Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Marea noastra protectie

Când ești în toiul luptei, Satana va trimite acuzații spre tine. El îți va aduce aminte de fiecare păcat din trecut, fiecare moment întunecat, fiecare lucru nesăbuit pe care l-ai făcut vreodată. Nu e de mirare că Pavel a numit aceste acuzații „săgeți arzătoare”(vezi Efeseni 6:16). Traducerea este din original este „furia inflamată”. Mulți sfinți cunosc durerea cuvintelor răutăcioase, care rănesc și țintesc spre tine de la cei din jur. Astfel de acuzații nechibzuite sunt cu adevărat săgeți arzătoare de furie incandescentă.

Citeste mai departe

Devotional - Soldatii spirituali ai lui Dumnezeu

În fiecare epocă, Dumnezeu a așezat mijlocitori exact pe liniile frontului pentru a duce lupta împotriva căpeteniilor și domniilor lui Satana. Astăzi, acești soldați spirituali pot fi găsiți în fiecare națiune — și este un motiv pentru care se numesc „războinici ai rugăciunii”. Mulți dintre cei care ne scriu la misiunea noastră vorbesc despre lupta spirituală intensă din viețile lor.

Citeste mai departe

Devotional - Actionand din teama

„[Isus] nu a făcut multe lucrări acolo din cauza necredinței lor” (Matei 13:45). Necredința întotdeauna împiedică plinătatea revelației și a binecuvântării lui Dumnezeu, iar Scriptura arată clar că Dumnezeu nu o privește cu ușurătate. El ne dă un exemplu în acest sens în povestea regelui Asa, un rege neprihănit și descendent al lui David, care a condus Iuda (citiți în 2 Cronici, cap. 14 până la 16).

Citeste mai departe

Devotional - Urati fara motiv

Isus a spus că a venit să-i caute și să-i salveze pe cei pierduți. El a fost Acela care avea puterea de a supune chiar și vânturile și valurile, dar a venit ca un slujitor umil. Evangheliile ne spun că a ascultat cu răbdare strigătele oamenilor. Mulți L-au rugat pe Hristos să-i izbăvească de necazurile lor și să le întâmpine problemele. El a vindecat bolnavii, a deschis ochii orbilor, urechile surzilor, gura muților și a dat umblare șchiopilor. Isus i-a eliberat pe cei captivi din orice formă de robie - a înviat chiar și pe morți.

Citeste mai departe

Devotional - Strigatul credintei

Când prezența lui Dumnezeu lipsește din viața cuiva, lucrurile se află în afara locului lor, pentru că nu există nicio lege, nicio îndrumare sau vreo învățătură neprihănită, care să servească drept călăuză pentru viață. Oricine își face legea după sine însuși, împlinind propriile dorințe. Din păcate, aceasta este o imagine a atâtor locuințe creștine astăzi. Nu există pace sau odihnă pentru că fiecare face ce-i place. O astfel de tulburare Îl întristează profund pe Domnul, nu ar fi trebuit să fie așa. Prezența lui Dumnezeu aduce ordine, iar promisiunile Sale sunt neschimbate. Cuvântul lui Dumnezeu promite: „Dacă mă veți căuta, voi fi alături de voi. Când veți striga, Mă voi lăsa găsit”.

Citeste mai departe

Devotional - O ancora pentru credinta noastra

Un verset din Cuvântul lui Dumnezeu vă va ține în vreme grea, dacă vi-l veți însuși vieților voastre. Dragilor, primiți acest verset, credeți-l pe deplin și vă va fi o sursă de credință zi de zi: „Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi!” (Matei 6:8).

Citeste mai departe

Devotional - Tatal tau Isi tine promisiunile

Ghetsimani a fost grădina în care Isus a mers să Se roage când încercarea Lui devenise zdrobitoare și paharul Său Îl copleșea. Era locul în care El Își plângea profunde suferințele în fața Tatălui. De asemenea, acolo a câștigat lupta împotriva oricărui principat și oricărei puteri ale celui rău.

Citeste mai departe

Devotional - O lectie de la smochin

În ultimele zile ale slujirii Sale, Isus petrecea timp cu ucenicii Săi, pregătindu-i să devină stâlpii viitoarei Sale Biserici. Ei erau încă „slabi în credință”, bărbați cu puțină credință, iar Isus îi mustrase din când în când pentru necredința lor. A văzut că în inimile lor exista o piedică care trebuia să fie îndepărtată, fiindcă altfel nu ar fi ajuns vreodată la revelația necesară conducerii Bisericii.

