Se contrazice singură Biblia? | Introducerea manualului „Eliberând captivii”, de Marjorie Cole

Biblia pare uneori că se contrazice, că e un paradox. Isus a spus, de exemplu, că trebuie să ne iubim aproapele, să mergem o milă în plus și să întoarcem celălalt obraz, dar mai spune și să scuturăm praful de pe picioare și nici măcar să nu stăm la masă cu cei care resping Evanghelia.

„Eliberând captivii” a fost primul manual pe care l-am scris. Știu că e dificil să citești cărți teologice profunde, astfel că am pus multe imagini în carte pentru a o face să arate mai degrabă ca o carte de benzi desenate. Am pus multe ilustrații care să îi ajute pe oameni să înțeleagă ce citesc. Uneori, când vezi o imagine, înțelegi mai ușor.

Am o imagine care îmi place mult. Este imaginea „omului tare”. Mă gândeam cum am ilustra „omul cel tare” care vine să preia controlul casei, care dă buzna în casă. Am găsit imaginea asta și mi s-a părut perfectă.

Am scris manualul și pe fiecare pagină am pus cel puțin un verset deoarece vreau ca oamenii să știe că acesta se bazează pe Scriptură.

Există o singură Scriptură. Eu vorbesc din toată Biblia, din Vechiul Testament, din Noul Testament, din Galateni, din predicile lui Isus, deoarece toate vin împreună ca piese ale unui puzzle pentru a forma o singură imagine. Uneori Satana încearcă să îți înmâneze o piesă care nu e din puzzle și să te fac să îi găsești locul în puzzle, însă Cuvântul lui Dumnezeu nu se contrazice niciodată, deși adevărul are uneori două fețe, la fel ca o monedă.

Să vă dau un exemplu în acest sens. Biblia pare uneori că se contrazice, că e un paradox. Isus a spus, de exemplu, că trebuie să ne iubim aproapele, să mergem o milă în plus și să întoarcem celălalt obraz, dar mai spune și să scuturăm praful de pe picioare și nici măcar să nu stăm la masă cu cei care resping Evanghelia.

Ce trebuie să fac: să scutur praful sau să mănânc cu ei ? Care este limita ? Multe persoane încearcă să stabilească limite. Când vine vorba de dragoste, nu se pot pune limite. Nu poți spune că iubești până într-un anumit loc. Dragostea nu are limite. Dumnezeu ne-a iubit când eram încă păcătoși, când eram departe de El și nu Îl cunoșteam.

Înțelegem acum că nu e vorba despre limite, că nu trebuie să îmi dau seama unde sunt limite, sau să stabilesc limite.

Mulți creștini scriu cărți despre limite și echilibru, însă cuvintele acestea nici măcar nu apar în Biblie. Nici cuvântul responsabilitate nu este în Biblie. Dumnezeu nu spune că trebuie să ne asumăm responsabilitate. Cuvintele acestea nu apar în Biblie.

Biblia însă, ne spune în Eclesiastul pentru ce anume este vremea. Nașterea își are vremea ei, și moartea își are vremea ei, strângerea pietrelor își are vremea ei și aruncarea cu pietre își are vremea ei, întoarcerea obrazului își are vremea sa, la fel și scuturarea prafului.

Duhul Sfânt trebuie să ne spună pentru ce este vremea în acest moment în relațiile noastre.

Este timpul să scuturăm praful ? Este timpul să îi acceptăm ? Este timpul să le dăm drumul ? Este timpul să îi primim înapoi ?

Acesta este un exemplu în care adevărul pare contradictoriu, dar se fapt el se completează singur.

Extras dintr-un interviu cu Marjorie Cole, consilier creștin și fondatoarea „Life Recovery”. Anul trecut, Marojorie a ținut un seminar despre relații, organizat anul trecut, în Timișoara. Poate fi urmărit integral aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/13482-restaurarea-relatiilor-seminar-intreg-gratuit-jarrol-si-marjorie-cole

Vrei să fii liber și să ai o viață din belșug? E posibil, dar trebuie să știi cum: https://alfaomega.tv/librarie/consiliere-vindecare-eliberare/eliberand-captivii-produs

#secontreziceBiblia? #limite #relații #alfaomegatv

385 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.