Devoțional - Alfa Omega TV
  Donează     Rugăciune       TV LIVE                      

galerie home devotional

Devotional - Dragostea lui Dumnezeu este mai mare

Tatăl nostru ceresc dorește să avem o asigurare constantă a iubirii Sale. Isus a rezolvat problema păcatului nostru la Calvar, și chiar dacă uneori greșim, Duhul Sfânt ne aduce în permanență aminte de dragostea Tatălui. Când ne concentrăm asupra păcatului nostru, pierdem din vedere ce dorește Dumnezeu cel mai mult: „Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11: 6).

Citeste mai departe

Devotional - Prezenta Lui intr-o lume intunecata

„Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele” (2 Timotei 3:1). Pavel nu ne spune acesta pentru a ne speria. El atribuie aceasta descriere pe seama păcatului din inima omului: „Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori de plăceri mai mult decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia” (2 Timotei 3:2-5).

Citeste mai departe

Devotional - Il vom privi pe Isus

Raiul! Promisiunea cerului este chiar în centrul Evangheliei, însă, cu toate acestea, în zilele noastre nu auzim prea multe despre acest subiect ce aduce bucurie. De fapt, Biblia nu ne spune prea multe despre ce înseamnă cerul. Isus nu s-a așezat cu ucenicii pentru a explica gloria și măreția cerului. El a spus tâlharului pe cruce: „Astăzi vei fi cu Mine în Rai”, dar  El nu i l-a descris (Luca 23:43).

Citeste mai departe

Devotional - El vrea sa te vada zambind

 presupunem că exact înainte ca Isus să Se înalțe — după cum Își prevede Biserica și recolta de dinaintea înoarcerii Lui — El prevede o cădere de la credință. Sufletul Lui este întristat, pentru  vede o renegare a credinței foarte răspândităÎn loc  adune o recolta albă, oamenii Lui își petrec timpul și energia căutând un succes lumesc și lucruri materiale.

Citeste mai departe

Devotional - O atentionare cu privire la rugaciune

În calitate de creștini, suntem implicați în lupte spirituale ca si emisari personali în războiul Satanei împotriva sufletelor noastre. Deși trebuie să luptăm zilnic impotriva acestor puteri invizibile, Dumnezeu ne-a oferit o armură spirituală - scutul credinței, coiful mântuirii, platoșa neprihănirii și așa mai departe.

Citeste mai departe

Devotional - Rasplata este pe masura dificultatilor

Există un preț pentru a fi complet predați lui Dumnezeu, dar există și o mare răsplată. Când ești căldicel, având doar o formă de evlavie, dar fără putere – nici prea păcătos, nici prea sfânt – te simți acceptat și viața ta este relativ liniștită. Nu ești o problemă pentru cineva, nici măcar pentru diavol.

Citeste mai departe

Devotional - Nerecunoasterea propriului păcat

„Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv. Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta. Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura” (Luca 7:36-38).

Citeste mai departe

Devotional - O dorinta arzatoare din inima lui Dumnezeu

Isus relatează povestea unui tânăr care și-a luat partea de moștenirea de la tatăl său și a risipit-o, trăind o viață destrăbălată. A sfârșit zdrobit, ruinat în trupul și în duhul lui, iar când a atins pragul cel mai de jos, a decis să se întoarcă acasă la tatăl său. Scriptura spune: „Şi s-a sculat şi a plecat la tatăl său. Când era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat mult" (Luca 15:20).

Citeste mai departe

Devotional - Lucruri necesare pentru o rugaciune biruitoare

Pentru ca un credincios să ceară și să primească cu încredere de la Domnul, acesta trebuie să urmeze principiile rugăciunii stabilite de Tatăl. Aceste îndrumări se găsesc în diferite locuri pe paginile Scripturii, iar ascultarea lor, deschide canalul din mâna darnică a Tatălui spre mâinile noastre, întinse în vreme de nevoie.