Citeste mai departe

Devotional - In acest ultim ceas

Când Petru și ucenicii au văzut ce s-a întâmplat la Cincizecime, Petru s-a ridicat imediat și a declarat: „Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel… voi turna, în zilele acelea, Duhul Meu” (Faptele Apostolilor 2:16,18). De asemenea, putem să vedem în Scriptură ce face Duhul Sfânt în aceste zile de pe urmă - într-adevăr, în această oră târzie.

Citeste mai departe

Devotional - Prezenta lui Dumnezeu face diferenta

Când privim la Avraam în Vechiul Testament, suntem martorii vieții unui om, atât de plină de prezența lui Dumnezeu, încât chiar și păgânii din jurul lui au recunoscut diferența dintre viața lor și a lui: "Abimelec ... a vorbit lui Avraam spunând: "Dumnezeu este cu voi în tot ceea ce faceți" (Geneza 21:22). Acest rege păgân a spus: "Există ceva diferit în tine, Avraam! Cu siguranță, Dumnezeu îți este alături oriunde te duci".

Citeste mai departe

Devotional - Vremea potrivita

Odată, când Isus călătorea din Iudeea spre Galileea, apostolul Ioan amintește că „El trebuia să treacă prin Samaria” (Ioan 4:4). Cert este că Isus nu trebuia să treacă prin Samaria pentru a ajunge în Galileea, din punct de vedere geografic. De fapt, pentru că evreii îi urau pe samariteni, de regulă ocoleau pe o rută mai lungă pentru a evita acea regiune. Dar Isus s-a simțit constrâns să treacă prin Samaria, deoarece într-acolo Îl conducea Duhul atunci — El a trebuit să treacă prin Samaria nu din cauza rutei geografice, ci pentru misiunea pe care o avea, din ascultare față de călăuzirea Duhului.

Citeste mai departe

Devotional - Pentru toate lucrurile dați mulțumiri

Nu demult un tânăr creștin și-a descărcat povara în legătură cu marea lui neliniște: „Simt o chemare din partea Domnului pentru a lucra cu tinerii și copiii, dar toate ușile pentru slujire se tot închid în fața mea. Mă rog ca alte uși să se deschidă, dar Dumnezeu pare că nu îmi ascultă strigătul. Mă simt atât de inutil”.

Citeste mai departe

Devotional - Un prizonier pentru Hristos

Pavel a scris multe din epistolele lui către biserici în timp ce era încuiat într-o celulă îngrămădită — legat, disprețuit, deconectat de credincioși și aparent de toată slujirea. Este vorba de situații îndurerate. Totuși, Pavel niciodată nu a vorbit că este închis datorită circumstanțelor sale; în schimb, se referă la sine drept „întemnițatul lui Hristos” (vezi Efeseni 3:1).

Citeste mai departe

Devotional - Dumnezeu Se foloseste de cel zdrobit

În mod ciudat, Dumnezeu iubește să aleagă oamenii neînsemnați, neinstruiți și imperfecți, pentru a realiza lucruri uimitoare. Avraam a mințit când a fost sub presiune, Moise a ucis un om înainte de a deveni eliberatorul lui Israel, familia regelui David l-a respins fiind doar un băiat păstor, iar apostolul Petru era un pescar fără formare religioasă formală.

Citeste mai departe

Devotional - Pericolul lumii

Multe voci din biserică spun astăzi că oamenii credincioși ar trebui să arate un nou fel de iubire. Vorbesc despre o iubire în care adevărul biblic trebuie să se plieze cu aceste vremuri. Conform Evangheliei lor, nu sunt necesare schimbări personale, atunci când cineva Îl primește pe Hristos. Nu mai este nevoie de pocăință. Mai degrabă, obiectivul prezentării acestei Evanghelii este de a distruge orice barieră care ar putea fi considerată un obstacol în calea acceptării lui Hristos a unei persoane.

Citeste mai departe

Devotional - Sunteti coplesiti de teama?

Când frica noastră devine copleșitoare, trebuie să ne reamintim cât de mare este Dumnezeul nostru. Trebuie să ne amintim de toate izbăvirile Sale mari pentru aceia care s-au încrezut în El și să ne însușim aceeași putere maiestuoasă pentru încercarea noastră din prezent. Frica nu poate ajunge la vreun slujitor care are viziunea măreției și puterii lui Dumnezeu.

Citeste mai departe

Devotional - Esti disponibil pentru ca Dumnezeu sa te foloseasca?

