa ţinută captivă, este esenţială înţelegerea regulilor Scripturii cu privire la principiile discutate aici pe scurt.

Întreaga bătălie dintre noi şi Satan se bazează şi e determinată de ceea ce credem. Dacă noi credem adevărul, vom fi eliberaţi. Crezând însă minciuna, vom fi duşi în sclavie. Satan se foloseşte de minciună pentru a ne lega, pentru că Dumnezeu foloseşte adevărul pentru a ne elibera. Minciuna este singurul lucru cu care lucrează diavolul. Minciuna este o iluzie pe care Satan ne-o prezintă ca realitate. Minciuna nu are nici o putere până când nu începem să credem în ea.

Este chiar aşa de simplu

Haideţi să începem cu formula Scripturii „veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi” (Ioan 8: 32). Scrisă ca o ecuaţie, formula se poate citi: adevăr = libertate. Semnul „egal” ne permite să citim formula şi invers, adică: libertate = adevăr. Dacă adevăr = libertate, opusul adevărului este minciuna. Sclavia devine produsul şi rezultatul minciunilor în care credem.

Dacă citim invers ecuaţia adevăr = libertate, vom şti că acel credincios care umblă în libertate este un credincios care umblă în adevăr. Observarea unui credincios care este într-o stare de sclavie ne dă dovezi puternice şi concrete că acea persoană crede minciuni.

VERSETUL CHEIE: Ioan 8: 32 - „veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

Ecuaţia libertăţii

Adevăr = Libertate
Minciuni = Legătură

Adevărul este o cheie pentru:

  • Vindecarea trupului
  • Eliberarea sufletului
  • Eliberarea minţii

Duşmanul lucrează din interior în afară

B. Blestemul – descoperirea cauzelor

Proverbe 26: 2 ne oferă o perspectivă de bază asupra originii răului. Este scris „…aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat.”

Logica ştiinţifică susţine că pentru a avea efect, blestemul, răul pe care îl vedem făcând ravagii în vieţile celor din jurul nostru, trebuie să aibă o cauză. Dacă există o cauză, atunci există şi un remediu. Acest verset stabileşte ordinea, motivarea şi acţiunile deliberate ale unui Dumnezeu care urmăreşte scopuri. Nu la întâmplare permite El răului, lucrurilor rele să apară. Aceasta este o veste bună. Dacă există lucruri pe care le pot face pentru a-mi proteja viaţa de alte necazuri, vreau să le fac. Dacă există lucruri care îmi pot aduce binecuvântare, vreau să le fac.

Nu este dificil să întocmim un dosar cu multe dintre bolile contemporane, atât la nivel de societate cât şi la nivel de individ. Psalmul 107: 10 – 11 spune că: „Cei ce şedeau în întuneric şi în umbra morţii trăiau legaţi în ticăloşie şi în fiare, pentru că se răzvrătiseră împotriva cuvintelor lui Dumnezeu, pentru că nesocotiseră sfatul Celui Prea Înalt…”. Ieremia 5:25 spune că „din pricina nelegiuirilor voastre n-au loc aceste orânduiri, păcatele voastre vă lipsesc de aceste bunătăţi”.

AVERTIZARE ! !

Prezenţa suferinţei legitime în viaţa credinciosului trebuie luată în considerare. Purificarea şi perfecţionarea în lucrarea lui Dumnezeu sunt îndeplinite prin necazuri, suferinţă şi persecuţie. Eroarea apare atunci când etichetăm în mod greşit rădăcina cauzei şi intenţia divină, atribuindu-le greşit pe acestea din urmă altei surse. În final, ştim că Dumnezeu este bun şi că dorinţa Lui cu privire la noi este să fim aşa cum ne-a creat: sănătoşi şi trăind în părtăşie cu El.

Vom porni la drum cu aceste adevăruri în minte. Când cauza stării noastre este un blestem, îl putem rupe. Când motivul este de natură divină, vom avea harul de a creşte spiritual prin el.

Versetul cheie: Galateni 3:13a - „Cristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi…”

Consilierea pentru restaurarea vieţii

  • Timpul este scurt.
  • Nevoia este urgentă.
  • Putem fi liberi.

Cuvântul lui Dumnezeu stabileşte

  • Ordine
  • Motivaţie
  • Acţiuni voite ale unui Dumnezeu care are un scop

Veşti bune!

Inapoi Inainte

Manualul Eliberand Captivii

Această lecție a fost extrasă din manualul Eliberând Captivii elaborat de Marjorie Cole. Autoarea caută să comunice adevărul scriptural pentru eliberarea oamenilor, echiparea Trupului lui Cristos pentru lucrarea de vindecare și eliberare și restaurarea oamenilor pentru slava lui Dumnezeu. Poți comanda acest manual din librăria Alfa Omega TV.

COMANDĂ ACUM

O poți urmări pe Marjorie Cole în cadrul seminarului Diavolul în fața instanței, unde vorbește despre demascarea strategiei vrășmașului. Această strategie caută învingerea credincioșilor în lupta lor pentru rodire în Împărăția lui Dumnezeu.

VIZIONEAZĂ ACEST SEMINAR

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.