Citeste mai departe

Devotional - Minciunile Satanei legate de speranta

Ce poate face poporul lui Dumnezeu pentru a mișca inima Domnului în aceste vremuri primejdioase? Este Biserica lipsită de putere pentru a face ceva? Trebuie să stăm și să așteptăm revenirea lui Hristos sau suntem chemați să luăm o măsură drastică într-un anumit fel? Când întreaga lume în jurul nostru este cutremurată, iar inimile oamenilor nu simt teamă, suntem noi chemați să luăm armele spirituale și să luptăm cu adversarul? Cu siguranță, urmașii lui Hristos au un rol în aceste vremuri întunecate, dar ce ar trebui să facem? Să ne conformăm cu restul lumii, văzându-ne de treburile noastre? Nu, niciodată!

Citeste mai departe

Devotional - Pacea lui Hristos

„Vă las pacea, vă dau pacea Mea” (Ioan 14:27). Acest cuvânt minunat al Domnului Isus ar fi trebuit să-i surprindă pe ucenici. În ochii lor, era o promisiune aproape de necrezut: pacea lui Hristos urma să devină pacea lor. Acești doisprezece oameni au fost uimiți de pacea pe care au văzut-o ​​în Isus în ultimii trei ani. Stăpânul lor a fost întotdeauna liniștit, niciodată nemulțumit sau clătinat de vreo circumstanță, iar acum Isus le promitea acea pace!

Citeste mai departe

Devotional - Lupta cu care fiecare sfant se confrunta

Ca adevărați urmași ai lui Hristos, în aceste vremuri, va trebui să vă confruntați cu diverse voci din jurul vostru – veți duce lupte la nivelul minții voastre. Fiecare sfânt, fără excepții, va fi implicat în acest război secret. Vedem în Scripturi că până și regele David a experimentat această bătălie la nivelul minții.

Citeste mai departe

Devotional - Grija lui Hristos fata de noi in incercari

​Dumnezeu nu Își găsește plăcerea în testarea copiilor Săi. Biblia spune că Hristos este alături de noi în toate încercările prin care trecem, fiind mișcat de sentimentele neputinței noastre. În Apocalipsa 2:9 El se adresează bisericii: „Cunosc faptele tale, necazul și sărăcia ta”. El spune, în esență: „Știu prin ce treceți. Poate că nu înțelegeți, dar știu totul despre aceasta”.

Citeste mai departe

Devotional - Crezand o minciuna

Pe măsură ce vă uitați la viața voastră, nu sunteți cumva descurajați din cauza așteptărilor eșuate? Poate vă rugați de ani de zile, dar lucrurile pentru care v-ați încrezut în Dumnezeu nu s-au întâmplat. Vrăjmașul poate vă șoptește: „Tu nu ai fost deloc eficient; de fapt, viața ta nu a făcut nicio diferență în lume”.

Citeste mai departe

Devotional - Slujindu-L pe Isus fara frica

„Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său.... după ce ne va izbăvi din mâna vrăjmaşilor noştri, ne va îngădui să-I slujim fără frică, trăind înaintea Lui în sfinţenie şi neprihănire, în toate zilele vieţii noastre.” (Luca 1:68, 74-75).

Citeste mai departe

Devotional - Intalniri divine

„Filip s-a sculat şi a plecat. Şi iată că un etiopian, un famen cu mare putere… care a venit la Ierusalim ca să se închine, se întorcea de acolo şi şedea în carul lui şi citea pe prorocul Isaia. Duhul a zis lui Filip: „Du-te şi ajunge carul acesta!” (Fapte 8: 27-29).

Citeste mai departe

Devotional - Chemarea de a darui

În trei ani de slujire Isus a vindecat bolnavi, a redat vedere orbilor, a înviat morți, a hrănit în mod miraculos mulțimi de oameni, a predicat vestea bună săracilor și a spus adevărul poporului despre Tatăl lor ceresc. Această listă minunată de realizări a fost dusă la îndeplinire datorită ascultării Fiului față de voia Tatălui.