Câți dintre noi înțelegem cu adevărat ce înseamnă a umbla în Duhul lui Dumnezeu, a trăi cu pasiunea lui Isus, a avea încredere în Dumnezeu cu o credință curată, autentică și puternică? O credință care nu cunoaște limite și nu se teme de nimic? O credință care poate privi pe diavol în ochi și poate spune: "Nu poți merge mai departe! Nu mai ai control asupra mea! Ești slab, dat pe față și neputincios!" O credință care poate mișca orice munte, oricât ar fi de mare, de înalt sau de dificil. Totuși, acesta este felul de credință pe care Dumnezeu o cere de la cei care vor să-I vadă puterea. Este singurul lucru care poate activa adevărata putere și autoritate a Duhului Sfânt în viață.

Citeste mai departe

Devotional - Doi stalpi ai pacii

„Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine... De aceea Te aşteptăm, Doamne, şi pe calea judecăţilor Tale; sufletul nostru suspină după Numele Tău şi după pomenirea Ta" (Isaia 26:3,8).

Citeste mai departe

Devotional - Din cele mai intunecate vremuri

Profetul Isaia ne avertizează că în zilele din urmă Dumnezeu va „răsturna lumea“. El declară: „Iată, Domnul deşartă ţara şi o pustieşte, îi răstoarnă faţa şi risipeşte locuitorii” (Isaia 24:1). Conform acestei profeții, pe pământ va veni brusc judecata și va schimba totul, într-o scurtă perioadă de timp. Omenirea va asista la distrugerea rapidă a unui oraș și a unei națiuni, iar lumea nu va mai fi la fel.

Citeste mai departe

Devotional - Vremuri de seceta

Simțiți ca și cum a trecut mult timp de când nu ați mai auzit un cuvânt de la Domnul? Pare că El rămâne tăcut în ceea ce privește împlinirea făgăduințelor Sale, pe care vi le-a spus odată, ca și cum le-ar fi pierdut din vedere? Poate că ați început plini de speranță, crezându-L pe Dumnezeu atunci când v-a spus: "Te voi elibera. Îți voi folosi viața pentru slava Mea". Când a vorbit prima dată despre aceste promisiuni, acestea au fost bucuria inimii voastre și sursa puterii în trecerea zilelor. Dar acum, în mijlocul tăcerii lui Dumnezeu, vă întrebați ce s-a întâmplat legat de cuvântul Său față de voi.

Citeste mai departe

Devotional - El a lasat pe cele nouazeci si noua

„Care om dintre voi, dacă are o sută de oi, şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută până când o găseşte?” (Luca 15: 4). Isus vorbește aici despre o oaie care a fost în staul. În mod clar, acesta reprezintă un membru al turmei lui Hristos, care a fost bine hrănită și condusă de un păstor iubitor. Cu toate acestea, această oaie s‑a pierdut, așa că păstorul a ieșit să-o caute.

Citeste mai departe

Devotional - Situatii imposibile

Isus învăța o mare mulțime atunci când poporului a început să i se facă foame. El l-a luat deoparte pe ucenicul Său, Filip, și i-a pus o întrebare importantă: "Isus Şi-a ridicat ochii şi a văzut că o mare gloată vine spre El. Şi a zis lui Filip: "De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?" (Ioan 6:5)

Citeste mai departe

Devotional - O eclipsa a credintei

Proorocul neînfricat Ieremia, un puternic predicator al sfințeniei și al pocăinței, a avut gândul lui Dumnezeu și a umblat în frica Domnului. Totuși, pe măsură ce citim Ieremia 20, găsim că acest mare om suferea o eclipsă a credinței.

Citeste mai departe

Devotional - Ea a atins poala hainei Sale

Sunt momente în viață când situațiile arată foarte sumbru, dar putem să îi spunem lui Dumnezeu: „Îmi pun toată credința în Tine, deși situația mea arată fără speranță, cu Tine nimic nu e imposibil” (vezi Luca 18:27).

Citeste mai departe

Devotional - Mila de nepatruns a lui Dumnezeu

Scena de pe dealul Golgotei nu arăta a victorie. Dar în acea zi avea loc ceva de care Satana nu era conștient. Era ceva ce el nu va înțelege niciodată despre binecuvântatul nostru Salvator. Mă refer la mila de nepătruns a lui Dumnezeu în Hristos!

Citeste mai departe

Devotional - Pe deplin convins de dragostea lui Dumnezeu

„Stiu în Cine am crezut şi sunt convins că El poate să păzească până în ziua aceea ce I-am încredinţat” (2 Timotei 1:12) - acestea sunt cuvintele unui om aproape de moarte. Apostolul Pavel se adresa ucenicului său, tânărul slujitor-în-devenire, Timotei. Ulterior în aceeași scrisoare, Pavel se destăinuie lui Timotei cu aceste cuvinte: „Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința” (2 Timotei 4:6-7).

Citeste mai departe

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.