Citeste mai departe

Devotional - Biruind samanta indoielii

Ioan Botezătorul a fost un om al Cuvântului. El și-a petrecut întreaga viață studiind Scripturile în singurătate și meditând asupra legii. El a arătat spre Isus și a spus: „Iată Mielul lui Dumnezeu” (Ioan 1:29). El văzuse pe Duhul Sfânt coborându-se asupra lui Hristos în chip de porumbel și a auzit vocea Tatălui, declarând că Isus este Fiul Său. Cu toate acestea, Ioan se afla în închisoare, iar lucrarea sa puternică, sub ungere, fusese oprită de către regele Irod (vezi Luca 3:19-20). Acum, mulțimile care-l urmaseră pe Ioan au dispărut - „glasul celui care striga în pustie” tăcuse.

Citeste mai departe

Devotional - Isus domnește deja ca Rege

Regele Nebucadnețar a construit o statuie de aur în Babilon și a cerut să fie venerată. Fiecare oficial, conducător și cetățean din provincie, sute de mii de oameni din Babilon trebuiau să se plece înaintea acestui dumnezeu sau să se confrunte cu moartea – a fi ars de viu în cuptoare uriașe. Cu toate acestea, trei tineri evrei devotați din regat au refuzat să se închine în fața ei, iar regele, furios, i-a aruncat în cuptorul aprins. Domnul a coborât printre ei și Și-a salvat slujitorii; iar regele a strigat: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său şi a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului şi şi-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească şi să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor!” (Daniel 3:28).

Citeste mai departe

Devotional - Speranta noastra cand toate lucrurile se clatina

Isus ne învață ce trebuie să facem atunci când începem să vedem tulburare în lume: „Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare. Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie” (Luca 21:25-28).

Citeste mai departe

Devotional - Sunteti epuizati din cauza propriilor eforturi?

„De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji şi puneţi-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos. Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi târâţi în poftele pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă. Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. Căci este scris: "Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt"” (1 Petru 1:13-16).

Citeste mai departe

Devotional - Pretul autoritatii spirituale

Pentru a deveni tipul de slujitor care umblă în autoritatea lui Dumnezeu avem nevoie să stăm față în față, împreună cu conștiința noastră, înaintea Tatălui. Când stăm înaintea Domnului, suntem îngenuncheați cu umilință înaintea prezenței Sale sfinte.

Citeste mai departe

Devotional - Uitati-va la Imparatul nostru glorios

Se pare că întreaga lume tremură chiar acum înaintea evenimentelor care se petrec. Aproape în fiecare zi ne confruntăm cu o nouă schimbare care ne zguduie temelia. În ultimul an, pământul a experimentat un nou record în ce privește inundațiile, incendiile devastatoare care distrug orașe întregi, uragane, cutremure. Iar apoi întâlnim declinul moral rapid răspândit și incontestabil al societății noastre.

Citeste mai departe

Devotional - Lucrarea lui Dumnezeu prin incercarile noastre

„În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos, pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El fără să-L vedeţi şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită, pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre” (1 Petru 1: 6-9).

Citeste mai departe

Devotional - Predici ilustrate

„… oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate” (Luca 21:26). Au fost multe avertismente profetice despre astfel de calamități - cutremure, foamete, plăgi - iar interesul față de răpire și de vremea sfârșitului a crescut. Cu toate acestea, pentru mulți, Dumnezeu a fost complet exclus din ecuație. Credincioșii frămâtați au început să se roage și să se pregătească, dar păcătoșii par să ridice din umeri. Cei răi pur și simplu nu ascultă.

Citeste mai departe

Devotional - Duhul pastreaza lucrarea vie

„Petru, apostol al lui Isus Hristos, către aleşii care trăiesc ca străini, împrăştiaţi prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia şi Bitinia, după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul şi pacea să vă fie înmulţite! Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!" (1 Petru 1: 2-5).

Citeste mai departe

x

GDPR - avem nevoie de acordul tău pentru a putea să-ți trimitem materiale

Dacă ești abonat la revistă sau la newsletterul nostru, trebuie să știi că nu ți le mai putem trimite, decât dacă primim un acord explicit de la tine, conform legislației GDPR. Durează câteva secunde să ne dai acordul. alfaomega.tv/acord
Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.